$2,5 млрд в національну економіку: Ізраїль стає центром світового foodtech

Ізраїль стає головним центром виробництва альтернативних білків. Торік на нього припало 10% інвестицій у цей сектор, а до 2030 року альтернативні білки принесуть національній економіці $2,5 млрд.

Згідно зі звітом Ізраїльського управлінням інновацій (IIA), Всесвітнього економічного форуму та мережі Четвертої промислової революції (C4IR), виробництво альтернативних білків у країні активно розвивається завдяки потужній науково-дослідній базі, значному приватному і державному фінансуванню, гарній інфраструктурі та високому рівню сприйняття споживачами нової їжі.

В Ізраїлі – рекордно багато потужних харчових стартапів. Зараз їх налічується 73, 15 з’явилися зовсім недавно.

У період з 2014 по 2023 рік Ізраїль залучив $1,2 млрд венчурних інвестицій, поступившись лише в США

Дослідники прогнозують, що до 2030 року foodtech створить в Ізраїлі 10 тис. додаткових робочих місць. В альтернативному білковому секторі працюватимуть понад 200 компаній та більше десятка потужних виробничих заводів. 

“Альтернативні білки виступають провідним рішенням для різних викликів, пов’язаних із сучасними методами виробництва м’яса, включаючи зміну клімату, продовольчу безпеку, біорізноманіття та стійкість до антимікробних препаратів,” – сказала Алла Вольдман, віцепрезидент зі стратегії та політики GFI Ізраїль. На її погляд, це зростання тільки прискориться.

на ізраїльські стартапи доводиться чверть світових приватних інвестицій у культивоване м’ясо

На початку року Ізраїль привернув увагу, ставши третьою країною у світі, яка схвалила продаж культивованого м’яса. Тоді Ізраїль дав зелене світло місцевому стартапу Aleph Farms, який вирощує альтернативні яловичі стейки.

А ще раніше, у 2022 році, IIA створило цілий дослідницький консорціум для цих білків. За три роки він інвестував у технології культивування м’яса $18 млн, об’єднав 14 компаній та 10 академічних лабораторій для розробки економічно ефективних технологій. 

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Пармський молочник. Чому ентузіаст суперфуду увійшов в історію як світовий шахрай

5 травня 2002 року стало справжнім святом для мешканців міста Парма, що на півночі Італії. Чудовий удар Андріана Муту,...

Японці розробили стандарти для вирощування лабораторного м’яса на заводах та вдома

Компанії-члени консорціуму планують співпрацювати у п’яти різних сферах, щоб допомогти прискорити загальний розвиток сектору: джерело клітин, культуральне середовище, обладнання...

Не в сміття, а в хлам! У Швеції випустили горілку з харчових відходів

Компанія співпрацює з Coop — одним з найбільших шведських продуктових рітейлерів. Gotland отримує товари з терміном придатності, що закінчується,...

Творець першої у світі лабораторної риби поглине ще одну велику компанію

Ця угода призведе до появи світового лідера в галузі клітинного сільського господарства Об’єднане підприємство збереже назву Umami Bioworks і очолюватиме...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Найбільша торгівельна мережа в Канаді почала продавати українські продукти

У торонтському супермаркеті Loblaws з’явилася спеціальна полиця з українськими товарами. На ній представлені такі бренди, як «Наш сік», Yogoda,...

Може вас зацікавити

Щоденне вживання квасолі знижує вагу та поліпшує імунітет: дослідження

Дорослі, що постійно споживають ці бобові, мають меншу необхідність...

Теплиця з нутом — ізраїльтяни відправлять у космос спеціальну ферму

Ситуацію планує змінити NASA. Американське управління з дослідження космічного...

Поляки розробили наклейки, які подовжують термін зберігання грибів

Формат наклейки – простий у використанні, говорить Тім Малефіт,...

Сінгапур запускає перший у світі промисловий центр з виробництва рослинного м’яса

У Сінгапурі, який першим у світі законодавчо затвердив культивовану...

Вибір редактора
В продовження теми