Легендарна Nutella нарешті стане продуктом для веганів. Що всередині?

Багатонаціональна кондитерська компанія Ferrero оголосила про запуск рослинної Nutella.

Рослинна версія культової шоколадно-горіхової пасти з’явиться в Італії цієї осені

Таке оголошення компанія зробила в рік святкування 60-річчя легендарного продукту.

В Сардинії рослинну Nutella можна буде знайти на полицях деяких роздрібних магазинів уже на початку наступного місяця. 

Рецепт нової пасти дуже схожий на оригінальний, за винятком того, що сухе молоко замінено на поки що секретний рослинний інгредієнт. Оригінальна Nutella також залишиться на полицях.

Рослинна Nutella призначена для флекситаріанців та людей з непереносністю лактози й, ймовірно, буде сертифікована як веганська. Однак, схоже, що паста все ще міститиме пальмову олію, що є досить суперечливим інгредієнтом.

Чутки про розробку продукту вперше з’явилися у грудні минулого року, коли Ferrero зареєструвала торгову марку “Nutella Plant-Based” в італійському патентному бюро. Підтвердження цього з’явилися після того, як компанія прозвітувалася про збільшення доходів на 21% до €17 млрд у фінансовому році, що закінчився у серпні 2023-го.

До слова, роздрібні продажі рослинних продуктів в Італії досягли майже €681 млн у 2022 році порівняно з €565 млн два роки тому. Очікується, що світовий ринок веганських кондитерських виробів сягне позначки в $2,62 млрд до 2030 року, зростаючи зі середньорічним темпом приросту 9,9%.

Нагадаємо, зірка популярного серіалу з Netflix створив веганську заміну Nutella ще у 2021 році. Його горіхова паста – без глютену, пальмової олії та містить потрійну порцію білків.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Мона поїсти: Співзасновник monobank запускає віртуальні ресторани з доставкою

«Кілька років тому ми запустили monobank. Один з наших головних принципів: «У нас немає витрат на відділення, тому ми...

Рок-музикант Брайан Адамс став співзасновником стартапу, що робить молоко з вівсом та травами

Компанія пропонує Moodrink — замінник молока на основі трав та вівса, який можна використовувати для випічки, приготування їжі, кави...

Німці відкрили центр надсучасних технологій для створення веганських сосисок

Приводом для цього став зростаючий попит з боку виробників харчових продуктів, зазначають у компанії.Ще весною 2021 року KaTech був...

Оцет із чорної вишні та кленовий сироп замість цукру: ТОП-7 нових трендів на ринку їжі

Журі Specialty Food Association включає 20 професіональних кулінарів з різних куточків світу.Вони виділили 7 креативних комбінацій та тенденцій, які...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

Може вас зацікавити

Nestlé та ще 5 світових брендів роблять альтернативну рибу своїм флагманом

Сьогодні на ринок вийшли щонайменше 6 стартапів з усього...

Виробник першої рослинної баранини отримав мільйонні інвестиції та взявся за розробку дичини

В інвестиційному раунді взяли участь AgFunder, Bessemer Venture Partners,...

Американський стартап розробив «грибне м’ясо», яке можна буде купити уже в 2022 році

Компанія Meati розробила цільне м'ясо з ферментованого міцелію, структуроване...

Кава з лаймом. Концептуаліст Худо про нові ресторани, карантинну доставку та інстаграмну люстру

NEWFOOD поспілкувався зі співзасновником холдингу Андрієм Худо про нові...

Китай будує гігантську фабрику для промислового вирощування лабораторної свинини

Зараз CellX готується подати заявку на схвалення інноваційної їжі...

Вибір редактора
В продовження теми