Легендарний лікер запакували у пляшки із ячменю, які легко утилізуються

Bailey’s представив нову паперову пляшку, виготовлену на 90% з паперу, з тонким пластиковим вкладишем і фольговою прокладкою.

Розроблена у співпраці з PA Consulting і PulPac, пляшка підлягає утилізації у звичайних паперових потоках, без необхідності відокремлювати інші матеріали.

Цими вихідними нові 2000 пляшок у форматі міні-Bailey’s (80 мл) компанія Diageo тестувала на фестивалі Time Out Festival в Барселоні. Розробник прагнув упевнитися в зручності транспортування та якості взаємодії споживачів з матеріалом.

Президент з питань сталого розвитку Diageo Еван Ендрю вважає, що паперова упаковка потребує «прогресу, а не досконалості». 

Нові пляшки для Bailey’s виготовляють з сухого формованого волокна

Diageo планує випустити паперові пляшки у великих масштабах у 2025 році, щоб задовольнити зростальну потребу споживачів у стійких, екологічних продуктах.

Технологія Dry Molded Fiber, як запевняють її розробники, є першим промисловим методом, який перетворює поновлювані рослинні волокна на дійсно екологічну упаковку.

Вона використовує дерева або рослинні волокна, вирощені у стійкій системі,  як сировину, перетворюючи їх на повністю переробну і компостовану упаковку. Матеріалом для перероблення можуть виступати, наприклад, трави, ячмінь або целюлозні відходи.

Технологія продукує на 80% нижчі порівняно з пластиком і вологим формуванням викиди CO2. Сухий процес також знижує використання води та енергії, що призводить до вищого показника сталості та нижчої вартості.

Нагадаємо, раніше на ринку з’явився Baileys для веганів як рослинна альтернатива легендарному лікеру. Він виготовлений із вівсяного молока та віскі з імбирними прянощами. 

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Рибні міхури для освітлення пива пропонують замінити печерицями. Задля веганів

Освітлення пива є важливою частиною технологічного процесу. Для цього до нефільтрованого напою додають агенти для видалення дріжджів та пивного...

Щоденне вживання квасолі знижує вагу та поліпшує імунітет: дослідження

Дорослі, що постійно споживають ці бобові, мають меншу необхідність у доданому цукрі, а також отримують більше дефіцитних поживних речовин...

Литовці пакуватимуть їжу в нанокоробки, які поглинатимуть зайвий жир

На заміну картонним харчовим контейнерам, вкритим поліетиленовою плівкою, прийшла коробка, виготовлена з твердого картону Smurfit Kappa Twin Kraft Solid.Його...

ЄС виділить українським компаніям гранти на захист ідей унікальних продуктів

SME Fund – це ініціатива Європейської Комісії, яка реалізується Офісом інтелектуальної власності Європейського Союзу (EUIPO). Ініціатива діє з 23 січня...

Дніпровська пивоварня MOVA випускає власну версію Ukrainian Golden Ale

Це перший сорт, представлений у межах нової мистецької лінійки MOVA ART."У нашої країни не існувало свого власного стилю пива...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

Може вас зацікавити

Повернення вина в пакетах. ТОП-6 свіжих трендів на ринку напоїв

Чим і як тамуватимемо спрагу в 2021 році? Без...

Українська компанія виготовила для Ізраїля кошерний пряник до єврейського нового року

Після складнощів в логістиці, викликаних воєнним станом в країні,...

Камбек комбучі. Українців знову поять «чайним грибом», але тепер технологічним

Під новою назвою «комбуча» чайний гриб почав завойовувати український...

Продукт із морквяних відходів отримав світову нагороду за інновації

Plant Based World Expo відзначає інновації в промисловості харчових...

Вибір редактора
В продовження теми