Легендарна Nutella нарешті стане продуктом для веганів. Що всередині?

Багатонаціональна кондитерська компанія Ferrero оголосила про запуск рослинної Nutella.

Рослинна версія культової шоколадно-горіхової пасти з’явиться в Італії цієї осені

Таке оголошення компанія зробила в рік святкування 60-річчя легендарного продукту.

В Сардинії рослинну Nutella можна буде знайти на полицях деяких роздрібних магазинів уже на початку наступного місяця. 

Рецепт нової пасти дуже схожий на оригінальний, за винятком того, що сухе молоко замінено на поки що секретний рослинний інгредієнт. Оригінальна Nutella також залишиться на полицях.

Рослинна Nutella призначена для флекситаріанців та людей з непереносністю лактози й, ймовірно, буде сертифікована як веганська. Однак, схоже, що паста все ще міститиме пальмову олію, що є досить суперечливим інгредієнтом.

Чутки про розробку продукту вперше з’явилися у грудні минулого року, коли Ferrero зареєструвала торгову марку “Nutella Plant-Based” в італійському патентному бюро. Підтвердження цього з’явилися після того, як компанія прозвітувалася про збільшення доходів на 21% до €17 млрд у фінансовому році, що закінчився у серпні 2023-го.

До слова, роздрібні продажі рослинних продуктів в Італії досягли майже €681 млн у 2022 році порівняно з €565 млн два роки тому. Очікується, що світовий ринок веганських кондитерських виробів сягне позначки в $2,62 млрд до 2030 року, зростаючи зі середньорічним темпом приросту 9,9%.

Нагадаємо, зірка популярного серіалу з Netflix створив веганську заміну Nutella ще у 2021 році. Його горіхова паста – без глютену, пальмової олії та містить потрійну порцію білків.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Американці створили кубики льоду, що не тануть та вбивають мікробів

Такий «лід» компостується, має антимікробну дію та запобігає перехресному забрудненню свіжих продуктів в упаковці.Патент на дизайн і концепцію подали...

Nestlé інвестує у фуа-гру з древньої японської приправи

Це вже другий сезонний запуск рослинної фуа-гри. Нова версія – результат більш тривалих досліджень і розробок, говорять в Nestlé....

Хрін, спіруліна, коноплі та гриби-адаптогени: як нас змушують їсти більше морозива

Зростання популярності веганського морозива пов’язане з інноваційними смаками та інгредієнтами, які використовуються в його виробництві, говорять аналітики.До традиційних альтернатив...

Сільських жінок навчать створювати харчові стартапи та підтримають фінансово

Програма реалізується в партнерстві з Дніпропетровською обласною ГО «Сільськогосподарська консультаційна служба» та неурядовою організацією Socodevi, в рамках Проєкту розвитку...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Може вас зацікавити

Картина м’ясом: японський ресторан за $100 продає гравюри із яловичини

Hyotana та Kaya вирішили поєднати їжу та мистецтво, і...

Переселенець виготовляє кіпріотський сир на обладнанні за півмільйона гривень

Один із грантів вони вклали у придбання нового обладнання...

“Згущенка”, сметана та сир із буйволиного молока — українська ферма не встигає за попитом

На ферму можна сходити на екскурсію та поспілкуватися з...

Миколаївська компанія пече хліб із м’яса, а ковбасу варить із водоростей та грибів

Леберкезе походить із Баварії, де щороку проводиться знаменитий Октоберфест....

Вибір редактора
В продовження теми