Вечеря за півмільйона доларів: мішленівський кухар приготує у стратосфері їжу із космічного сміття

Данський шеф-кухар Расмус Мунк готується підняти свою кулінарну майстерність до космосу з новим проектом, що дозволить гурманам полетіти до стратосфери та насолодитися унікальними стравами.

Мунк співпрацює зі стартапом Space Perspective для запуску шести відвідувачів у верхні шари атмосфери, де вони скуштують свіжоприготовану вечерю від шеф-кухаря, відзначеного зіркою Мішлен. Місії відбуватимуться на Spaceship Neptune і заплановані на кінець 2025 року. Меню буде базуватися на темі космічних досліджень.

Spaceship Neptune, який більше схожий на повітряну кулю, підніме капсулу на висоту близько 30,480 метрів над рівнем моря. Вартість квитка становитиме $495 тис. за шестигодинну подорож до стратосфери та назад.

Расмус Мунк, співвласник і шеф-кухар ресторану Alchemist

Хоча Мунк не розкриває всі деталі меню, він планує приготувати дещо особливе. На тарілках відвідувачів будуть зірки, що світяться в темряві, виготовлені з аерогелю та білка медуз, а також їстівні шматочки космічного сміття із супутника. 

Меню також порушуватиме важливі питання, такі як вирубка лісів і забруднення океанів.

До слова, ресторан Мунка Alchemist у Копенгагені має дві зірки Мішлен з 2020 року і був визнаний п’ятим найкращим рестораном у світі у 2022 році. Гості ресторану мають доступ до меню з 50 страв, яке супроводжується виступами артистів та інсталяціями.

«Висока кухня змінюється, – каже Мунк. – У майбутньому гості будуть вимагати більше вражень».

Нагадаємо, раніше два європейські проєкти з’ясовували, як вирощувати м’ясо в космосі.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

На честь винахідника штучного м’яса в США вперше приготували лабораторну курку

Історичний обід відбувся у ресторані China Chilcano на честь "хрещеного батька культивованого м'яса" Віллема ван Ілена (Willem van Eelen)....

ТОП-33 цікавих фактів про харчові продукти

Фісташки – це фрукти Саме так, фрукти, а не горіхи. Фісташка – це кістянка (лат. drúpa), така ж, наприклад, як...

Найтовстіші та найтонші, з омегою та з «неправильного» батату — ринок чіпсів кишить новинками

У міру того як населення світу стає більш уважним до свого здоров’я, виробники чіпсів починають шукати корисніші варіанти. Серед...

Французи створили унікальну технологію перетворення гороху на м’ясні волокна

Для цього стартап винайшов інноваційну технологію текстуризації, яку називає умізацією.Щоб активізувати свої зусилля, Umiami залучила 2,3 млн євро посівного...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Із японського сорго створили стейк, «кращий за м’ясо». Розповідаємо, чим

Основою продукту стало японське сорго (такібі), що вирощується в...

Ні риби, ні м’яса: поставки рослинної яловичини до ресторанів зросли на 80%

Про це свідчать дані американської The NPD Group, яка...

Пармський молочник. Чому ентузіаст суперфуду увійшов в історію як світовий шахрай

5 травня 2002 року стало справжнім святом для мешканців...

Безпечний і якісний стритфуд в Україні: тренди і поради від експертів ринку 

Як розвивається український стритфуд? Які у нього перспективи? На...

Вибір редактора
В продовження теми