На експорт інноваційної їжі можна отримати майже 2 млн грн гранту

Програма міжнародної співпраці “EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП від ЄС та Німеччини” спрямує 480 тис. євро на гранти українськи малим та середнім підприємствам.

За умовами програми, EU4Business відбере 12 бізнесів, які отримають 40 тис. євро (приблизно 1,7 млн грн) на просування власної продукції на закордонні ринки. 

Подати заявку можна до 25 червня включно на сайті проекту

EU4Business зацікавлений щонайперше у підприємствах, які виготовляють товари з експортним та інноваційним потенціалом. У тому числі це можуть бути харчові продукти або товари у сфері дизайну.

“Пріоритет надається підприємствам, які дотримуються принципів циркулярної економіки, зеленої економіки, екологічно чистого виробництва, енергоефективності, відновлювальної енергетики”, – акцентують в EU4Business.

Окрім безпосереднього фінансування грантоотримувачі зможуть доєднатися до групових та індивідуальних консультацій від експертів, нетворкінг-сесій та інших активностей, що допоможуть виявити та усунути процеси, що блокують бізнес на шляху до експорту та інноваційного розвитку.

Для участі у проєкті підприємство має додатково сплатити до загальної суми гранту власний внесок у розмірі 20% від суми гранту.

Детальні вимоги до учасників можна знайти тут.

Витратити грантову підтримку можливо на просування експорту, R&D дослідження, тестування та перевірку, сертифікацію продуктів, закупівлю обладнання (не більше 50% грантових коштів), маркетингові та консультаційні послуги тощо.

Нагадаємо, раніше компанія, яка вирощуватиме м’ясо качок у космосі, отримала $13 млн гранту.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

“We’ve started transforming from artisans to a foodtech company.” Dmytro Borysov – on trends in the restaurant business.

The coronavirus crisis has disrupted the restaurant business. New services, formats, and technological solutions allowed them to survive when...

IKEA інвестує мільйони у виробництво морепродуктів із рослин

Загальна сума інвестицій у компанію тепер становить $18 млн. Серед основних інвесторів останнього раунду фінансування – глобальні гравці Inter IKEA...

Штучний інтелект допоможе відновити рецепт з минулого століття

Коли досвідченому підприємцю та засновнику стартапу Ювалю Кляйну було всього шість років, він спробував напій, який змінив хід його...

Золото льону: як український виробник інноваційних снеків виріс попри карантин

Пандемія — не кращий час для експериментів? Ймовірно. Але чудова можливість зробити ривок для продукту, який уже встиг отримати...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Вчені винайшли желатин із гороху, який перетворюється в гель і назад

Відкриття такої можливості відбулося випадково у 2022 році доктором...

Bunge розробила дитячу суміш, яка імітує материнське молоко китаянок

Згідно із заявою  компанії, новий інгредієнт розроблено на основі...

У супермаркетах з’явилися низькокалорійні стейки, створені мікробами

Стейк, отриманий без участі тварин, продаватимуть у Швейцарії в...

Вибір редактора
В продовження теми