Стартап зібрав із молекул смак пива. На черзі – їжа та парфуми

Датський біотехнологічний стартап EvodiaBio за допомогою прецизійного бродіння створив «смак хмелю».

На вдосконалення технології компанія вже отримала $7,5 млн інвестицій

Інновація є дуже доречною на тлі попереджень вчених зниження врожаїв та смакових якостей хмелю (зокрема, гіркоти) через несприятливі погодні умови.

Прогнозується, що виробництво хмелю в деяких частинах Європи у найближчі роки впаде до 20%. Це також зробить хміль більш дорогим інгредієнтом для виробництва пива.

«Рішення цієї кризи — наш продукт Yops, який є ароматом хмелю, отриманим із дріжджів за допомогою точного бродіння. Yops може замінити традиційний ароматний хміль у процесі пивоваріння, забезпечуючи стабільний хмелевий смак як безалкогольному, так і алкогольному пиву», – розповіла Камілла Клосс Феннеберг, генеральний директор EvodiaBio.

Камілла Клосс Феннеберг, генеральний директор EvodiaBio

Інновація допоможе броварням пом’якшити проблеми, пов’язані зі зниженням врожайності хмелю, а також «підтримати ремесло та креативність пивоварів», додає вона.

Отримані інвестиції EvodiaBio спрямує на комерціалізацію продукту

«Смак хмелю» EvodiaBio збирає фактично із молекул. «За допомогою передових біотехнологічних методів ми оптимізуємо штами дріжджів для виділення цих сполук, які потім збираємо та об’єднуємо для створення натуральної та чистої ароматичної суміші. Важливо, щоб у кінцевому продукті не залишилося дріжджів», – діляться у компанії.

Процес дає 90-95% чистих молекул, які EvodiaBio потім змішує разом у різні профілі аромату.

Окрім пива технологія може покращувати смаки інших алкогольних та безалкогольних напоїв, а також бути помічною у виробництві інших харчових продуктів чи парфумів.

Нагадаємо, раніше з’явилося перше у світі пиво з листям коки – слабоалкогольне, зі “смаком пригод”.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Консервант, який видобули два століття назад, став головним інгредієнтом веганського майонезу

У виробництві Vesa використовує лише один консервант — сорбат калію. Це — консерват рослинного походження, який вперше видобули у...

Рослинне харчування: користь дієти, список продуктів. Порівняння рослинної їжі та тваринної

Ми знаємо про те, що вегетаріанство несе користь для навколишнього середовища та тварин. Але мало хто знає, яка справжня...

Стартап, який залучив третину мільярда, запускає вже другий завод лабораторного м’яса

Після запуску на повну потужність підприємство вироблятиме щонайменше 10 тис. т м’яса, вирощеного на клітинних культурах, на рік. Площа нового...

Foodtech is the staff of life. How to make bread not only cheap but healthy — со-owner of HD-group Borys Shestopalov

Our company, HD Group, is an expert in the baked goods industry. Seven of our facilities produce around 180,000...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Найбільша торгівельна мережа в Канаді почала продавати українські продукти

У торонтському супермаркеті Loblaws з’явилася спеціальна полиця з українськими товарами. На ній представлені такі бренди, як «Наш сік», Yogoda,...

Може вас зацікавити

Лідер ринку спортивних напоїв створив вишневий сік, що відновлює м’язи

Продукт преміум-класу, концентрат Черибунді готується на основі терпкої вишні,...

Неможливе можливо: Impossible Foods готується до виходу на IPO з оцінкою в $10 млрд

Наступного року компанія проведе первинне публічне розміщення – традиційне...

Чорнила каракатиці та закваска – українці печуть хліб, що ніколи не пліснявіє

Пекарня «Жицень» – це сімейна справа всього життя двох...

Вчені змішали “коктейль” для геймерів: покращує швидкість, точність і зосередженість

Кофеїн є загальним вибором стимулятора для електронних ігор через...

Вибір редактора
В продовження теми