Захоплені кулінарією сестри створили замінник ікри з чіа та водоростей

Французький бренд Ancrée випустив першу у Франції розкішну рослинну ікру, створивши її з насіння чіа та водоростей.

Засновниці бренду – сестри Люсіль та Емілі Баттафарано, які захоплюються гастрономією. Для створення нового продукту вони застосували свої ремісничі навички та інноваційні дослідження.

100% рослинна ікра виготовляється поблизу Парижа з ретельно відібраного насіння чіа з Іль-де-Франс та водоростей з Бретані. Решта інгредієнтів включає соєвий соус, оцет та приправи. 

Рецептура не містить добавок чи консервантів. Однак продукт не є безглютеновим.

Продукт має вишуканий смак і текстуру, яка імітує традиційну ікру, але без шкоди для океану

Засновниці французького стартапу говорять, що насіння чіа надає продукту легкої хрусткої текстури, яка, у поєднанні з солоним та рибним смаком водоростей, пропонує “незабутній смаковий досвід”.

Ікра доступна у трьох смаках – йодована, кисла та з трюфелем 

Продукт орієнтований на веганів, флекситаріанців і відданих гурманів, які шукають сталу альтернативу морепродуктам для “закріплення нових харчових звичок”.

Місією Люсіль і Емілі є просування французької кулінарної спадщини, пропонуючи при цьому екологічно чисті варіанти. Зосередженість Ancrée на локальному виробництві та продукції без використання тварин якраз відповідає візії зеленого майбутнього для харчової галузі.

Нагадаємо, раніше на полицях супермаркетів з’явилася червона ікра із водоростей.

Джерела: Ancrée, Vegconomist

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Фіни переробляють відходи: плавці, кістки та голови стануть новим рибним філе

Співпраця спрямована на підвищення стійкості в рибопереробній промисловості, враховуючи зростання попиту на різноманітні джерела білка, включно з морепродуктами.Технологія Hailia...

Із відходів пивоваріння створили штучну шкіру для гаманців та сумок

Arda започаткувала випуск картхолдерів із відпрацьованих відходів пивоваріння як крок до розвитку сталої моди та практик циркулярної економіки.Картхолдери прикрашені...

Поляки створили шоколад із верблюжого молока і привчатимуть до нього Європу

«Верблюже молоко підходить для людей з непереносимістю лактози, цукровим діабетом та алергією», — каже Мейтс Зіг, представник компанії Camel...

«Асканія Бевериджиз» інвестувала 1,6 млн євро у прифронтове виробництво квасу

На третій рік війни група «Асканія» розширює своє виробництво квасу в Запоріжжі. За словами Сергія Жили, генерального директора групи...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Unilever очікує, що продажі альтернативного білка зростуть на $1 млрд

Продовольчий гігант планує наростити продажі альтернативний білок до 1,2...

В Індії створили морозиво та льодяники, що світяться як медузи, коли їх облизують

Реакція ґрунтується на ферменті люциферази, який при лизанні язиком...

Створили каву в чайних пакетах. Після подрібнення її промивають азотом

Кава в пакетиках орієнтована на споживачів, які не мають...

Один завод замінить 30 тис. корів: інвестори вкладають шалені гроші в їжу з мікробів

Компанія очікує отримати дозвіл на нову їжу від ЄС...

Вибір редактора
В продовження теми