Мунк співпрацює зі стартапом Space Perspective для запуску шести відвідувачів у верхні шари атмосфери, де вони скуштують свіжоприготовану вечерю від шеф-кухаря, відзначеного зіркою Мішлен. Місії відбуватимуться на Spaceship Neptune і заплановані на кінець 2025 року. Меню буде базуватися на темі космічних досліджень.
Spaceship Neptune, який більше схожий на повітряну кулю, підніме капсулу на висоту близько 30,480 метрів над рівнем моря. Вартість квитка становитиме $495 тис. за шестигодинну подорож до стратосфери та назад.
Хоча Мунк не розкриває всі деталі меню, він планує приготувати дещо особливе. На тарілках відвідувачів будуть зірки, що світяться в темряві, виготовлені з аерогелю та білка медуз, а також їстівні шматочки космічного сміття із супутника.
Меню також порушуватиме важливі питання, такі як вирубка лісів і забруднення океанів.
До слова, ресторан Мунка Alchemist у Копенгагені має дві зірки Мішлен з 2020 року і був визнаний п’ятим найкращим рестораном у світі у 2022 році. Гості ресторану мають доступ до меню з 50 страв, яке супроводжується виступами артистів та інсталяціями.
«Висока кухня змінюється, – каже Мунк. – У майбутньому гості будуть вимагати більше вражень».
Нагадаємо, раніше два європейські проєкти з’ясовували, як вирощувати м’ясо в космосі.