Вчені назвали несподіваний інгредієнт, який покращує рослинне м’ясо

Цитрусові волокна можуть замінити у рослинному м’ясі синтетичні інгредієнти, які відповідають за структуру та текстуру продукту. Зокрема, метилцелюлозу.

До такого висновку дійшли в Університеті Путра в Малайзії. 

Дослідники оцінили фізико-хімічні та сенсорні властивості рослинних м’ясних котлет, виготовлених з текстурованого білка, і протестували декілька варіантів волокон – горохові, цитрусові та яблучні. Також до оцінки додали контрольну котлету без волокон та котлету з метилцелюлозою.

Увага вчених була зосереджена на впливі цих волокон на такі ключові характеристики як смак, колір, текстура, утримання вологи, міцність, pH, стабільність емульсії та загальну прийнятність приготованого продукту.

Виявилось, що котлети з усіма трьома волокнами були такими ж смачними, як і контрольні. Котлети з гороховими волокнами були найсвітлішими до приготування, а з яблучними – найтемнішими. Після приготування котлети з цитрусовими волокнами мали найміцнішу текстуру.

Котлети з гороховими та цитрусовими волокнами мали вищий вміст вологи. Усі котлети мали подібний рівень білка (16-17%) та жиру. При цьому рослинне м’ясо з цитрусовими та яблучними волокнами містило більше харчових волокон.

Також дослідники звернули увагу, що котлети з доданими рослинними волокнами мали трохи нижчий pH. Котлети з яблучними волокнами були найстабільнішими, зберігаючи розмір і форму під час приготування.

Зразки рослинного м’яса з різними інгредієнтами протестували 50 панелістів

За їх оцінками, саме цитрусові волокна показали виняткові результати в підтримці структури, текстури та загальної якості. Вони виявилися найкращим сполучником, перевершуючи горохові волокна та навіть рослинні котлети з метилцелюлозою.

Нагадаємо, раніше покоління Z назвало пріоритетом їжу. Половина з них — за рослинне м’ясо.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Економічний фронт: Organic Ukraine Business Hub готується до виходу на британський ринок

Organic Ukraine Business Hub — експортно-орієнтований парасольковий бренд, що сьогодні в часи війни продовжує допомагати українським виробникам органіки вийти...

Шведський стартап, в який вклався засновник SoundCloud, створив веганську фету та залучив мільйони

Раунд очолили існуючі інвестори Astanor Ventures та Northzone. Стартап заручився підтримкою нових інвесторів — Gullspång Re: food, Eurazeo, Norrsken...

Угандійські жінки створили замінник м’яса із найвонючіших плодів у світі

Насправді за використання джекфрута у створенні альтернативи м’ясу взялося вже чимало компаній – Jack & Annie, Upton’s Naturals, Karana,...

Українці придумали альтернативу шкідливим картопляним чіпсам — з моркви та буряку

Здорова їжа представлена безліччю смаків – від нейтрально овочевих до солодких.«Ми нічого не вигадуємо, тільки перетворюємо те, що створила...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Українці питимуть на Новий рік пиво із шоколадом, який здобув світове золото

Для напою використали чорний шоколад із домініканської какаовели, а також ялівцеві ягоди та вишневий сік. У результаті вийшов молочний...

Майстриня із Закарпаття поєднала “дубайський шоколад” із начинкою з сала

Серед них — шоколад зі сливовим лекваром, що нагадує смак Закарпаття, а також шоколад із в'яленим м’ясом та салом...

Може вас зацікавити

Рис із цинком та боби з залізом — удосконалені продукти допоможуть вижити людству

«Дефіцит цинку є серйозною проблемою для здоров’я в усьому...

Стартап розробив макарони для схуднення із рідкісної японської рослини

У продукті немає жиру, глютену чи цукру, лише –...

Макуха, смородина та агрус — на Дніпропетровщині створюють екологічне вино

Засновник виноробня – Геннадій Кузьмін, який має фермерське господарство,...

Болгарська компанія створила мед для спортсменів у вигляді енергетичного гелю

«Першою ідеєю було створити більш здорову альтернативу спортивному харчуванню...

Вибір редактора
В продовження теми