Сіль із яєць динозавра за 6 тисяч: сімейна компанія відроджує забуте ремесло

У мальовничому містечку Альбуркерке, на Філіппінах, сімейна компанія Tan Inong Manufacturing відроджує майже забуте ремесло виготовлення однієї з найрідкісніших у світі солей – Asin Tibook, що в перекладі означає "яйце динозавра".

Назва зумовлена унікальною формою та методом виробництва цієї солі, яку вирощують із застосуванням технік, що сягають доіспанських часів.

Процес виробництва Asin Tibook включає кілька етапів, які вимагають значних зусиль та часу.

Все починається з великої кількості лушпиння кокосового горіха, які замочуються у солоній воді на три місяці. Після цього лушпиння сушать на сонці, потім випалюють, регулярно заливаючи морською водою. Цей процес триває три дні та дає висококонцентрований солоний попіл.

Попіл відфільтровують, і далі через нього пропускають морську воду, отримуючи солоний розчин, який випаровують у глиняних горщиках над вогнем протягом восьми годин.

Кінцевий продукт, сферична солона куля, важить близько кілограма і має легкий солодкуватий, димчастий смак.

Раніше такі “яйця” можна було купити онлайн за 158 доларів, але через зростання попиту сімейна компанія спрямовує всі зусилля, аби закрити запити ексклюзивного дилера в США.

Генеральний директор Tan Inong Manufacturing, Mang Nestor, який працює на фабриці разом із сестрою, говорить, що виробництво “яєць дракона” – робота не для лінивих. Щоб виготовити сіль, потрібно тяжко працювати. 

Нагадаємо, раніше із морської спаржі створили сіль, яка запобігає інсультам, а велика продуктова мережа виставила на полиці сіль, якій 300 млн років.

Джерела: Tan Inong Manufacturing, Business Insider, Gmanetwork

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Крафтовим виробникам роздають гранти на автентичні продукти

Переможці конкурсу отримають мікрогрант у сумі 1500 грн на втілення автентичної ідеї.Якщо ідея виробу виявиться конкурентоспроможною та цікавою для...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

Виробник вівсяного молока, в якого вклалися Опра Уїнфрі і Джей Зі, програв суд за бренд

Oatly звернулася до суду з вимогою заборонити Glebe Farm використовувати свою торгову марку, адже та надто схожа на його...

Kraft Heinz створила морозиво зі смаком макаронів та сиру

Обмежений тираж десерту Kraft Macaroni & Cheese містить в основі французьке морозиво Van Leeuwen, виготовлене з вершків, молока, тростинного...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Економічний фронт: Organic Ukraine Business Hub готується до виходу на британський ринок

Organic Ukraine Business Hub — експортно-орієнтований парасольковий бренд, що...

Чайний гриб та віскі — мрія пострадянських бебі-бумерів стала реальністю

«Чайна індустрія стрімко розвивається, і росте швидше ніж кава,...

Український виробник настоює сир на віскі та змішує з лавандою

“Мукко” у 2015 році заснував Назар Кміль – колишній...

Вчені надрукували із борошна найтонші спагеті у світі. Вони загоюватимуть рани.

Спосіб виготовлення рекордно тонких нановолокон дослідники з Університетського коледжу...

Вибір редактора
В продовження теми