Родина військового пече на Сумщині бельгійські вафлі з українським салом

У Конотопі запрацювало перше ветеранське кафе «Вафлі з бліндажа». Тут родина військового пече справжні бельгійські вафлі на український лад, подаючи їх не тільки з морозивом, але й з салом.

Кафе створив зі своєю родиною 45-річний військовослужбовець Дмитро Пасічнюк. Для запуску бізнесу йому вдалося отримати грант за програмою «Власна справа», що була запущена урядом у липні 2022 року.

Дмитро доєднався до ЗСУ ще у 2015 році. Але говорить, що вже давно разом з дружиною задумувався над створенням власної справи.

«Ми давно виношували ідею бельгійських вафель, а отже вирішили скористатись нагодою отримати кошти від держави на відкриття власного бізнесу», – ділиться дружина Дмитра Наталія Пасічнюк. 

За її словами, отримати грант вдалося це не з першої спроби: бізнес-план переробляли двічі, аби він відповідав умовам гранту. «Заявку подали в листопаді 2023-го, затвердили її в лютому 2024 року, а фінансова підтримка надійшла в березні. Ще 2,5 місяці пішло на ремонт приміщення, його робили власним коштом», – розповідає дружина військового

Грантові гроші витратили на закупівлю обладнання, меблі, інгредієнти та рекламу

Сама родина займалася і дизайнерським оформленням інтер’єру. Для цього Дмитро створив цілу музейну військову експозицію та патріотичний куточок. У кафе є також кімната для дітей.

Заклад відкрили 11 травня 2024 року. У меню – солодкі та солоні бельгійські вафлі. Начинку кожен може обрати сам. 

Найпопулярніша серед дорослих відвідувачів, говорить Наталія, солона вафля «Козацька» зі справжнім українським салом та кропом. А діти найчастіше замовляють фруктові чи з морозивом.

Нагадаємо, раніше сторічна компанія запекла корисні білки у вафлі, щоб догодити підліткам.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Кулебяка для Кулібіна. Uniliver навчає сім’ї винаходити їжу з відходів

«Харчові відходи — це зростаюча гуманітарна та екологічна криза», — говорить Крістіна Бауер-Планк з Unilever.Компанія взяла за мету боротьбу...

Діабет змусив винахідника придумати новий вид морозива — без цукру, тваринних та рослинних жирів

У 2014 році Никласу Лутману, у співзасновника шведської компанії LUB Foods, діагностували діабет. «Ок», — подумав Лутман і закрився...

Ковбаса, що знімає стрес — британці розробили інноваційну їжу за стандартами Michelin

У асортименті Veganly Deli — делікатеси з високим вмістом білка та безмолочні сири, виготовлені за стандартами якості Мішлен Таким чином...

У Камбоджі годують закусками з тухлої риби — це національна багатовікова страва

Найкраща ферментована риба може зберігатися до трьох років та виготовляється трудомістким дводенним процесом, який передають у сім’ях поколіннями.Між груднем...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Кухонний «комбайн»: смарт-сад вирощує обід прямо на кухонному столі

Установка створена на кшталт домашньої кавомашини, де замість капсул...

Розумна кавомашина розрізняє 900 видів кави та сама замовляє капсули для приготування

BrewID — це абсолютно нова технологічна платформа, розроблена для...

Водій вантажівки створив зефір у аерозольному балончику

Зефір в аерозолі можна розпилювати на морозиво, печиво, коктейлі...

Сподобалось навіть принцу: в ЕС вперше дегустували м’ясо із клітин

Приватна дегустація культивованих свинячих ковбасок пройшла у новій штаб-квартирі...

Вибір редактора
В продовження теми