Швейцарка сушить на Тернопільщині органічні чаї за прадавнім методом

На Тернопільщині жінки виготовляють за біодинамічним методом господарювання органічні чаї від “Живої Землі Потуторів”.

Засновницею бренду стала Крістіна Лібергер, швейцарка, яка переїхала до України. До переїзду Крістіна створила асоціацію підтримки органічної агрокультури “Жива Земля Швейцарії”, а для розвитку ініціативи обрала Україну, заснувавши органічне виробництво в селі Потутори Тернопільської області.

Органічні чаї “Живої Землі Потуторів” створюються чотирма жінками, які дотримуються принципу вшанування природи, використовуючи лише органічні методи господарювання. Грядки обробляють вручну або конями, власноруч садять та збирають урожай.

Трави сушать на чистому повітрі, пакують також вручну

У Потуторах створюють цілий перелік чаїв – «Ранок срібно сяйний», «Зимові візерунки», «Купальська ніч» та багато інших. Крістіна Лібергер особисто підбирає назви для кожного чаю, оцінюючи його смак та особливий настрій.

Основою для багатьох чаїв стають троянди, що мають високу концентрацію вітаміну С, який підтримує імунну систему та покращує стан шкіри. «Під час збору цих дивовижних рослин, ми відчуваємо, як переливається вся енергія та життєва сила, що втілюються в кожній пелюстці», – розповідають майстрині.

Також у складі чаїв присутні марокканська м’ята, липа, розмарин, чебрець, бруньки троянд, бузина, мальва, лимонний базилік, бруньки модрини, звіробій, шавлія, мати-й-мачуха, первоцвіт.

Первоцвіт, говорить засновниця чаїного виробництва, часто використовується в народній медицині для підтримки імунітету та лікування застудних захворювань. Чай із цими травами містить багато вітамінів та антиоксидантів.

Нагадаємо, раніше NEWFOOD розповідав, як чай та кава майбутнього допомагає мислити та береже від депресії.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стартап екс-чемпіона Формули-1 по випуску екологічних шоколадок отримав мільйони венчурних інвестицій

Раунд очолила люксембурзька компанія DLF Venture. У фінансуванні взяли участь інвестори харчових технологій Five Seasons Ventures та DX Ventures,...

SUP DAY FORUM 2021: як український бізнес долає світові та ментальні кордони

10 червня вже вчетверте відбувся SUP DAY FORUM – перший форум в Україні, створений підприємцями для підприємців. Цьогоріч говорили про...

Веганський стартап легендарного рок-музиканта купує ринковий гігант

Бренд займається виробництвом замінника молока на основі трав та вівса, який можна використовувати для випічки, приготування кави тощо.  Безмолочну лінію...

Інноваційний сир із картоплі добре плавиться у піці і тягнеться, як справжній

«Ми були жителями Нью-Йорка довше, ніж веганами, – пояснює Кобі Регев, співзасновник і генеральний директор Pleese Foods. – Коли...

Один завод замінить 30 тис. корів: інвестори вкладають шалені гроші в їжу з мікробів

Компанія очікує отримати дозвіл на нову їжу від ЄС до 2026 року. Завод буде побудований у 2025-му.Останній раунд фінансування...

Новий кулінарний рекорд України встановили в «Музеї Їжі» від родини брендів МХП

Попередньо замариновані курячі гомілки смажили на 30 мангалах досвідчені кухарі. Процес підготовки та грилювання зайняв понад чотири години. Контролювали...

Може вас зацікавити

Nestle поглинає сервіс доставки здорової їжі Freshly майже за мільярд

Кондитерський гігант готовий викласти за контроль над Freshly $950...

Консервант, який видобули два століття назад, став головним інгредієнтом веганського майонезу

У виробництві Vesa використовує лише один консервант — сорбат...

Вибір редактора
В продовження теми