У супермаркетах з’явилися низькокалорійні стейки, створені мікробами

Лідер у європейському секторі виробництва рослинного м’яса, швейцарська компанія Planted вивела у роздрібні мережі цільнорізаний стейк, створений за допомогою точного бродіння.

spot_img

Стейк, отриманий без участі тварин, продаватимуть у Швейцарії в мережі Coop та в Німеччині в REWE.

Ферментований стейк має неповторний умамі-смак

Стейк виготовляється з таких інгредієнтів як соєвий білок, ріпакова олія, борошно з бобів і рису та спеціальна суміш мікробних культур. Він містить 17 г білка (проти 25 г звичайного стейка), 182 калорії (проти 271 калорії), 0,9 г насиченого жиру (проти 8 г) і 5,8 г харчових волокон (проти 0 г), а також 25% денної рекомендованої норми заліза та 72% вітаміну B12.

Співзасновник Planted Лукас Бьоні називає стейк справжнім проривом. “Жоден інший рослинний стейк не використовує тільки натуральні інгредієнти, і не відзначається такою соковитістю та ніжністю”, – сказав він.

Під час процесу дослідження та розробки Planted співпрацювала з понад 50 рестораторами, щоб створити стейк, який не має аналогів за смаком, текстурою, обробкою та відчуттям у роті. 

Інвестиції у розробку рослинного стейку перевищили $2 млн

Для створення стейку Planted використовує запатентований твердотільний процес ферментації, який триває 30-40 годин. 

Поточні потужності компанії дозволяють виробляти 15 тонн стейків на день

До речі, стейк Planted можна спробувати у кількох європейських ресторанах уже з березня 2024 року. Наприклад, у відомих швейцарських закладах, таких як Kronenhalle та Lindenhofkeller. 

Нагадаємо, раніше швейцарці створили рослинну качку за технологією, якій уже 60 років.

Джерела: Planted, Vegconomist

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

В очікуванні п’ятикратного росту: Beyond Meat та Nestle штурмують ринок замінників м’яса

У серпневому звіті агентства Bloomberg Intelligence перераховуються різні причини настільки стрімкого зростання.Зокрема, цьому сприятимуть зусилля самих компаній, які працюють...

Корейський стартап, що вирощує яловичину на морських водоростях, отримав мільйонні інвестиції

Заснований у 2019 році, стартап заявив, що до кінця десятиліття зможе виробляти культивований стейк по 90 грн за кілограм.Крім...

Ринковий гігант знайшов «проривний» спосіб скоротити вміст цукру у їжі на 30%

Інноваційна технологія базується на процесах ферментації. Компанія називає її справжнім “проривом”. Технологія дозволила скоротити вміст цукру у солоді, молоці та...

На підтримку жіночого підприємництва можна отримати $5000 гранту

Проект спрямований на зміцнення економічних можливостей жінок під час війни та у післявоєнний період, з акцентом на інтеграцію жінок...

Японська компанія видалила з яєць білок, який викликає алергію

Це досягнення є важливим кроком у розвитку харчової індустрії, оскільки алергія на яєчний білок є однією з найпоширеніших харчових...

В рослинне м’ясо із люпину, буряку та картоплі інвестували 30 млн євро

Завдяки цьому підходу компанія створила нове покоління смачних і корисних рослинних альтернатив м’яса, які задовольняють вимоги до смаку та...

Може вас зацікавити

Lay’s побудує футбольні поля з перероблених пачок з чіпсів

Завдяки технології, розробленій спільно з Greenfields, пусті пачки з...

Український бренд зімітував лосось із пшениці та гороху — містить лише 40 калорій

За словами засновника компанії Романа Квашенка, його команда ставила...

Вибір редактора
В продовження теми