Найбільша пекарня в світі підмішає у тісто солодкі мікробні білки, які не викликають ожиріння

Bimbo Bakeries, найбільша пекарня США, розпочала співпрацю з Oobli, щоб зробити свій хліб більш інноваційним.

Bimbo Bakeries представлена у 33 країнах світу. Зараз компанія хоче ввести у рецептуру хлібобулочних виробів надсолодкі протеїни, виготовлені Oobli за допомогою точної ферментації.

Надсолодкі мікробні білки нещодавно отримали статус GRAS, тобто визнані як безпечні. Їх описують як природні підсолоджувачі, які, на відміну від традиційного цукру, не призводять до діабету, ожиріння чи ще більшої тяги до цукру.

Це тому що вони засвоюються як білок, а не як вуглеводи, пояснюють розробники 

«Солодкі протеїни роблять революцію у цукровій сфері. Вони є абсолютно новим способом подумати про те, як ми можемо використовувати білок та отримати здоровіші солодкі продукти», – коментує Алі Вінг, генеральний директор Oobli.

Білки під назвою brazzein (браззеїн) у 2500 разів солодші за цукор

Білковий підсолоджувач стабільний у широкому діапазоні умов pH, зберігає свої якості після пастеризації та легкорозчинний. Його можна використовувати щонайменше у 70% їжі та напоїв. 

У 2023 р. Oobli встигла випустити лінійку солодкого холодного чаю з браззеїном, а нещодавно – шоколадні цукерки з інноваційним підсолоджувачем.

«Абсолютно по-новому» браззеїн може підсолодити й випічку, зробивши її більш здоровою та насиченою протеїном.

Компанія акцентує, що інгредієнти прецизійного бродіння є безпечними для клімату альтернативами буряковому чи тростинному цукру. Для виробництва протеїнового підсолоджувача необхідно значно менше землі, води та енергії. 

Нагадаємо, раніше стартап розклав стевію на молекули, щоб створити ідеальний підсолоджувач.

Джерела: Oobli, Grupo Bimbo, Vegconomist

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Lay’s побудує футбольні поля з перероблених пачок з чіпсів

Завдяки технології, розробленій спільно з Greenfields, пусті пачки з чіпсів відбирають на сортувальних станціях, миють та подрібнюють. Далі додають...

Орбітальний ланч. Для космосу розробили ароматну їжу в інноваційній упаковці

Щоб забезпечити збереження смакових якостей, гарантуючи при цьому їхній тривалий термін зберігання за кімнатної температури, інженери Servair працювали разом...

The Golden Flax Seeds. How innovative snack producer in Ukraine grew despite lockdowns

Is pandemic the best time for business experiments? Perhaps, it isn’t. Still, it is a great opportunity to make...

Американці створили перше в світі справжнє молоко без цукру та вуглеводів

Компанія запустила перше у своєму роді органічне ультрафільтроване молоко Maple Hill’s Zero Sugar, яке пропонує такий же безкомпромісний смак...

Дніпровська пивоварня MOVA випускає власну версію Ukrainian Golden Ale

Це перший сорт, представлений у межах нової мистецької лінійки MOVA ART."У нашої країни не існувало свого власного стилю пива...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

Може вас зацікавити

Danone, Michelin та Crédit Agricole будують платформу для створення їжі з грибків та бактерій

Цей новий центр зосередиться на точному бродінні — передовій...

Рослинне м’ясо продається краще, ніж до пандемії – дослідження

Хоча у 2023 році продажі веганського м'яса та морепродуктів...

Веганська баранина потрапила в мішленівські ресторани та кращі стейк-хауси Європи

Розроблені харчовою технологічною компанією Redefine Meat, рослинні стейки подають...

Швейцарський стартап виводить на полички веганське м’ясо з відходів виробництва тофу

Раунд очолив Redalpine Venture Partners — технологічний інвестор-початківець із...

Danone озброївся штучним інтелектом для створення нових веганських продуктів

Технологія Brightseed вивчає рослини на молекулярному рівні, щоб ідентифікувати...

Вибір редактора
В продовження теми