Сінгапурський стартап перетворить відходи соєвого молока на рослинне м’ясо

Сінгапурський стартап Jiro-Meat, що спеціалізується на виробництві рослинного м'яса, планує впродовж наступних шести місяців вивести на ринок свій інноваційний продукт, створений з окара — відходів виробництва соєвого молока та тофу.

Завдяки підтримці інвесторів та урядових агенцій, компанія наразі займається облаштуванням виробничих потужностей.

За словами співзасновника Деріла Пека, Jiro-Meat має намір співпрацювати з партнерами у сфері обслуговування харчування, такими як кейтерингові компанії та ресторани, щоб включити рослинне м’ясо в їхній асортимент. 

Компанія також прагне отримати халяльну сертифікацію для входження в халяльний ринок.

Продукти Jiro-Meat є унікальними тим, що виготовляються фактично із відходів. 

При цьому застосуванням ферментаційних технологій дозволяє створити рослинну альтернативу м’ясу з природним смаком і текстурою справжнього м’яса. 

В Сінгапурі щорічно виробляється близько 10,000 тонн окара

Майже все виробничим компаніям доводиться утилізовувати. Проте Jiro-Meat розв’яже проблему складної утилізації, перетворюючи окару на корисний продукт.

З допомогою зв’язків Пека у харчовій промисловості, зокрема з великими мережами супермаркетів, як DFI Retail Group, FairPrice і Sheng Siong, стартап має потенціал забезпечити широкий доступ до своїх продуктів. 

Компанія вже співпрацює з кількома місцевими виробниками для розробки та тестування продуктів, а також веде переговори про довгострокові угоди щодо забезпечення окари.

Нагадаємо, раніше з мікроводоростей створили веганський чедер. Він тягнеться, як сир та містить багато В12.

Джерела: FoodNavigator-Asia​, National University of Singapore, Faculty of Science, Jiro-Meat

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Грибний криль. Вперше із мікопротеїну створили цілі креветки та кальмари

На сьогодні більшість альтернативних морепродуктів представлені на світовому ринку у вигляді «філе у паніровці» або подрібнених шматочків.Компанія заявила, що...

Український виробник створює гранолу зі спіруліною та кольорове лате

У асортименті компанії – органічна гранола, безглютенове борошно (амарантове, борошно із зеленої гречки та м’якоті гарбуза), безглютенові протеїнові хлібці...

Штучний інтелект імітував смак справжньої курки з місива бамбуку, персиків та нуту

Нова розробка буде використана на створення нових продуктів і спершу буде запущена в Чилі, Аргентині та Бразилії, а згодом...

Lay’s побудує футбольні поля з перероблених пачок з чіпсів

Завдяки технології, розробленій спільно з Greenfields, пусті пачки з чіпсів відбирають на сортувальних станціях, миють та подрібнюють. Далі додають...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Сподобалось навіть принцу: в ЕС вперше дегустували м’ясо із клітин

Приватна дегустація культивованих свинячих ковбасок пройшла у новій штаб-квартирі...

На вулицях Шанхая з’явилися автономні фудтраки від KFC

Нещодавно в твіттері було розміщено кілька фотографій автономних ресторанів...

У Південній Кореї варять за спеціальною технологією пармезан із вівса

Використовуючи власну запатентовану технологію, яка імітує традиційний спосіб старіння...

Ізраїльський стартап навчився вирощувати тилапію у лабораторії

Зараз компанія створює банк генетичних клітин риби, використовуючи свою...

Вибір редактора
В продовження теми