Вчений NASA створив робота, що пече 120 піц за годину

Досвічений інженер-аерокосмічник Омід Нахджавані розробив робота для приготування піци під назвою PZZA.

PZZA автоматизує нанесення соусу, додавання сиру і начинок, а також випічки піци.

Робот виготовляє приблизно 120 піц за годину

Нахджавані, який понад десять років тому працював над проєктами космічних подорожей NASA для Boeing (і, здається, досі працює в Boeing), вдосконалював свій робот для створення піци протягом семи років і сподівається запустити його в продаж уже у 2024-му.

До речі, це вже не перший піца-робот, створений ракетним інженером. Інша модель була розроблена інженером Бенсоном Цаем. Після створення комбінованого піца-робота і фудтрака під назвою Stellar Pizza, колишній інженер Space X продав свою компанію у березні цього року Hanwha Foodtech. 

Тепер Hanwha Foodtech, дочірня компанія корейського конгломерату Hanwha, планує запустити мережу піцерій на основі технології Stellar у США та Південній Кореї.

Задовго до PZZA і Stellar, інший ракетний інженер Анжан Контрактор створив піца-робота з 3D-друку для NASA. Це сталося ще на початку 2000-х років. Після цього Контрактор заснував власний стартап BeeHex, зосереджений на створенні роботизованих систем для 3D-друку їжі.

Розвиток кар’єри від ракетного інженера до розробника робота для піци міг здаватися б дивним, якби не дві обставини: що ракетобудування, що створення роботів вимагає чіткої дисципліни; всі інженери люблять піцу.

Робот PZZA є надзвичайно продуктивним. Інша його особливість полягає у тому, що PZZA пече лише квадратну і прямокутну піцу. Частково через те, що “круглі піци – неефективні”. Щонайменше, це марнотратство квадратних коробок. 

Нагадаємо, раніше фіналіст GeekWire навчив свого робота-піцайоло місити тісто.

Джерела: Linkedin, The Spoon, PZZA 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Хумус із квасолі та снеки з гороху: український шеф-кухар запустив новий бренд автентичної їжі

Продукцію виготовляють із локальних інгредієнтів, серед яких ключову роль відіграють традиційні українські бобові культури.  У листопаді асортимент розшириться: очікуються приправи...

Створили каву в чайних пакетах. Після подрібнення її промивають азотом

Кава в пакетиках орієнтована на споживачів, які не мають часу повноцінно приготувати напій в дорозі чи в поході, та...

Інноваційний, але натуральний інгредієнт пригнічує ріст цвілі у хлібі та тортах

Продукт під назвою Shield V Plus Dry є натуральним інгредієнтом, який поєднує буферизований оцет і рослинні екстракти. Інгредієнт запобігає розвитку...

“Розумна кухня” рахує калорії, білки, жири та вуглеводи під час приготування їжі

Versaware прагне зробити цей процес у рази простішим і точнішим за допомогою розумної кухонної системи, яка може оцінювати загальну...

Український виробник корисних солодощів виходить на ринки США та Великої Британії

За останні три роки сукупний виторг вінницького виробника зріс у 2,5 рази, а у 2024 році перевищив 1,5 млрд...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Може вас зацікавити

Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до...

Українські жінки можуть отримати до 1,3 млн грн на крафтове виробництво їжі

На відновлення бізнесу, розширення виробництва товарів та послуг, розвиток...

Ядерна ікра. Британці першими виростили чорну ікру у лабораторії

Exmoor Caviar відома світу як ферма по вирощуванню ікри...

З “мікробного” молока печуть торти та брауні — після успіху з морозивом виробник створив готові суміші

Стійка до зберігання суміш виготовляється на основі молочного білка...

Вибір редактора
В продовження теми