У супермаркетах з’явилися низькокалорійні стейки, створені мікробами

Лідер у європейському секторі виробництва рослинного м’яса, швейцарська компанія Planted вивела у роздрібні мережі цільнорізаний стейк, створений за допомогою точного бродіння.

Стейк, отриманий без участі тварин, продаватимуть у Швейцарії в мережі Coop та в Німеччині в REWE.

Ферментований стейк має неповторний умамі-смак

Стейк виготовляється з таких інгредієнтів як соєвий білок, ріпакова олія, борошно з бобів і рису та спеціальна суміш мікробних культур. Він містить 17 г білка (проти 25 г звичайного стейка), 182 калорії (проти 271 калорії), 0,9 г насиченого жиру (проти 8 г) і 5,8 г харчових волокон (проти 0 г), а також 25% денної рекомендованої норми заліза та 72% вітаміну B12.

Співзасновник Planted Лукас Бьоні називає стейк справжнім проривом. “Жоден інший рослинний стейк не використовує тільки натуральні інгредієнти, і не відзначається такою соковитістю та ніжністю”, – сказав він.

Під час процесу дослідження та розробки Planted співпрацювала з понад 50 рестораторами, щоб створити стейк, який не має аналогів за смаком, текстурою, обробкою та відчуттям у роті. 

Інвестиції у розробку рослинного стейку перевищили $2 млн

Для створення стейку Planted використовує запатентований твердотільний процес ферментації, який триває 30-40 годин. 

Поточні потужності компанії дозволяють виробляти 15 тонн стейків на день

До речі, стейк Planted можна спробувати у кількох європейських ресторанах уже з березня 2024 року. Наприклад, у відомих швейцарських закладах, таких як Kronenhalle та Lindenhofkeller. 

Нагадаємо, раніше швейцарці створили рослинну качку за технологією, якій уже 60 років.

Джерела: Planted, Vegconomist

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Американці «зварили» білок з мікроба, що живе в кишечнику горил

Ферментація не є новою розробкою, цей процес вдало використовується для модифікації смаку та текстури рослинних інгредієнтів.Втім, американська компанія SuperBrewed...

Традиційні японські десерти разбавлять білком, який синтезують із повітря

У рамках співпраці з японським виробником харчових продуктів Ajinomoto Group, на ринок будуть представлені місячні торти та сендвічі з...

Українську «п’яну вишню» п’ють у 12 країнах. Скоро там з’являться і реберні

Співзасновник холдингу Андрій Худо зазначає, що розширення за межі України є пріоритетним напрямом розвитку компанії. На сьогодні вже відкрито...

Mealhero — сервіс доставки заморожених продуктів з девайсом для їх розігрівання за передплатою

Бельгійський стартап доставляє своїм клієнтам заморожені набори для приготування їжі. Особливістю проекту є те, що додатково надається спеціальна пароварка...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

Може вас зацікавити

Порошок із авокадо замінює масло у випічці та покращує смак цукерок

Порошок виготовляється за допомогою вакуумної технології із фруктів, що...

Норвезькі біотехнологи робитимуть інноваційні продукти з перемеленого криля

Завод, котрий збудують в гірськолижному комплексі Нерінгспарк, поблизу Осло...

Нові хіти в ресторанах — чорна ікра з морських водоростей та рослинна фуагра

Для початку токійська компанія виготовить близько 160 000 порцій...

Технологічний стартап з доставки їжі залучив півмільярда доларів інвестицій

Як повідомив Мікі Куусі, генеральний директор та співзасновник компанії,...

Не Ахмад: Clipper Teas випустили заспокійливий чай із коноплі та священного базиліку

Асортимент представлений двома різновидами чаю: конопляний та імбирно-конопляний. «Clipper Organic...

Вибір редактора
В продовження теми