Стартап зібрав із молекул смак пива. На черзі – їжа та парфуми

Датський біотехнологічний стартап EvodiaBio за допомогою прецизійного бродіння створив «смак хмелю».

На вдосконалення технології компанія вже отримала $7,5 млн інвестицій

Інновація є дуже доречною на тлі попереджень вчених зниження врожаїв та смакових якостей хмелю (зокрема, гіркоти) через несприятливі погодні умови.

Прогнозується, що виробництво хмелю в деяких частинах Європи у найближчі роки впаде до 20%. Це також зробить хміль більш дорогим інгредієнтом для виробництва пива.

«Рішення цієї кризи — наш продукт Yops, який є ароматом хмелю, отриманим із дріжджів за допомогою точного бродіння. Yops може замінити традиційний ароматний хміль у процесі пивоваріння, забезпечуючи стабільний хмелевий смак як безалкогольному, так і алкогольному пиву», – розповіла Камілла Клосс Феннеберг, генеральний директор EvodiaBio.

Камілла Клосс Феннеберг, генеральний директор EvodiaBio

Інновація допоможе броварням пом’якшити проблеми, пов’язані зі зниженням врожайності хмелю, а також «підтримати ремесло та креативність пивоварів», додає вона.

Отримані інвестиції EvodiaBio спрямує на комерціалізацію продукту

«Смак хмелю» EvodiaBio збирає фактично із молекул. «За допомогою передових біотехнологічних методів ми оптимізуємо штами дріжджів для виділення цих сполук, які потім збираємо та об’єднуємо для створення натуральної та чистої ароматичної суміші. Важливо, щоб у кінцевому продукті не залишилося дріжджів», – діляться у компанії.

Процес дає 90-95% чистих молекул, які EvodiaBio потім змішує разом у різні профілі аромату.

Окрім пива технологія може покращувати смаки інших алкогольних та безалкогольних напоїв, а також бути помічною у виробництві інших харчових продуктів чи парфумів.

Нагадаємо, раніше з’явилося перше у світі пиво з листям коки – слабоалкогольне, зі “смаком пригод”.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Робот-ресторан, який готує 400 страв з макаронів за годину, отримав мільйонні інвестиції

Нове фінансування є наступним раундом залучення інвестицій після отримання паризьким стартапом 1 млн євро у 2019 році.Робот Cala —...

Кулінарні експерти з Тель-Авіву не змогли відрізнити лабораторне м’ясо від звичайного

До свого тель-авівського ресторану The Chicken SuperMeat запросила трійку високопоставлених кулінарних експертів та медіа-персон – суддю MasterChef Міхала Анскі,...

Швейцарський харчовий гігант створив креветки зі зміїної пальми – через рік після запуску веганського тунця

Веганські яйця під брендом Garden Gourmet Veggie містять у складі містить соєвий білок та омега-3 жирні кислоти й уже...

Ізраїльський стартап зібрав третину мільярда на розширення виробництва лабораторного м’яса

Ізраїльська компанія Future Meat Technologies зібрала найбільшу у світі суму інвестицій в секторі культивованого м’яса. Раунд серії B за...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

«Яготинське» і «Яготинське для дітей» оновили паковання для дев’яти продуктів

Упаковка Tetra Gemina Aseptic поєднує в собі функціональність та екологічність. Нова форма зі скошеним дашком забезпечує легкість використання та...

Пиво та сидр займають понад 90% обсягу на ринку слабоалкогольних напоїв в Україні – дослідження

Моніторинг ринку слабоалкогольних напоїв в Україні свідчить про значні зміни у сфері, що зумовлені як глобальними тенденціями, так і...

Може вас зацікавити

Сінгапурські вчені друкують їжу із цвіркунів та моркви

Старіння населення призведе до зростання попиту на продукти, багаті...

Компанія МХП впроваджує професію м’ясних сомельє для мережі «М’ясомаркет» 

Мʼясні сомельє відрізняють ритейл МХП від інших мереж і...

Сила імені. Як українське морозиво «Рудь» підкорило світ

Н ині компанія, історія якої почалася задовго до незалежності України,...

Після вуличної шаурми «король курятини» йде у віртуальні ресторани

Для цього МХП інвестував у Food tech cтартап Foodz...

Вибір редактора
В продовження теми