Вболівальників чемпіонату УЄФА з футболу безплатно годуватимуть шоколадом із вівса

Німеччина, яка цього літа приймає міжєвропейський чемпіонат УЄФА з футболу, планує звернути увагу вболівальників на тему впливу виробництва шоколаду на вирубку лісів.

spot_img

Для цього національна залізнична компанія Deutsche Bahn протягом чемпіонату (з 14 червня по 14 липня) та після нього буде пригощати вболівальників печивом з екологічним шоколадом, який виготовляється без використання какао. Цей продукт розробив німецький харчовий технологічний стартап Planet A Foods, заснований у 2021 році.

Planet A Foods виготовляє екологічний шоколад за допомогою технології бродіння, використовуючи овес та насіння соняшнику. 

Співзасновник стартапу, доктор Максиміліан Марквет, пояснює, що основним інгредієнтом какао-порошку є овес. «Ми його особливим чином ферментуємо та смажимо. Це запатентована технологія, розроблена моєю сестрою Сарою, яка перетворює зерно на продукт зі смаком, схожим на какао», – зазначає він.

Щоб створити какао-масло, Planet A Foods розводить штам олійних дріжджів, які «годують» різноманітними побічними продуктами промисловості, наприклад, патокою з перероблення цукрових буряків. Дріжджі продукують інгредієнт, подібний до какао-масла, що надає шоколаду ніжності та здатності танути у роті.

Всі пасажири Deutsche Bahn протягом чемпіонату УЄФА отримуватимуть шоколадне пісочне печиво безплатно. А пасажирів першого класу на борту поїздів Intercity Express (ICE) та Intercity (IC) DB будуть пригощати особливими тістечками у формі серця. У поїздах далекого спрямування лінійка печива з екологічним шоколадом буде доступна щонайменше наступні два роки.

Нагадаємо, раніше NEWFOOD розповідав, що в Україні варять шоколад із чорним часником.

Джерела: Максиміліан Марквет, Planet A Foods, The Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Власник АВК про те, чому кондитерська компанія взялася за випуск рослинного м’яса

Компанія «АВК», один із трьох найбільших кондитерських брендів України, недавно відкрила для себе нову нішу, запустивши на ринок рослинне...

Перший в Африці стартап з культивування мяса нарощує масштаби

Перша в Африці компанія, що займається вирощуванням м’яса на клітинній основі, Newform Foods уже веде переговори з роздрібними торговцями,...

Найсолодші ягоди на полиці супермаркетів відбиратимуть портативні сканери

Як пояснила Брі Райтер Сміт, директор з дизайну систем якості компанії, для продажу в Driscoll постачають ягоди близько 1000...

Рейтинг зернових: найкращі варіанти для поліпшення травлення

Щодня ми вживаємо різноманітні продукти, кожен з яких має свій вплив на наш організм. Окрім білків, жирів та вуглеводів...

Японська компанія видалила з яєць білок, який викликає алергію

Це досягнення є важливим кроком у розвитку харчової індустрії, оскільки алергія на яєчний білок є однією з найпоширеніших харчових...

В рослинне м’ясо із люпину, буряку та картоплі інвестували 30 млн євро

Завдяки цьому підходу компанія створила нове покоління смачних і корисних рослинних альтернатив м’яса, які задовольняють вимоги до смаку та...

Може вас зацікавити

Одна з найстаріших агрокомпаній США інвестує у сировину для рослинного м’яса

Заснована в 1977 році, сьогодні компанія Sojaprotein має торгові...

Морозиво із мікроводоростей хлорели обійшло за користю молочні десерти

Морозиво на основі хлорели відповідає вимогам екологічності, поживності та...

Вибір редактора
В продовження теми