На експорт інноваційної їжі можна отримати майже 2 млн грн гранту

Програма міжнародної співпраці “EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП від ЄС та Німеччини” спрямує 480 тис. євро на гранти українськи малим та середнім підприємствам.

За умовами програми, EU4Business відбере 12 бізнесів, які отримають 40 тис. євро (приблизно 1,7 млн грн) на просування власної продукції на закордонні ринки. 

Подати заявку можна до 25 червня включно на сайті проекту

EU4Business зацікавлений щонайперше у підприємствах, які виготовляють товари з експортним та інноваційним потенціалом. У тому числі це можуть бути харчові продукти або товари у сфері дизайну.

“Пріоритет надається підприємствам, які дотримуються принципів циркулярної економіки, зеленої економіки, екологічно чистого виробництва, енергоефективності, відновлювальної енергетики”, – акцентують в EU4Business.

Окрім безпосереднього фінансування грантоотримувачі зможуть доєднатися до групових та індивідуальних консультацій від експертів, нетворкінг-сесій та інших активностей, що допоможуть виявити та усунути процеси, що блокують бізнес на шляху до експорту та інноваційного розвитку.

Для участі у проєкті підприємство має додатково сплатити до загальної суми гранту власний внесок у розмірі 20% від суми гранту.

Детальні вимоги до учасників можна знайти тут.

Витратити грантову підтримку можливо на просування експорту, R&D дослідження, тестування та перевірку, сертифікацію продуктів, закупівлю обладнання (не більше 50% грантових коштів), маркетингові та консультаційні послуги тощо.

Нагадаємо, раніше компанія, яка вирощуватиме м’ясо качок у космосі, отримала $13 млн гранту.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Фіни тестують пиво та горілку з вуглекислого газу. Виробництво — з наступного року

Зараз Aircohol разом із фінською алкогольною компанією Brukett розробляються плани промислового виробництва «найбільш екологічно чистого алкоголю у світі» у...

Виробник корму для тварин зібрав мільйони, щоб вирощувати м’ясо у лабораторії. Вклалися знаменитості.

У фінансуванні приймала участь група інвесторів, включаючи Марка Кубана, який власне й допоміг просунути концепцію веганського корму у 2020...

Французьке гібридне молоко відкрило нову категорію на ринку молочних продуктів

Сучасні споживачі прагнуть збагачення асортименту продуктів харчування, що відрізнятимуться чудовим смаковим та здоровим харчовим профілем.Компанія Triballat Noyal пропонує потенційне...

А інструкція є? IKEA у Канаді випустила книгу рецептів страв із залишків їжі

IKEA Канада випустила нову кулінарну книгу IKEA ScrapsBook. Це спільний проект із 10 північноамериканськими кухарями, що представляють унікальні рецепти,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Не в сміття, а в хлам! У Швеції випустили горілку з харчових відходів

Компанія співпрацює з Coop — одним з найбільших шведських...

На Тижні моди в Парижі покажуть унікальну куртку, яка працює від пива

У тропічну спеку куртка буде охолоджувати її власника, що...

На Івано-Франківщині варять сир, що врятував долину мамонтів

Брюност – це коричневий норвезький сир, який готується із...

З брокколі та чорниці створили перший коктейль, що стабілізує рівень цукру в крові

Це перший у своєму роді напій, розроблений для забезпечення...

Магія їжі майбутнього: вперше створили смузі зі шпинату, авокадо та яєчного білку, який виробляють мікроби

Новий коктейль під назвою Pineapple Greens Protein містить біоідентичний...

Вибір редактора
В продовження теми