Для цього національна залізнична компанія Deutsche Bahn протягом чемпіонату (з 14 червня по 14 липня) та після нього буде пригощати вболівальників печивом з екологічним шоколадом, який виготовляється без використання какао. Цей продукт розробив німецький харчовий технологічний стартап Planet A Foods, заснований у 2021 році.
Planet A Foods виготовляє екологічний шоколад за допомогою технології бродіння, використовуючи овес та насіння соняшнику.
Співзасновник стартапу, доктор Максиміліан Марквет, пояснює, що основним інгредієнтом какао-порошку є овес. «Ми його особливим чином ферментуємо та смажимо. Це запатентована технологія, розроблена моєю сестрою Сарою, яка перетворює зерно на продукт зі смаком, схожим на какао», – зазначає він.
Щоб створити какао-масло, Planet A Foods розводить штам олійних дріжджів, які «годують» різноманітними побічними продуктами промисловості, наприклад, патокою з перероблення цукрових буряків. Дріжджі продукують інгредієнт, подібний до какао-масла, що надає шоколаду ніжності та здатності танути у роті.
Всі пасажири Deutsche Bahn протягом чемпіонату УЄФА отримуватимуть шоколадне пісочне печиво безплатно. А пасажирів першого класу на борту поїздів Intercity Express (ICE) та Intercity (IC) DB будуть пригощати особливими тістечками у формі серця. У поїздах далекого спрямування лінійка печива з екологічним шоколадом буде доступна щонайменше наступні два роки.
Нагадаємо, раніше NEWFOOD розповідав, що в Україні варять шоколад із чорним часником.
Джерела: Максиміліан Марквет, Planet A Foods, The Green Queen