Відома броварня варить із африканського зерна пиво, що смакує як шампанське

Гарретт Олівер, видатний американський майстер крафтового пива з Бруклінської пивоварні, створює унікальний напій, зварений на основі африканського зерна фоніо.

Фоніо – це зерно, яке відоме завдяки своїм високим харчовим цінностям та відмінним адаптаційним здібностям до різних кліматичних умов, а тепер – і у використанні для виробництва крафтового пива.

Зерно фоніо Бруклінській пивоварні після попередньої обробки постачає компанія Yolélé, заснована сенегальським шефом П’єром Тіамом.

Фоніо є ідеальним для варіння пива, говорить зірковий пивовар

“Це зерно легко використовувати у виробництві пива, оскільки воно вже оброблене і не потребує додаткового помелу”, – розповідає Олівер. 

За його словами, фоніо додають у процесі останнього етапу сахарифікації, що дозволяє витягти максимум аромату та смаку.

Зерно фоніо

Цікаво, що, хоча фоніо має “горіховий” смак, коли його їдять як кус-кус, пиву воно надає абсолютно інші відтінки. Пиво з фоніо має тропічні фруктові та винні аромати, нагадуючи смаки лічі, аґрусу та манго. 

Фоніо надає пиву м’яку, округлу, шовковисту текстуру

Таке пиво смакує скоріше як ігристе вино, чим дуже дивує тих, хто вперше куштує крафтовий продукт.

Наразі обидві компанії активно працюють над тим, щоб виробництво фоніо могло здійснюватися у великих масштабах.

Завдяки своїм агрономічним перевагам, як-от мінімальна потреба у зрошенні та добривах, фоніо може стати важливим ресурсом для сталого виробництва пива, вважають пивовари.

Нагадаємо, раніше бельгійці створили «спортивне» пиво — з вітамінами та протеїном.

Джерела: Fonio Rising, Бруклінська пивоварня

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Ринковий гігант створив першу холодну каву швидкого приготування. Це займає всього 60 хвилин

Новинка буде представлена ​​на виставці у Чикаго, яка проходитиме на початку жовтня у McCormick Place.Свіжоприготована холоднозаварена кава Ronnoco з’явиться...

Сінгапурська компанія розробила автоматизовані біореактори для вирощування лабораторного м’яса

Сінгапурська SingCell, заснована у 2020 році, розробила повністю автоматизовані промислові біореактори для виробництва клітинного м’яса. Місія стартапу – знизити...

Bolt Food розширюється на Харків та дає безкоштовну доставку в честь запуску

В компанії зазначають, що прагнуть покрити сервісом якомога більше міст України.Сервіс Bolt Food ― це послуга швидкої та доступної...

Голландці зібрали 1,2 млн євро на виробництво риб’ячого жиру без риби

Вливання капіталу було здійснене через інвестиційну платформу DuurzaamInvesteren.Останній раунд краудфандингу успішно закрили протягом трьох тижнів за участі приватних інвесторів.На...

Український бренд Jaffa випустив Ice Coffee — натуральну холодну каву

Продукт створено для сучасних споживачів, які цінують якість, натуральність, зручність і естетику. Це відповідь на глобальний тренд кави «to...

Alviva Group збільшує експорт кондитерської продукції

Продуктові лінійки мусово-йогуртових тортів та еклерів бренду Tarta розроблені з урахуванням потреб міжнародного ринку та відповідають останнім трендам у...

Mars контролюватиме походження морепродуктів у кормах

Компанія Mars стала першою у світі серед виробників кормів для домашніх тварин, яка офіційно зобов’язалася дотримуватися стандартів Глобального діалогу...

Nestlé використовує відходи какао-бобів для збільшення виробництва шоколаду

Швейцарська компанія Nestlé оголосила про впровадження інноваційної технології переробки какао-плодів, яка дозволяє використовувати до 30% частин, що раніше йшли...

Може вас зацікавити

У Києві відбувся New Food Summit 2025 — головна подія року для агріфуд-ринку

Саміт підтримали Enzym Group, МХП, Mastercard, ПриватБанк, Kernel та...

Ті ще овочі: OVO, в який повірив Федорів, закриває новий раунд інвестицій

Розмір поки не розголошують, проте засновники говорять, що ці...

Група підприємців збирає інвестиції на суперфуд, який готували ще племена майя

Група мексиканських підприємців шукає підтримки на Kickstarter для виготовлення...

Астронавт відкрив у канадських преріях найбільший завод з виробництва горохового протеїну

Церемонія офіційного відкриття пройшла онлайн — її провів відомий...

Вибір редактора
В продовження теми