Стартап зібрав із молекул смак пива. На черзі – їжа та парфуми

Датський біотехнологічний стартап EvodiaBio за допомогою прецизійного бродіння створив «смак хмелю».

На вдосконалення технології компанія вже отримала $7,5 млн інвестицій

Інновація є дуже доречною на тлі попереджень вчених зниження врожаїв та смакових якостей хмелю (зокрема, гіркоти) через несприятливі погодні умови.

Прогнозується, що виробництво хмелю в деяких частинах Європи у найближчі роки впаде до 20%. Це також зробить хміль більш дорогим інгредієнтом для виробництва пива.

«Рішення цієї кризи — наш продукт Yops, який є ароматом хмелю, отриманим із дріжджів за допомогою точного бродіння. Yops може замінити традиційний ароматний хміль у процесі пивоваріння, забезпечуючи стабільний хмелевий смак як безалкогольному, так і алкогольному пиву», – розповіла Камілла Клосс Феннеберг, генеральний директор EvodiaBio.

Камілла Клосс Феннеберг, генеральний директор EvodiaBio

Інновація допоможе броварням пом’якшити проблеми, пов’язані зі зниженням врожайності хмелю, а також «підтримати ремесло та креативність пивоварів», додає вона.

Отримані інвестиції EvodiaBio спрямує на комерціалізацію продукту

«Смак хмелю» EvodiaBio збирає фактично із молекул. «За допомогою передових біотехнологічних методів ми оптимізуємо штами дріжджів для виділення цих сполук, які потім збираємо та об’єднуємо для створення натуральної та чистої ароматичної суміші. Важливо, щоб у кінцевому продукті не залишилося дріжджів», – діляться у компанії.

Процес дає 90-95% чистих молекул, які EvodiaBio потім змішує разом у різні профілі аромату.

Окрім пива технологія може покращувати смаки інших алкогольних та безалкогольних напоїв, а також бути помічною у виробництві інших харчових продуктів чи парфумів.

Нагадаємо, раніше з’явилося перше у світі пиво з листям коки – слабоалкогольне, зі “смаком пригод”.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

У Києві з’явився бар, де в йогурт додають ром

У «Вогнику» радять спробувати коктейль Before Breakfast – із ромом, настояним на кокосі, лаймовим фрешем і журавлиною: це такий...

Собаку з’їли: корейський стартап виростив яловичий стейк за ціною традиційного м’яса

FBS — це суміш, видобута з крові плодів, вирізаних із вагітних корів. Містить «коктейль із білків», що робить його...

Виробник грудного молока створив за гроші Coca-Cola перший у світі клітинний йогурт

Цього разу Wilk представила перший у світі йогурт, виготовлений із клітинних культур Зовнішні лабораторії підтверджують, що йогурт Wilk відповідає всім...

Американці створили ячмінну воду для оздоровлення організму та зміцнення імунітету

«Це один з оригінальних функціональних напоїв, який протягом століть споживається культурами всього світу завдяки своїм оздоровчим перевагам», — кажуть...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Може вас зацікавити

Битва титанів: Nestlé запускає рослинне молоко та готується до протистояння з головним конкурентом

Замінник рослинного молока під брендом Wunda для початку з’явиться...

Найбільша мережа кав’ярень пропустила через шлунки хробаків 3 тони кавової гущі

У співпраці з компаніями Veolia та Wormganix, які спеціалізуються...

Німці будуватимуть біореактори для вирощування лабораторного м’яса у національних масштабах

Компанія стверджує, що закрила найбільший раунд початкового фінансування в...

Румунська кінорежисерка збирає на Kickstarter інвестиції на чай із кукурудзи

Науковець-активіст, етнолог і кінорежисер із Румунії Вікторія Балтаг запустила...

Вибір редактора
В продовження теми