Харчовий гігант випустить шоколад із виноградних кісточок

Харчовий гігант Cargill об’єднався з американським виробником альтернативних продуктів Voyage Foods, щоб масштабувати виробництво шоколаду без какао та горіхових паст без алергенів.

Cargill вперше звернула увагу на технологію отримання шоколаду без какао від Voyage Foods три роки тому, говорить Енн Мертенс-Гойнг, директорка категорії шоколаду, кондитерських виробів та морозива в Cargill.

Зараз обидва партнери зайняті пошуком ідеальної синергії у виробництві стійких харчових продуктів. Для цього Voyage Foods використовує свою інноваційну технологію створення шоколаду, а Cargill використає потужні знання про “клієнтів, сенсорику та інгредієнти” і можливості глобальної комерціалізації.

“Зараз ми вивчаємо, як реагують клієнти на нове. Щоб зрозуміти, з чого почати. Це можуть бути як шоколадна стружка або печиво, так і покриття для морозива”, – говорить Мертенс-Гойнг. І додає, що не так багато харчових товарів викликають такі сильні емоції у людей, як шоколад.

У складі шоколаду без какао – суміш рослинних олій, тростинний цукор, виноградні кісточки та соняшникове білкове борошно

“Ви бачили, як сяють обличчя людей, коли ви даруєте їм шоколадний торт? Це те, що світ повинен зберегти”, – додає Адам Максвелл, засновник та генеральний директор Voyage Foods.

Наразі відгуки клієнтів Cargill на шоколад без какао є позитивними. Обговорення та проєкти з клієнтами вже починаються, але команда поки не знає, коли відбудеться перший запуск.

Найбільший потенціал Cargill бачить у шоколадній стружці або покритті для морозива, що складає досить велику частку споживання шоколаду. Тим паче, що ці альтернативи дуже близькі за сенсорним профілем до традиційного шоколаду.

Нагадаємо, раніше Cargill інвестував у стартап, що вирощує в лабораторії тваринний жир.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Британський мільярдер Джим Меллон: «Лабораторне м’ясо стане доступним за ціною через 5 років»

«Знижуються ціни на рослинні продукти: компанія Impossible нещодавно скинула вартість на 20% у США, але цьому є межа», – сказав...

Лабораторна фуа-гра готується до виходу відразу на п’ять великих ринків світу

Традиційна фуа-гра є частиною культурної спадщини Франції, але її спірний метод виробництва — примусове годування качок для збільшення жирових...

Відкрили найбільшу у світі фабрику для 3D-друку м’яса та риби

Нова фабрика під назвою “TASTE FACTORY” використовує власну розроблену технологію 3D Structuring, що дозволяє створювати продукти з рослинних інгредієнтів...

Український бренд створює хрусткі снеки, що на 100% складаються із сиру

ТМ «snEco» була заснована у 2015 році двома братами, Вадимом та Пилипом, які є справжніми шанувальниками сиру та здорового...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Найбільша торгівельна мережа в Канаді почала продавати українські продукти

У торонтському супермаркеті Loblaws з’явилася спеціальна полиця з українськими товарами. На ній представлені такі бренди, як «Наш сік», Yogoda,...

Може вас зацікавити

Понад 90% ресторанів чекає автоматизація та експерименти з меню

З приходом пандемії споживачі понад усе почали цінувати безпеку,...

Фермерка на Львівщині виготовляє масло, яке можна гріти до 250 градусів

Юлія Малекс, разом із чоловіком, у 2018 році переїхала...

Український стартап виготовлятиме у Франції упаковку для їжі з опалого листя

Після цього стартап планує придбати щонайменше три інші заводи...

Курячу грудку чи стейк вирощуватимуть із клітин тварин за три тижні

Такої думки Емі Чен, головний операційний директор UPSIDE Foods,...

Glovo going global. Investor of world-famous startup explained about the principles of investing in “unicorns”

Maksym Filippov, executive director of the GR Capital venture...

Вибір редактора
В продовження теми