Японський гігант випустив ложку, що б’є електрострумом. Так їжа стає солонішою.

Японський харчовий гігант Kirin оголосив про випуск нової «електричної ложки», яка підсилює солоність їжі завдяки дії електричного струму на язик.

За словами співрозробників продукту, ложка працює, використовуючи струм для збільшення кількості натрію, який контактує з язиком, що своєю чергою підсилює сприйняття солоності їжі.

Kirin планує продати 200 таких ложок за ціною 19,800 єн ($127) через інтернет вже цього місяця, а початок роздрібних продажів в Японії запланований на червень. 

Наступного року компанія сподівається почати експорт ложок за межі Японії та продати щонайменше мільйон одиниць протягом п’яти років.

Ложка, яка підсилює смак, може здатися дивним задумом, але не можна сказати, що це цілковита несподіванка. Вчені вже давно знають, що застосування електричного струму змінює наше сприйняття смаку. 

Протягом останнього десятиліття японські дослідники весь час експериментували з використанням електричних та теплових зондів для стимуляції м’язів і обману людського мозку, змушуючи його вірити, що він відчуває смак їжі, якої насправді не було. 

“Слабкий електричний струм проходить від кінчика ложки до їжі, щоб покращити смак страви, зокрема її солоність та смак умамі, – розповідають у компанії. – Ми вдосконалили технологію, щоб ложку можна було використовувати природно за обіднім столом, а також приділили увагу зручності використання та довговічності пристрою”.

Нагадаємо, раніше стартап Sevvy презентував у Лас-Вегасі розумну плиту, яка готує їжу, пропускаючи через неї електричний струм.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Компанія австралійського серфера робить з цукрової тростини та коноплі взуття

Взуття створене з відновлювального цукрової тростини, каучуку Hevea, натуральної коноплі та TENCEL Lyocell. Всі ці матеріали мають низький вуглецевий...

В Україні мелють конопляне та макове борошно, яке знижує ризик серцевих захворювань

Макове борошно виготовляють з очищеного і знежиреного маку. Так продукт зберігає корисні речовини та добре засвоюється організмом. Борошно – найвищого...

Морський біолог виростить у лабораторії першу у світі устрицю та поєднає її з грибами

Стартап є одержувачем фінансування крупних профільних інвесторів Sustainable Food Ventures та Big Idea Ventures New Protein Fund.Нещодавно Pearlita отримала...

Італійський бренд спортивного харчування створив каву у стіках. Її можна пити відразу і будь-де

Запатентована формула кавового стіка енергетично заміняє чашку кави з кав’ярні, проте її можна випити на ходу і будь-де, як...

Один завод замінить 30 тис. корів: інвестори вкладають шалені гроші в їжу з мікробів

Компанія очікує отримати дозвіл на нову їжу від ЄС до 2026 року. Завод буде побудований у 2025-му.Останній раунд фінансування...

Новий кулінарний рекорд України встановили в «Музеї Їжі» від родини брендів МХП

Попередньо замариновані курячі гомілки смажили на 30 мангалах досвідчені кухарі. Процес підготовки та грилювання зайняв понад чотири години. Контролювали...

Може вас зацікавити

Схрумати хробака: вчені ЄС підтвердили безпечність білку з личинок комах

Європейське управління з безпеки харчових продуктів (EFSA — Далі)...

Хліб з морських водоростей протидіє гіпертонії та містить багато білку

Технологія біологічної випічки Sea & Flour розрахована на виготовлення...

Вибір редактора
В продовження теми