Стейк, отриманий без участі тварин, продаватимуть у Швейцарії в мережі Coop та в Німеччині в REWE.
Ферментований стейк має неповторний умамі-смак
Стейк виготовляється з таких інгредієнтів як соєвий білок, ріпакова олія, борошно з бобів і рису та спеціальна суміш мікробних культур. Він містить 17 г білка (проти 25 г звичайного стейка), 182 калорії (проти 271 калорії), 0,9 г насиченого жиру (проти 8 г) і 5,8 г харчових волокон (проти 0 г), а також 25% денної рекомендованої норми заліза та 72% вітаміну B12.
Співзасновник Planted Лукас Бьоні називає стейк справжнім проривом. “Жоден інший рослинний стейк не використовує тільки натуральні інгредієнти, і не відзначається такою соковитістю та ніжністю”, – сказав він.
Під час процесу дослідження та розробки Planted співпрацювала з понад 50 рестораторами, щоб створити стейк, який не має аналогів за смаком, текстурою, обробкою та відчуттям у роті.
Інвестиції у розробку рослинного стейку перевищили $2 млн
Для створення стейку Planted використовує запатентований твердотільний процес ферментації, який триває 30-40 годин.
Поточні потужності компанії дозволяють виробляти 15 тонн стейків на день
До речі, стейк Planted можна спробувати у кількох європейських ресторанах уже з березня 2024 року. Наприклад, у відомих швейцарських закладах, таких як Kronenhalle та Lindenhofkeller.
Нагадаємо, раніше швейцарці створили рослинну качку за технологією, якій уже 60 років.
Джерела: Planted, Vegconomist