На експорт інноваційної їжі можна отримати майже 2 млн грн гранту

Програма міжнародної співпраці “EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП від ЄС та Німеччини” спрямує 480 тис. євро на гранти українськи малим та середнім підприємствам.

За умовами програми, EU4Business відбере 12 бізнесів, які отримають 40 тис. євро (приблизно 1,7 млн грн) на просування власної продукції на закордонні ринки. 

Подати заявку можна до 25 червня включно на сайті проекту

EU4Business зацікавлений щонайперше у підприємствах, які виготовляють товари з експортним та інноваційним потенціалом. У тому числі це можуть бути харчові продукти або товари у сфері дизайну.

“Пріоритет надається підприємствам, які дотримуються принципів циркулярної економіки, зеленої економіки, екологічно чистого виробництва, енергоефективності, відновлювальної енергетики”, – акцентують в EU4Business.

Окрім безпосереднього фінансування грантоотримувачі зможуть доєднатися до групових та індивідуальних консультацій від експертів, нетворкінг-сесій та інших активностей, що допоможуть виявити та усунути процеси, що блокують бізнес на шляху до експорту та інноваційного розвитку.

Для участі у проєкті підприємство має додатково сплатити до загальної суми гранту власний внесок у розмірі 20% від суми гранту.

Детальні вимоги до учасників можна знайти тут.

Витратити грантову підтримку можливо на просування експорту, R&D дослідження, тестування та перевірку, сертифікацію продуктів, закупівлю обладнання (не більше 50% грантових коштів), маркетингові та консультаційні послуги тощо.

Нагадаємо, раніше компанія, яка вирощуватиме м’ясо качок у космосі, отримала $13 млн гранту.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Сироварня на Львівщині варить індійський сир зі смаженою цибулею

Серед них – індійський сир з волоським горіхом та смаженою цибулею, сир в копченій олії та джеми, які можна...

Заморожену в азоті каву продають разом з канабісом

Кава та канабіс є саме тією “ідеальною парою”, яка може якісно покращити початок дня, говорить Еван Голдберг, співзасновник Houseplant.Продукт...

З чистої етикетки. У виробників рослинних гамбургерів з’явився новий конкурент

Бургер unMEAT складається з інгредієнтів без ГМО, містить 230 калорій і 17 грамів білка на порцію. У його складі...

Відкрили найбільшу у світі фабрику для 3D-друку м’яса та риби

Нова фабрика під назвою “TASTE FACTORY” використовує власну розроблену технологію 3D Structuring, що дозволяє створювати продукти з рослинних інгредієнтів...

Пиво та сидр займають понад 90% обсягу на ринку слабоалкогольних напоїв в Україні – дослідження

Моніторинг ринку слабоалкогольних напоїв в Україні свідчить про значні зміни у сфері, що зумовлені як глобальними тенденціями, так і...

Кондитерська мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи

Власна кондитерська» мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи у пакованні, дизайн якого створили українські ілюстраторки —...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Може вас зацікавити

На органічній фермі у горах варять волохатий сир часів вікінгів

Сир, створений із коров’ячого, часто знежиреного молока, проходить тривалий...

Nestlé створила кашу з побічних відходів своєї фабрики, щоб нагодувати бідні сім’ї

Сорго змішують із злаками, такими як пшениця та кукурудза Зараз...

Морський біолог розробив спосіб вирощення устриць із клітин

Компанія, яка отримала початкове фінансування від Big Idea Ventures...

Доходи із відходів. Упаковка з авокадо збільшує термін зберігання продуктів

Упаковка включатиме бар’єрні етикетки та антиоксидантні добавки, які захищатимуть...

Гастрономічні тренди 2025 року: які смаки та технології домінуватимуть?

Гастрономія завжди була ареною експериментів, де нові смаки, інгредієнти...

Вибір редактора
В продовження теми