Сінгапурський стартап перетворить відходи соєвого молока на рослинне м’ясо

Сінгапурський стартап Jiro-Meat, що спеціалізується на виробництві рослинного м'яса, планує впродовж наступних шести місяців вивести на ринок свій інноваційний продукт, створений з окара — відходів виробництва соєвого молока та тофу.

Завдяки підтримці інвесторів та урядових агенцій, компанія наразі займається облаштуванням виробничих потужностей.

За словами співзасновника Деріла Пека, Jiro-Meat має намір співпрацювати з партнерами у сфері обслуговування харчування, такими як кейтерингові компанії та ресторани, щоб включити рослинне м’ясо в їхній асортимент. 

Компанія також прагне отримати халяльну сертифікацію для входження в халяльний ринок.

Продукти Jiro-Meat є унікальними тим, що виготовляються фактично із відходів. 

При цьому застосуванням ферментаційних технологій дозволяє створити рослинну альтернативу м’ясу з природним смаком і текстурою справжнього м’яса. 

В Сінгапурі щорічно виробляється близько 10,000 тонн окара

Майже все виробничим компаніям доводиться утилізовувати. Проте Jiro-Meat розв’яже проблему складної утилізації, перетворюючи окару на корисний продукт.

З допомогою зв’язків Пека у харчовій промисловості, зокрема з великими мережами супермаркетів, як DFI Retail Group, FairPrice і Sheng Siong, стартап має потенціал забезпечити широкий доступ до своїх продуктів. 

Компанія вже співпрацює з кількома місцевими виробниками для розробки та тестування продуктів, а також веде переговори про довгострокові угоди щодо забезпечення окари.

Нагадаємо, раніше з мікроводоростей створили веганський чедер. Він тягнеться, як сир та містить багато В12.

Джерела: FoodNavigator-Asia​, National University of Singapore, Faculty of Science, Jiro-Meat

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Якщо припече. Створена самонагрівальна банка для кави

Щоб активувати процес нагрівання, необхідно покрутити дно банки і струсити кілька разів. Це активує хімічну реакцію, яка зігріває напій.Споживачі...

Елітний тунець із пробірки з’явиться в ресторанах через 2 роки

“Те, що ми робимо, — це різноманітне філе культивованої риби”, – розповідає Дафна Геффетц, генеральний директор і співзасновник Wanda...

Переселенці відкрили у Хмельницькому пекарню, де печуть «маріупольські слойки» з в’яленими томатами

Пекарню відкрили влітку 2023-го. До цього, розповідає Олексій Сапаров, півтора року вони займалися волонтерством. Родина облаштувала хостел для переселенців, забезпечуючи...

Кенійці випустили жувальну гумку з активованим вугіллям. Розробка тривала 2 роки

Kenafric розпочинав свою діяльність як взуттєвий бізнес, а наразі є одним з найбільших виробників та провідних експортерів кондитерських виробів,...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Корона з сіна. Corona створила упаковку для пива з ячмінної соломи

Таким чином компанія AB InBev, яка володіє правами на...

Протеїн із грибів допоможе Unilever збільшити продажі до 1 млрд євро

У Univever підрахували, що за минулий рік третину продовольчого...

Сухі енергетики випустила компанія, створена на честь шерпа, що покорив Джомолунгму

Нова позиція TENZING — енергетичні напої у вигляді порошків,...

Піонер сегменту рослинної їжі іде на IPO. У планах — новий завод та нові продукти

IPO розпочнеться в найближчі місяці на Франкфуртській фондовій біржі...

Стартап створив у лабораторії справжнє грудне молоко. На розробку пішло менше року

Інноваційний продукт має у своєму профілі макроелементи, тип і...

Вибір редактора
В продовження теми