Легендарна Nutella нарешті стане продуктом для веганів. Що всередині?

Багатонаціональна кондитерська компанія Ferrero оголосила про запуск рослинної Nutella.

spot_img

Рослинна версія культової шоколадно-горіхової пасти з’явиться в Італії цієї осені

Таке оголошення компанія зробила в рік святкування 60-річчя легендарного продукту.

В Сардинії рослинну Nutella можна буде знайти на полицях деяких роздрібних магазинів уже на початку наступного місяця. 

Рецепт нової пасти дуже схожий на оригінальний, за винятком того, що сухе молоко замінено на поки що секретний рослинний інгредієнт. Оригінальна Nutella також залишиться на полицях.

Рослинна Nutella призначена для флекситаріанців та людей з непереносністю лактози й, ймовірно, буде сертифікована як веганська. Однак, схоже, що паста все ще міститиме пальмову олію, що є досить суперечливим інгредієнтом.

Чутки про розробку продукту вперше з’явилися у грудні минулого року, коли Ferrero зареєструвала торгову марку “Nutella Plant-Based” в італійському патентному бюро. Підтвердження цього з’явилися після того, як компанія прозвітувалася про збільшення доходів на 21% до €17 млрд у фінансовому році, що закінчився у серпні 2023-го.

До слова, роздрібні продажі рослинних продуктів в Італії досягли майже €681 млн у 2022 році порівняно з €565 млн два роки тому. Очікується, що світовий ринок веганських кондитерських виробів сягне позначки в $2,62 млрд до 2030 року, зростаючи зі середньорічним темпом приросту 9,9%.

Нагадаємо, зірка популярного серіалу з Netflix створив веганську заміну Nutella ще у 2021 році. Його горіхова паста – без глютену, пальмової олії та містить потрійну порцію білків.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Виробник веганських цукерок планує IPO з оцінкою компанії в $50 млн

Очікувана капіталізація Yumy Bear після IPO складе $50 млн Компанія представляє індустрію, яка за оцінками аналітиків Grand View, зростатиме протягом...

IKEA створила свічку з ароматом тефтель. Її не можна купити — тільки виграти

«Ми продаємо більше фрикадельок, ніж будь-якого іншого продукту в асортименті IKEA», — якось сказав Майкл ла Кур, керуючий директор...

Попкорн, вирощений на мікробному азоті: «кліматичні» закуски завойовують Amazon

Сьогодні сільськогосподарська спільнота використовує понад 100 млн тонн синтетичних азотних добрив, що становить близько 5% викидів парникових газів в...

Для українських військових створять халяльні, кошерні та веганські сухпайки

Нові сухпайки мають на меті задовольнити потреби військових, враховуючи їхні релігійні переконання, здоров'я та етичні принципи. Вони будуть впроваджені...

Українці варять у Таїланді шоколад зі смаком борщу. Без м’яса

Цей веганський шоколад, презентований у грудні 2023 року в серії "Inspired by Ukraine", став частиною лінійки продукції, натхненної культурами...

Виробник їжі з повітря розмістив акції на біржі та хоче закріпитися на світовому ринку

Цей стратегічний крок дозволить компанії розширити свою діяльність і просувати інноваційний білок Solein на світові ринки. Solein — це революційний...

Може вас зацікавити

Українська компанія створила із конопель альтернативу м’ясу, яка гальмує старіння

VITEO Hemp працює на кількох заводах у різних областях...

Стартап розробив ковбасу і котлети із коноплі та рису для високоефективного харчування

Використовуючи інноваційний процес, який максимізує вміст поживних речовин, стартап...

Вибір редактора
В продовження теми