Вчений NASA створив робота, що пече 120 піц за годину

Досвічений інженер-аерокосмічник Омід Нахджавані розробив робота для приготування піци під назвою PZZA.

PZZA автоматизує нанесення соусу, додавання сиру і начинок, а також випічки піци.

Робот виготовляє приблизно 120 піц за годину

Нахджавані, який понад десять років тому працював над проєктами космічних подорожей NASA для Boeing (і, здається, досі працює в Boeing), вдосконалював свій робот для створення піци протягом семи років і сподівається запустити його в продаж уже у 2024-му.

До речі, це вже не перший піца-робот, створений ракетним інженером. Інша модель була розроблена інженером Бенсоном Цаем. Після створення комбінованого піца-робота і фудтрака під назвою Stellar Pizza, колишній інженер Space X продав свою компанію у березні цього року Hanwha Foodtech. 

Тепер Hanwha Foodtech, дочірня компанія корейського конгломерату Hanwha, планує запустити мережу піцерій на основі технології Stellar у США та Південній Кореї.

Задовго до PZZA і Stellar, інший ракетний інженер Анжан Контрактор створив піца-робота з 3D-друку для NASA. Це сталося ще на початку 2000-х років. Після цього Контрактор заснував власний стартап BeeHex, зосереджений на створенні роботизованих систем для 3D-друку їжі.

Розвиток кар’єри від ракетного інженера до розробника робота для піци міг здаватися б дивним, якби не дві обставини: що ракетобудування, що створення роботів вимагає чіткої дисципліни; всі інженери люблять піцу.

Робот PZZA є надзвичайно продуктивним. Інша його особливість полягає у тому, що PZZA пече лише квадратну і прямокутну піцу. Частково через те, що “круглі піци – неефективні”. Щонайменше, це марнотратство квадратних коробок. 

Нагадаємо, раніше фіналіст GeekWire навчив свого робота-піцайоло місити тісто.

Джерела: Linkedin, The Spoon, PZZA 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Одноразові горнятка для кави після використання розпадаються на пил

Розроблені за допомогою 3D-друку, глиняні контейнери, тарілки та горнятка виготовлені лише з трьох простих інгредієнтів – глини, води та...

Німецькі фармацевти створили реактиви, які дозволять виробляти лабораторне м’ясо у глобальному масштабі

Для новачків сегменту Merck створює реактиви, середовище для вирощування клітин та навчатиме безпосередньо технології виробництва м’яса в лабораторії.За словами...

Тренди ресторанного бізнесу: ТОП трендів 2022 року

Незважаючи на те, яким важким минулий рік став для ресторанної галузі, у 2021 році відкрилося безліч нових закладів; а...

Колишній фіндиректор Kraftz Heinz створив вівсяне молоко, корисне для серця

Бренд розробив колишній фінансовий директор Kraftz Heinz Indonesia під час пандемії Covid-19. Ключовим елементом успіху Oatside він називає підхід...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Coca‑Cola змішає популярний напій з горілкою зі шведської пшениці

Коктейль дебютує на початку 2024 р. в деяких європейських...

Британці з найпопулярнішої каші українців зробили чай

Гречка є безглютеновим продуктом, який містить низку важливих поживних...

ТОП-5 трендів харчування в найближчому майбутньому

Тренди ми задаємо самі, і робимо це вже зараз....

Лазери друкують на продуктах їстівні голограми із солодкого крохмалю

Дослідники звітності в Американському хімічному товаристві ACS Nano пропонують...

Корейці випустили тунця із зернових відходів, оцту та какао

Компанія виробляє альтернативне м’ясо, використовуючи перероблені інгредієнти (наприклад, зерно),...

Вибір редактора
В продовження теми