Родина військового пече на Сумщині бельгійські вафлі з українським салом

У Конотопі запрацювало перше ветеранське кафе «Вафлі з бліндажа». Тут родина військового пече справжні бельгійські вафлі на український лад, подаючи їх не тільки з морозивом, але й з салом.

Кафе створив зі своєю родиною 45-річний військовослужбовець Дмитро Пасічнюк. Для запуску бізнесу йому вдалося отримати грант за програмою «Власна справа», що була запущена урядом у липні 2022 року.

Дмитро доєднався до ЗСУ ще у 2015 році. Але говорить, що вже давно разом з дружиною задумувався над створенням власної справи.

«Ми давно виношували ідею бельгійських вафель, а отже вирішили скористатись нагодою отримати кошти від держави на відкриття власного бізнесу», – ділиться дружина Дмитра Наталія Пасічнюк. 

За її словами, отримати грант вдалося це не з першої спроби: бізнес-план переробляли двічі, аби він відповідав умовам гранту. «Заявку подали в листопаді 2023-го, затвердили її в лютому 2024 року, а фінансова підтримка надійшла в березні. Ще 2,5 місяці пішло на ремонт приміщення, його робили власним коштом», – розповідає дружина військового

Грантові гроші витратили на закупівлю обладнання, меблі, інгредієнти та рекламу

Сама родина займалася і дизайнерським оформленням інтер’єру. Для цього Дмитро створив цілу музейну військову експозицію та патріотичний куточок. У кафе є також кімната для дітей.

Заклад відкрили 11 травня 2024 року. У меню – солодкі та солоні бельгійські вафлі. Начинку кожен може обрати сам. 

Найпопулярніша серед дорослих відвідувачів, говорить Наталія, солона вафля «Козацька» зі справжнім українським салом та кропом. А діти найчастіше замовляють фруктові чи з морозивом.

Нагадаємо, раніше сторічна компанія запекла корисні білки у вафлі, щоб догодити підліткам.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Картина м’ясом: японський ресторан за $100 продає гравюри із яловичини

Hyotana та Kaya вирішили поєднати їжу та мистецтво, і через м’ясо передати багату історію Японії.Ресторан відібрав мармурову яловичину Wagyu...

Вулканічне м’ясо, лабораторна курятина та штучні яйця — 10 foodtech-проєктів, у які інвестували мільярди у 2021 році

Щонайменше 13 раундів залучення інвестицій принесли гравцям фудсегменту від $100 млн за раз.Найбільше отримали ті, хто займаються альтернативним протеїном...

Тренди ресторанного бізнесу: ТОП трендів 2022 року

Незважаючи на те, яким важким минулий рік став для ресторанної галузі, у 2021 році відкрилося безліч нових закладів; а...

Сімейна пекарня на Прикарпатті пече давній хліб — малай та струцлі

Пекарню родина заснувала 20 років тому. Поряд з давніми рецептами тут випікають смачний житній хліб, цільнозернові буханці, булочки та...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Може вас зацікавити

Пластикову упаковку замінить папір, покритий білками та БАДами

Нова упаковка не містить жодного пластику. Більше того, вона...

Стартап отримав $2 млн на випуск справжнього сиру, але без корів

В раунді взяли участь представники Кремнієвої долини Plug and...

На кулінарній платформі Kittch, яку створили українці, можна готувати в AR-окулярах та замовляти продукти жестами

Розробники домовилися з всесвітньовідомим виробником процесорів Qualcomm про створення...

Є щось? На Сумщині із конопель варять сир та виготовляють ікру

Фермерське господарство було засноване київським менеджером Юрієм Колесником у...

Німці розробляють технології виробництва котлет, тофу та макаронів із коноплі

Коноплі мають не лише величезний лікувальний потенціал, але й...

Вибір редактора
В продовження теми