Сири виготовлені за допомогою новітньої технології MycoVeg, яка комбінує грибну біомасу з ферментованими овочами.
Дегустатори високо оцінили кремовість продуктів, описуючи їх як “вражаючі” та назвали це “дуже перспективним використанням мікопротеїну”.
Гриби, використані в технології MycoVeg, більш гідрофільні, ніж інші мікопротеїни
Вони мають високу здатність зв’язувати воду, тому надають сиру дуже кремову текстуру.
До речі, співзасновниця і генеральний директор Bolder Foods Ілана Тауб нещодавно була визнана героєм харчових технологій та агротехнологій F&A Next, ставши “справжнім новатором у світі харчових продуктів і сільського господарства”.
Її компанія була запрошена представити свій продукт на головній сцені F&A Next у травні, де також було проведено демонстрацію продукту. Уже тоді компанія отримала неабиякий інтерес з боку інвесторів та потенційних партнерів.
MycoVeg багатий на клітковину, містить повноцінний білок та має менше цукру та жиру, ніж молоко
Зараз Bolder Foods зацікавлена у зборі коштів на подальше виробництво продукту.
“Зараз у світі відбуваються страшні речі — інфляція, нестабільність на Близькому Сході, війна в Україні… невизначеності нескінченні. Але чи не саме тому наша місія в технологіях харчування та клімату так критично важлива? Ми тут не просто для того, щоб будувати бізнес; ми тут, щоб допомогти врятувати планету, поки не стало занадто пізно. Зараз найгірший час для цього? Я кажу: ідеальний час!” – прокоментувала співзасновниця компанії.
Нагадаємо, раніше з’являться перші молочні продукти на лабораторній сироватці, яка повністю ідентична коров’ячій.
Джерела: Bolder Foods, LinkedIn, Vegconomist