Стартап створив шкіру із відходів виробництва сидру. Із неї шитимуть брендові ранці

Данський стартап Beyond Leather Materials, який виробляє веганську шкіру, оголосив про партнерство з фабрикою дизайну Veshin для випуску побутових речей із незвичайної сировини.

Beyond Leather Materials створює шкіру під назвою Leap, використовуючи яблучні відходи від європейського виробництва соку та сидру. 

Альтернативна шкіра на 89% складається із біологічних матеріалів

Мета Beyond Leather Materials –”робити відходи красивими”. Завдяки новому партнерству, вона зможе використовувати інноваційний матеріал для створення продуктів для різних ринків, включаючи моду, домашній інтер’єр та меблі. 

Фабрика Veshin була обрана через її зосередженість на новітніх альтернативах матеріалам тваринного походження, а також через її прихильність до етичних практик та прозорості. Це підприємство спеціалізується на виробництві розкішних сумок та аксесуарів з матеріалів, які піклуються про добробут тварин, планети та людей.

Beyond Leather Materials була заснована у 2017 році з метою розробки високоефективної альтернативи шкірі, використовуючи технології та принципи кругової економіки. Минулого місяця компанія оголосила про перехід від досліджень та розробок до комерційного масштабу. 

Beyond уже запустила свою першу повномасштабну виробничу лінію в Німеччині, потужності якої достатньо, щоб виробити понад 100 тис. м² Leap лише за перший рік роботи. 

Матеріал доступний у п’яти стандартних кольорах та чотирьох текстурах, з подальшим розширенням асортименту.

Нагадаємо, раніше один з найбільш епатажних брендів у світі створив кросівки із бананової шкіри.

Джерела:  Beyond Leather Materials, Veshin, Vegconomist

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Тепер без похмілля: в алкоголь з адаптогенними грибами інвестують мільйони доларів

Функціональні напої містять специфічні інгредієнти, які сприяють здоров’ю споживачів. Найчастіше в роздріб продаються енергетичні напої, які допомагають підвищити пильність. Теро...

Бутерм’яс: із пшеничного глютену створили в’ялене рослинне м’ясо

Перший із них, Spicy Kung Pao Jerky, виготовляється зі знаковими смаками провінції Сечуань — пряного імбиру та припеченого на...

В Європі чекають на початок продажів їжі з комах. Буде своє маркування

Стелла Кіріакідес, європейський комісар з охорони здоров’я та безпеки харчових продуктів запевняє, що споживачі вже достатньо знають про комах...

Інвестиції у foodtech: більше вливають у доставку, на черзі штучне молоко

Сума інвестицій збільшилася в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року з $2,49 млрд до $3,19 млрд, хоча кількість угод...

Один завод замінить 30 тис. корів: інвестори вкладають шалені гроші в їжу з мікробів

Компанія очікує отримати дозвіл на нову їжу від ЄС до 2026 року. Завод буде побудований у 2025-му.Останній раунд фінансування...

Новий кулінарний рекорд України встановили в «Музеї Їжі» від родини брендів МХП

Попередньо замариновані курячі гомілки смажили на 30 мангалах досвідчені кухарі. Процес підготовки та грилювання зайняв понад чотири години. Контролювали...

Може вас зацікавити

Пепероні без м’яса: гіганти ресторанної індустрії відзначили Новий рік переходом на рослинне меню

Запуски нових продуктів відбуваються у міру зростання попиту на...

У легендарному британському стейк-хаусі подають стейки, надруковані на 3D-принтері

Запуск відбувся завдяки численним запитам клієнтів, що дотримуються рослинної...

Вибір редактора
В продовження теми