Український шеф-кухар створює унікальні спеції за давніми рецептами Півдня

Андрій Величко, засновник бренду "Бесарабські спеції", створив унікальний гастрономічний продукт – ікорну сіль.

Ікорна сіль – авторська розробка, що виготовляється з засоленої та висушеної ікри локального коропа і є натуральним підсилювачем смаку з характерним умамі з Бесарабії.

Андрій заснував виробництво спецій у 2021 році, але шлях до цього розпочався задовго до офіційного запуску. Гастрономічні та дослідницькі подорожі Бесарабією, знайомства з хранителями традицій, спільні збори врожаю, дегустації вина та приготування місцевих страв надихнули шеф-кухаря на створення унікальних спецій, характерних саме для цього регіону півдня України. Спочатку він дарував спеції друзям, які високо оцінили їхню якість, що зрештою призвело до створення “Бесарабських спецій”.

Для розробки рецептур кожної спеції Андрій подорожував по Бесарабії, спілкуючись зі старожилами та збираючи старовинні рецепти

Зараз метою бренду є популяризація традиційних спецій Придунайської Бесарабії, збереження традицій виробництва та підтримка місцевих виробників, які слідують давнім традиціям виготовлення якісних спецій.

В асортименті бренду є безліч унікальних позицій, серед яких:

  • Мірудія – суміш ароматних трав, зокрема пажитника, м’яти та листя перцю.
  • Локальна паприка (“чукан піпер”) – солодкий перець, висушений на сонці та подрібнений в ступці вручну.
  • Чубриця – найбільш ароматна спеція Півдня України, використовується з м’ясом та в овочевих стравах.
  • М’ята Ґюзум – особливий вид місцевої м’яти з тонким ароматом, що пасує до м’ясних страв тощо.

Нагадаємо, раніше вчені назвали несподіваний інгредієнт, який покращує рослинне м’ясо.

Джерела: Бесарабські спеції, Facebook

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Наростили м’ясо. Інвестиції в альтернативний білок потроїлися всього за рік

«2020-й став роком прориву для альтернативних білків. Рекордні інвестиції надійшли у всі сегменти галузі», — говорить Керолайн Бушнелл, директор...

Слава моху: у морозиво та цукерки почали додавати ірландський мох — сприяє зниженню ваги

Відомий також як ірландський мох, цей вид червоних водоростей (Chondrus crispus) росте на скелястих узбережжях Північної Атлантики.  Морський мох відзначається...

Стартап створив веганський корм для котів, який запобігає раку

Нові рослинні ласощі для котів від Cult Food Science висушені заморожуванням і мають «профіль амінокислот, подібний до шматків курки...

Glovo планує працювати на ринку B2B Східної Європи

Сервіс доставки їжі Glovo розширює асортимент послуг і пропонує доставку для корпоративних клієнтів. Компанія представила спеціальний додаток Q-Commerce, за...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Може вас зацікавити

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання...

Їжа для усіх. Алергік створив снеки, які не містять жодного алергену

Замість цього лінійка харчових батончиків Blake’s Seed Based має...

Lay’s побудує футбольні поля з перероблених пачок з чіпсів

Завдяки технології, розробленій спільно з Greenfields, пусті пачки з...

Олена Обабкова, засновниця бренду Kombucha Live: «Наші початкові інвестиції окупилися в перший же рік роботи»

Як розповіла для newfood.ua засновниця бренду Олена Обабкова, Kombucha...

Їжа майбутнього: які тренди впливають на те, як ми будемо харчуватися?

Коли ми говоримо про їжу майбутнього, то маємо на...

Вибір редактора
В продовження теми