У супермаркетах з’явилися низькокалорійні стейки, створені мікробами

Лідер у європейському секторі виробництва рослинного м’яса, швейцарська компанія Planted вивела у роздрібні мережі цільнорізаний стейк, створений за допомогою точного бродіння.

Стейк, отриманий без участі тварин, продаватимуть у Швейцарії в мережі Coop та в Німеччині в REWE.

Ферментований стейк має неповторний умамі-смак

Стейк виготовляється з таких інгредієнтів як соєвий білок, ріпакова олія, борошно з бобів і рису та спеціальна суміш мікробних культур. Він містить 17 г білка (проти 25 г звичайного стейка), 182 калорії (проти 271 калорії), 0,9 г насиченого жиру (проти 8 г) і 5,8 г харчових волокон (проти 0 г), а також 25% денної рекомендованої норми заліза та 72% вітаміну B12.

Співзасновник Planted Лукас Бьоні називає стейк справжнім проривом. “Жоден інший рослинний стейк не використовує тільки натуральні інгредієнти, і не відзначається такою соковитістю та ніжністю”, – сказав він.

Під час процесу дослідження та розробки Planted співпрацювала з понад 50 рестораторами, щоб створити стейк, який не має аналогів за смаком, текстурою, обробкою та відчуттям у роті. 

Інвестиції у розробку рослинного стейку перевищили $2 млн

Для створення стейку Planted використовує запатентований твердотільний процес ферментації, який триває 30-40 годин. 

Поточні потужності компанії дозволяють виробляти 15 тонн стейків на день

До речі, стейк Planted можна спробувати у кількох європейських ресторанах уже з березня 2024 року. Наприклад, у відомих швейцарських закладах, таких як Kronenhalle та Lindenhofkeller. 

Нагадаємо, раніше швейцарці створили рослинну качку за технологією, якій уже 60 років.

Джерела: Planted, Vegconomist

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Німці розробили низькокалорійні яйця з люпину, що імітують структуру курячих

Новий продукт має такі ж функціональні властивості, як звичайне куряче яйце, проте з наполовину меншою калорійністю.PLANT B Egg є...

Nestlé створила із шовковиці добавку, що регулює рівень глюкози в крові — для боротьби з діабетом

Перша програма Nestlé по боротьбі з діабетом в Малайзії розпочинається з поставки добавки Nutren GlucoSmart, котра підтримує оптимальний рівень...

Творець першого в світі молочного протеїну без тварин вийде на ринок спортивного харчування

Нова лінійка Mooless має в основі молекулярно ідентичний звичайній сироватці протеїн від Perfect Day.Його виготовляють шляхом точної ферментації, забезпечуючи...

Найбільш вітамінізовані овочі: рейтинг найкращих джерел вітамінів

Нестача вітамінів в організмі може слугувати причиною різноманітних захворювань, слабкості та в’ялості організму людини. Саме тому спеціалісти – лікарі,...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Альтернативний протеїн стає мейнстрімом — над штучним м’ясом працює 300 проектів

У першому кварталі 2020 року стартапи, які спеціалізуються на...

Морозиво з рогів лося: литовські ресторатори шокують унікальними рецептами

Оскільки морозиво наповнене конопляною олією КБР, попит на пікантні...

Продукт із морквяних відходів отримав світову нагороду за інновації

Plant Based World Expo відзначає інновації в промисловості харчових...

Сумчани варять для ЗСУ сири у благородній плісняві та загортають у екологічну упаковку

“Ми знайшли однодумців, які дають сировину. Це молоко екстра-ґатунку,...

Японський розробник зібрав мільйони на платформу для вирощування клітинного м’яса вдома

Окрім існуючих інвесторів компанію підтримали AgFunder та Beyond Next...

Вибір редактора
В продовження теми