Легендарний лікер запакували у пляшки із ячменю, які легко утилізуються

Bailey’s представив нову паперову пляшку, виготовлену на 90% з паперу, з тонким пластиковим вкладишем і фольговою прокладкою.

Розроблена у співпраці з PA Consulting і PulPac, пляшка підлягає утилізації у звичайних паперових потоках, без необхідності відокремлювати інші матеріали.

Цими вихідними нові 2000 пляшок у форматі міні-Bailey’s (80 мл) компанія Diageo тестувала на фестивалі Time Out Festival в Барселоні. Розробник прагнув упевнитися в зручності транспортування та якості взаємодії споживачів з матеріалом.

Президент з питань сталого розвитку Diageo Еван Ендрю вважає, що паперова упаковка потребує «прогресу, а не досконалості». 

Нові пляшки для Bailey’s виготовляють з сухого формованого волокна

Diageo планує випустити паперові пляшки у великих масштабах у 2025 році, щоб задовольнити зростальну потребу споживачів у стійких, екологічних продуктах.

Технологія Dry Molded Fiber, як запевняють її розробники, є першим промисловим методом, який перетворює поновлювані рослинні волокна на дійсно екологічну упаковку.

Вона використовує дерева або рослинні волокна, вирощені у стійкій системі,  як сировину, перетворюючи їх на повністю переробну і компостовану упаковку. Матеріалом для перероблення можуть виступати, наприклад, трави, ячмінь або целюлозні відходи.

Технологія продукує на 80% нижчі порівняно з пластиком і вологим формуванням викиди CO2. Сухий процес також знижує використання води та енергії, що призводить до вищого показника сталості та нижчої вартості.

Нагадаємо, раніше на ринку з’явився Baileys для веганів як рослинна альтернатива легендарному лікеру. Він виготовлений із вівсяного молока та віскі з імбирними прянощами. 

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Найбільший німецький молочний кооператив переходить на веганську продукцію на основі вівса і рису

«Оскільки попит на альтернативний протеїн зростає у всьому світі, ми — як перспективний молочний кооператив — повинні слідувати цій...

Бельгійці створили шніцель із овочів, який не відрізнити від курячого м’яса

Використовуючи власноруч створені волокна, компанія змогла створити продукт, який має волокнисту структуру, як у курятини.  Основними інгредієнтами шніцелів стали бобові...

NEWFOOD.UA та експерти обрали найкращі інноваційні харчові компанії

Редколегією першого українського видання про фудтек — NEWFOOD.UA — було складено long-list компаній-номінантів. Усього в список потрапило 140 українських...

Найвідоміший виробник вівсяного молока відкриває власні магазини морозива

Рослинні молочні ласощі продають у екологічних стаканах із картону без традиційного пластикового покриття. Ложки – теж паперові. Морозиво буде продаватися...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Тестові кухні, коворкінги та бродіння: аграрний гігант відкриває простір для створення їжі майбутнього

Розташована в Сінгапурі, ScaleUp Bio керуватиме новою пілотною лабораторією...

Релоковані виробники їжі можуть отримати майже 1 млн грн гранту

Фінансування передбачає до 20 тис. євро (приблизно 800 тис....

Листопак. З листя ананасів розробили упаковку, що проростає

Дизайнер Пат Мангулабнан знайшов альтернативу. Він розробив інноваційну упаковку...

Coca‑Cola змішає популярний напій з горілкою зі шведської пшениці

Коктейль дебютує на початку 2024 р. в деяких європейських...

Вибір редактора
В продовження теми