Новий кулінарний рекорд України встановили в «Музеї Їжі» від родини брендів МХП

У травні в Національному музеї архітектури та побуту України приготували майже 4 тисячі гомілок та зафіксували рекорд України у номінації “Найбільша кількість гомілок, приготовлених на грилі, на одній локації”. Його встановили бренд “Наша Ряба” та шеф-кухар,  креативний директор кулінарного напряму МХП Алік Мкртчян.

Попередньо замариновані курячі гомілки смажили на 30 мангалах досвідчені кухарі. Процес підготовки та грилювання зайняв понад чотири години. Контролювали приготування гомілок для рекорду: шеф-кухар, креативний директор кулінарного напряму МХП – Алік Мкртчян та шеф-кухар,  керівник відділу з розробки кулінарних продуктів МХП – Тарас Василевський.

Алік Мкртчян, шеф-кухар, креативний директор кулінарного напряму МХП
Алік Мкртчян, шеф-кухар, креативний директор кулінарного напряму МХП

“Ми довго визначалися з кухарями, у якому маринаді повинні бути замариновані гомілки для встановлення рекорду,  і, все ж таки, вирішили, що це лише сіль та олія, аби підкреслити природний смак курки. Також для смаження гомілок ми не використовували електричні прилади, а лише мангали, щоб м’ясо було з ароматом диму. Я дуже радий, що нам таки вдалося встановити черговий кулінарний рекорд України! Дякую всій команді, яка допомогла реалізувати ідею, за їхню підтримку та роботу!”, – шеф-кухар, креативний директор кулінарного напряму МХП – Алік Мкртчян.

Засновник “Національного реєстру рекордів України” Валентин Щербачов ретельно перерахував кількість смажених гомілок та зафіксував рекорд України –  3949 курячих гомілок, приготовлених на грилі, на одній локації. 

«В такий нелегкий час відкрито «Музей Їжі» і встановлено унікальний рекорд. Аналогів такого в нашій країні й в багатьох країнах світу немає. Чудова команда зробила це. А тисячі людей з апетитом скуштували гомілки», – засновник «Національного реєстру рекордів України» Валентин Щербачов.

Рекорд України –  3949 курячих гомілок, приготовлених на грилі, на одній локації. 

Після офіційної частини скуштувати «рекордні» гомілки могли всі гості заходу.

Нагадаємо, що 8-19 травня у Національному музеї народної архітектури та побуту України у Пирогові відбулась культурно-кулінарна подія «Музей Їжі» від родини брендів МХП.

Про проєкт «Музей Їжі»
«Музей Їжі» від родини брендів МХП – це захід у поп-ап форматі, покликаний більше розповісти українцям про культуру та історію їжі в Україні. Ініційований родиною брендів кулінарної компанії МХП, щоб розкрити цінність, красу та важливість української кухні.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Glovo планує працювати на ринку B2B Східної Європи

Сервіс доставки їжі Glovo розширює асортимент послуг і пропонує доставку для корпоративних клієнтів. Компанія представила спеціальний додаток Q-Commerce, за...

В Ісландії печуть хліб на геотермальних джерелах: закопують у пісок та чекають 24 години

Повітря пахне сіркою, а крізь чорний пісок пробивається гаряча вода. Саме так виглядає чи не найбільш екологічна пекарня у...

За птахою удачі. В єрусалимській лабораторії виростять курячу грудку за 6 євро

Future Meat Technologies, що базується в Єрусалимі, заявляє, що знайшла спосіб виростити у лабораторних умовах курячу грудку, яка коштуватиме...

Піонер рослинного м’яса вийшов у прибуток вперше за три роки

Чистий дохід Beyond Meat за третій квартал склав $81 млн, що на 7,6% більше порівняно з аналогічним періодом минулого...

Пиво та сидр займають понад 90% обсягу на ринку слабоалкогольних напоїв в Україні – дослідження

Моніторинг ринку слабоалкогольних напоїв в Україні свідчить про значні зміни у сфері, що зумовлені як глобальними тенденціями, так і...

Кондитерська мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи

Власна кондитерська» мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи у пакованні, дизайн якого створили українські ілюстраторки —...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Може вас зацікавити

IDS Ukraine за підсумками 2024 року встановила новий рекорд зі сплати податків

Компанія IDS Ukraine, провідний український виробник бутильованої води ТМ...

Компанія Ді Капріо планує запустити завод по вирощуванню лабораторних стейків

Aleph Farms переїхала до свого нового об’єкту площею 65...

Доставка їжі: тенденції, секрети, фішки, майбутнє ринку онлайн-доставки продуктів

Основні екологічні тренди продуктового ритейлу:Відмова від пластику; Етичне...

Без звуків «Му»: молочний сир без корів з’явиться на ринку через два роки

Замість корів Formo використовує мікроорганізми, кодовані послідовностями ДНК молочного...

Грибна бастурма. Гавайський стартап в’ялить яловичину із грибів

Генеральний директор Moku Foods Метт Фельдман почав розробляти в'ялене...

Вибір редактора
В продовження теми