Вечеря за півмільйона доларів: мішленівський кухар приготує у стратосфері їжу із космічного сміття

Данський шеф-кухар Расмус Мунк готується підняти свою кулінарну майстерність до космосу з новим проектом, що дозволить гурманам полетіти до стратосфери та насолодитися унікальними стравами.

Мунк співпрацює зі стартапом Space Perspective для запуску шести відвідувачів у верхні шари атмосфери, де вони скуштують свіжоприготовану вечерю від шеф-кухаря, відзначеного зіркою Мішлен. Місії відбуватимуться на Spaceship Neptune і заплановані на кінець 2025 року. Меню буде базуватися на темі космічних досліджень.

Spaceship Neptune, який більше схожий на повітряну кулю, підніме капсулу на висоту близько 30,480 метрів над рівнем моря. Вартість квитка становитиме $495 тис. за шестигодинну подорож до стратосфери та назад.

Расмус Мунк, співвласник і шеф-кухар ресторану Alchemist

Хоча Мунк не розкриває всі деталі меню, він планує приготувати дещо особливе. На тарілках відвідувачів будуть зірки, що світяться в темряві, виготовлені з аерогелю та білка медуз, а також їстівні шматочки космічного сміття із супутника. 

Меню також порушуватиме важливі питання, такі як вирубка лісів і забруднення океанів.

До слова, ресторан Мунка Alchemist у Копенгагені має дві зірки Мішлен з 2020 року і був визнаний п’ятим найкращим рестораном у світі у 2022 році. Гості ресторану мають доступ до меню з 50 страв, яке супроводжується виступами артистів та інсталяціями.

«Висока кухня змінюється, – каже Мунк. – У майбутньому гості будуть вимагати більше вражень».

Нагадаємо, раніше два європейські проєкти з’ясовували, як вирощувати м’ясо в космосі.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стартап створив у лабораторії справжнє грудне молоко. На розробку пішло менше року

Інноваційний продукт має у своєму профілі макроелементи, тип і пропорції яких відповідають грудному молоку людини. У ньому міститься необхідна...

Стейк замість герані. У 2050 році вирощування клітинного м’яса вдома стане нормою

Окремі компанії, як то Shojin DIY Meat Community, взагалі націлені на пошук технологій, які будуть настільки доступними і простими,...

Ізраїльтяни розробили «м’ясний» горох, і прагнуть підкорити ринок рослинної їжі

Зокрема, підрозділ інгредієнтів компанії Meatless Farm буде співпрацювати Equinom для комерціалізації «нових інгредієнтів» з використанням удосконалених сортів жовтого гороху,...

В Україні виготовляють кошерну сиродавлену олію з розторопші та гарбузів

Oliacom виготовляє чотири види чистих олій: з насіння льону, гарбузового насіння, розторопші та волоського горіха. Окрім того, компанія пропонує ароматизовані...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Burger King вперше відмовився від м’яса та відкрив заклад з рослинним меню

Створити концепцію безм’ясного ресторану в Німеччині спонукав великий попит...

Hyperbite Energy створила жувальний енергетик. У складі — 7 суперпродуктів

Компанія поставила на меті здійснити революцію на ринку енернетиків,...

Рослина із запахом гниючої плоті стала основою для веганських кальмарів

Коньяку – японська рослина, яка має давню історію. Інші...

Желе з біореактора: стартапи шукають нові способи створення желатину

Textura Tempo позиціонується як «новий тип желатину», може використовуватися...

Тепер без похмілля: в алкоголь з адаптогенними грибами інвестують мільйони доларів

Функціональні напої містять специфічні інгредієнти, які сприяють здоров’ю споживачів....

Вибір редактора
В продовження теми