Український шеф-кухар створює унікальні спеції за давніми рецептами Півдня

Андрій Величко, засновник бренду "Бесарабські спеції", створив унікальний гастрономічний продукт – ікорну сіль.

Ікорна сіль – авторська розробка, що виготовляється з засоленої та висушеної ікри локального коропа і є натуральним підсилювачем смаку з характерним умамі з Бесарабії.

Андрій заснував виробництво спецій у 2021 році, але шлях до цього розпочався задовго до офіційного запуску. Гастрономічні та дослідницькі подорожі Бесарабією, знайомства з хранителями традицій, спільні збори врожаю, дегустації вина та приготування місцевих страв надихнули шеф-кухаря на створення унікальних спецій, характерних саме для цього регіону півдня України. Спочатку він дарував спеції друзям, які високо оцінили їхню якість, що зрештою призвело до створення “Бесарабських спецій”.

Для розробки рецептур кожної спеції Андрій подорожував по Бесарабії, спілкуючись зі старожилами та збираючи старовинні рецепти

Зараз метою бренду є популяризація традиційних спецій Придунайської Бесарабії, збереження традицій виробництва та підтримка місцевих виробників, які слідують давнім традиціям виготовлення якісних спецій.

В асортименті бренду є безліч унікальних позицій, серед яких:

  • Мірудія – суміш ароматних трав, зокрема пажитника, м’яти та листя перцю.
  • Локальна паприка (“чукан піпер”) – солодкий перець, висушений на сонці та подрібнений в ступці вручну.
  • Чубриця – найбільш ароматна спеція Півдня України, використовується з м’ясом та в овочевих стравах.
  • М’ята Ґюзум – особливий вид місцевої м’яти з тонким ароматом, що пасує до м’ясних страв тощо.

Нагадаємо, раніше вчені назвали несподіваний інгредієнт, який покращує рослинне м’ясо.

Джерела: Бесарабські спеції, Facebook

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Молекулярний білок вперше сертифікували як не ГМО. Піде на спортивне харчування

MicelPure — це міцелярний ізолят казеїну. Він містить 86% природного білка та багато кальцію, ідеально підходить для спортивного харчування...

Три тисячі видів алкоголю та кава Stаrbucks. Дніпровський супермаркет зняв питання, що випити

Вартість фірмових напоїв, представлених на сайті компанії, коливається від 72.50 за до 218 грн. Загалом DMart має у асортименті 200...

Ізраїльський стартап досяг такої реалістичності лабораторного м’яса, що його не відрізнити від фермерского

Цього тижня стартап продемонстрував прогрес у процесі диференціації від стовбурових клітин до появи м’язових волокон.MeaTech виділив бичачі стовбурові клітини,...

В Ефіопії з «фальшивих бананів» роблять хліб, що може нагодувати 100 млн людей

Рослина, яку називають енсет або «фальшивий банан», в Ефіопії є основним продуктом харчування приблизно для 20 млн людей, а...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Сакральна компанія з Одеси створює «живі» пасти з українського мигдалю та конопель

В основі унікальної технології — обсмажування горіхів у потоці...

Колишній виконавчий директор Cargill просуватиме на ринок м’ясо із міцелію

Стартап Meati Foods уже доволі гучно заявив про себе...

Служба доставки їжі DoorDash, з капіталізацією приблизно у $16 млрд подала заявку на IPO

Американська служба доставки їжі DoorDash планує вивести компанію на...

Молока та яйця з власних відходів — найбільша у світі пивоварна компанія інвестує в інновації

Найбільша у світі пивоварна компанія Anheuser-Busch InBev, відома своєю...

Кава, авокадо, родзинки та цибуля — чому це небезпечно для тварин. Дослідження.

Згідно з дослідженням Gradus Research та Royal Canin, майже...

Вибір редактора
В продовження теми