Японський гігант випустив ложку, що б’є електрострумом. Так їжа стає солонішою.

Японський харчовий гігант Kirin оголосив про випуск нової «електричної ложки», яка підсилює солоність їжі завдяки дії електричного струму на язик.

За словами співрозробників продукту, ложка працює, використовуючи струм для збільшення кількості натрію, який контактує з язиком, що своєю чергою підсилює сприйняття солоності їжі.

Kirin планує продати 200 таких ложок за ціною 19,800 єн ($127) через інтернет вже цього місяця, а початок роздрібних продажів в Японії запланований на червень. 

Наступного року компанія сподівається почати експорт ложок за межі Японії та продати щонайменше мільйон одиниць протягом п’яти років.

Ложка, яка підсилює смак, може здатися дивним задумом, але не можна сказати, що це цілковита несподіванка. Вчені вже давно знають, що застосування електричного струму змінює наше сприйняття смаку. 

Протягом останнього десятиліття японські дослідники весь час експериментували з використанням електричних та теплових зондів для стимуляції м’язів і обману людського мозку, змушуючи його вірити, що він відчуває смак їжі, якої насправді не було. 

“Слабкий електричний струм проходить від кінчика ложки до їжі, щоб покращити смак страви, зокрема її солоність та смак умамі, – розповідають у компанії. – Ми вдосконалили технологію, щоб ложку можна було використовувати природно за обіднім столом, а також приділили увагу зручності використання та довговічності пристрою”.

Нагадаємо, раніше стартап Sevvy презентував у Лас-Вегасі розумну плиту, яка готує їжу, пропускаючи через неї електричний струм.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Найбільша мережа кав’ярень пропустила через шлунки хробаків 3 тони кавової гущі

У співпраці з компаніями Veolia та Wormganix, які спеціалізуються на управлінні ресурсами та виробництві вермікомпосту, мережа кав'ярень тестує використання...

Спортсмени підсіли на коров’яче молозиво: продажі зростатимуть на 6% щороку

Такі припущення у ході свого дослідження висунула група аналітиків Transparency Market Research (TMR).Молозиво великої рогатої худоби набуває популярності у...

Виробник лабораторного лосося відкриє завод потужністю 90 тонн на рік

Новітні потужності, розміщені в Сан-Франциско будуть включати в себе не лише виробничий цех, а й приміщення для дегустацій та...

Вчені вперше надрукували товсте філе лабораторного окуня, на черзі – сліпі тести

Спочатку дослідники створювали тонкі скибочки сашимі, але завдяки подальшому розвитку технології їм вдалося виготовити філе завтовшки до шести сантиметрів. Філе...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

Може вас зацікавити

Бренд «бісерного» морозива завдяки роботам виріс до $150 млн

Якщо у 2005 р. Mini Melts мала один кіоск...

Крихітні комахи з горіховим смаком: у ресторанах Данії з’явилися бургери з фаршем із жуків

Продукт у вигляді фаршу виготовляється з горохового білка та...

Стартап створив із мікроорганізмів їстівні штрих-коди

Канадська компанія Index Biosystems винайшла спосіб поєднати унікальне програмне...

Традиційні японські десерти разбавлять білком, який синтезують із повітря

У рамках співпраці з японським виробником харчових продуктів Ajinomoto...

Вибір редактора
В продовження теми