Родина військового пече на Сумщині бельгійські вафлі з українським салом

У Конотопі запрацювало перше ветеранське кафе «Вафлі з бліндажа». Тут родина військового пече справжні бельгійські вафлі на український лад, подаючи їх не тільки з морозивом, але й з салом.

Кафе створив зі своєю родиною 45-річний військовослужбовець Дмитро Пасічнюк. Для запуску бізнесу йому вдалося отримати грант за програмою «Власна справа», що була запущена урядом у липні 2022 року.

Дмитро доєднався до ЗСУ ще у 2015 році. Але говорить, що вже давно разом з дружиною задумувався над створенням власної справи.

«Ми давно виношували ідею бельгійських вафель, а отже вирішили скористатись нагодою отримати кошти від держави на відкриття власного бізнесу», – ділиться дружина Дмитра Наталія Пасічнюк. 

За її словами, отримати грант вдалося це не з першої спроби: бізнес-план переробляли двічі, аби він відповідав умовам гранту. «Заявку подали в листопаді 2023-го, затвердили її в лютому 2024 року, а фінансова підтримка надійшла в березні. Ще 2,5 місяці пішло на ремонт приміщення, його робили власним коштом», – розповідає дружина військового

Грантові гроші витратили на закупівлю обладнання, меблі, інгредієнти та рекламу

Сама родина займалася і дизайнерським оформленням інтер’єру. Для цього Дмитро створив цілу музейну військову експозицію та патріотичний куточок. У кафе є також кімната для дітей.

Заклад відкрили 11 травня 2024 року. У меню – солодкі та солоні бельгійські вафлі. Начинку кожен може обрати сам. 

Найпопулярніша серед дорослих відвідувачів, говорить Наталія, солона вафля «Козацька» зі справжнім українським салом та кропом. А діти найчастіше замовляють фруктові чи з морозивом.

Нагадаємо, раніше сторічна компанія запекла корисні білки у вафлі, щоб догодити підліткам.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Із цілої тростини зробили підсолоджувач. Він містить магній та смакує як карамель

Підсолоджувач не піддається рафінації та центрифугуванню, тому зберігає всі унікальні смакові та дієтичні переваги тростини. У складі продукту міститься природній...

Перша інновація за сто років – PEPSI випустила напій, збагачений азотом

Nitro Pepsi буде доступна в банках по всій країні уже в березні. Категорія коли існує вже більше століття. Хоча в...

Легенда велоспорту вклав мільйони у жуйку, що замінює чашку кави

Маючи в команді лише 10 працівників, Rev Gum успішно продає на американському ринку унікальну товарну позицію – жувальну гумку...

Здорова їжа має межу витрат, а закуски стають повсякденними. ТОП-6 трендів в області харчування

Такі висновки зробили аналітики Pollock Communications та Today's Dietitian за результатами опитування 1165 дієтологів. Харчування споживачів дуже змінилися через COVID-19....

Один завод замінить 30 тис. корів: інвестори вкладають шалені гроші в їжу з мікробів

Компанія очікує отримати дозвіл на нову їжу від ЄС до 2026 року. Завод буде побудований у 2025-му.Останній раунд фінансування...

Новий кулінарний рекорд України встановили в «Музеї Їжі» від родини брендів МХП

Попередньо замариновані курячі гомілки смажили на 30 мангалах досвідчені кухарі. Процес підготовки та грилювання зайняв понад чотири години. Контролювали...

Може вас зацікавити

Перше у світі баночне безалкогольне вино отримало мільйони інвестицій від відомих інвесторів

Раунд очолив Rockies Venture Club. У фінансування взяли участь...

Європейські компанії об’єднуються, щоб здешевити вирощування морепродуктів в лабораторії

Здешевлення поживного середовища, яке займає основну частку собівартості альтернативного...

Вибір редактора
В продовження теми