$2,5 млрд в національну економіку: Ізраїль стає центром світового foodtech

Ізраїль стає головним центром виробництва альтернативних білків. Торік на нього припало 10% інвестицій у цей сектор, а до 2030 року альтернативні білки принесуть національній економіці $2,5 млрд.

Згідно зі звітом Ізраїльського управлінням інновацій (IIA), Всесвітнього економічного форуму та мережі Четвертої промислової революції (C4IR), виробництво альтернативних білків у країні активно розвивається завдяки потужній науково-дослідній базі, значному приватному і державному фінансуванню, гарній інфраструктурі та високому рівню сприйняття споживачами нової їжі.

В Ізраїлі – рекордно багато потужних харчових стартапів. Зараз їх налічується 73, 15 з’явилися зовсім недавно.

У період з 2014 по 2023 рік Ізраїль залучив $1,2 млрд венчурних інвестицій, поступившись лише в США

Дослідники прогнозують, що до 2030 року foodtech створить в Ізраїлі 10 тис. додаткових робочих місць. В альтернативному білковому секторі працюватимуть понад 200 компаній та більше десятка потужних виробничих заводів. 

“Альтернативні білки виступають провідним рішенням для різних викликів, пов’язаних із сучасними методами виробництва м’яса, включаючи зміну клімату, продовольчу безпеку, біорізноманіття та стійкість до антимікробних препаратів,” – сказала Алла Вольдман, віцепрезидент зі стратегії та політики GFI Ізраїль. На її погляд, це зростання тільки прискориться.

на ізраїльські стартапи доводиться чверть світових приватних інвестицій у культивоване м’ясо

На початку року Ізраїль привернув увагу, ставши третьою країною у світі, яка схвалила продаж культивованого м’яса. Тоді Ізраїль дав зелене світло місцевому стартапу Aleph Farms, який вирощує альтернативні яловичі стейки.

А ще раніше, у 2022 році, IIA створило цілий дослідницький консорціум для цих білків. За три роки він інвестував у технології культивування м’яса $18 млн, об’єднав 14 компаній та 10 академічних лабораторій для розробки економічно ефективних технологій. 

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Головне — зібрати. IKEA шукає стартапи з виробництва рослинного м’яса

Минулого року меблева компанія оголосила про свої наміри в галузі харчування заявивши, що «робить наступний крок до того, аби...

Приклад меню рослинного харчування та його основні переваги

Якщо ви не готові повністю відмовитись від м'яса – не біда. Рослинна дієта підходить всім незалежно від типу харчування....

Засновник ChatGPT інвестує у виробництво лабораторного бекону з молекули РНК

Серед інвесторів – представник четвірки найбільших венчурних компаній Великобританії Balderton Capital, яка фінансує технологічні стартапи, а також Сем Альтман,...

Rubies in the Rubble: інноваційні приправи вироблені з залишків харчових продуктів

Rubies in the Rubble спеціалізується на виробництві харчових продуктів з частин фруктів та овочів, які зазвичай відкидаються через вигляд...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

На крафтове виробництво сиру та меду можна отримати 100 тис. грн

Заявку на грант можуть подати підприємці з-поміж ВПО, які...

Дослідження: до 2030 року 10% м’яса в світі стане штучним

За даними аналітиків J’son&Partners Consulting, до 2025 року фудтеч...

Сінгапур навчатиме студентів технологіям виготовлення альтернативного м’яса

Пройти перший в історії Азії курс вивчення альтернативного білку...

Інвестори вкладаються у ферментований білок. Кількість угод зросла на 40%

Водночас зниження середнього розміру угоди контрастує зі зростанням кількості...

Вибір редактора
В продовження теми