Стартап, що виростив м’ясо із клітин яйця, очікує згоди на початок його продажів

Французький стартап Vital Meat подав заявку на отримання дозволу регуляторних органів Великобританії на продаж культивованої курятини в Англії та Шотландії.

Очікується, що процес триватиме від 18 до 24 місяців

Vital Meat – одна з небагатьох компаній, яка намагається вивести на ринок Великобританії культивоване м’ясо. Раніше заявку до місцевих регуляторних органів подала також Aleph Farms, яка створює у лабораторії  яловичі стейки.

Vital Meat подав досьє інноваційного продукту в Агентство харчових стандартів (FSA) і Food Standards Scotland. Наступним кроком стане оцінка заявки вченими та експертами цих регуляторних органів.

Півроку тому Vital Meat подала подібну заявку на продаж культивованої курки у Сінгапурі. 

Vital Meat використовує фармацевтичну технологію для перетворення клітин із запліднених курячих яєць у м’ясо

Стартап прикладає чимало зусиль, щоб дійти до етапу комерціалізації унікальної їжі. Під час демонстрації в Парижі страву, схожу на м’ясні оладки із культивованої курятини Vital Meat приготував шеф-кухар Жан-Марі Бодік із ресторану Le Ciel de Rennes, відзначеного зіркою Мішлена.

Повільно готуючи на звичайній сковороді, Бодік миттєво відчув запах, який нагадує тушковану курку. Але на цьому етапі через брак клітковини в інгредієнті продукт залишився «трохи зернистим». «Як тільки ми дійшли до смаження, з’явився смак курки-гриль. Але більше це нагадує смажену курячу шкіру», – поділився тоді він.

За два роки компанія вдосконалила свій продукт. Зараз Vital Meat співпрацює з сінгапурським шеф-кухарем, а також декількома харчовими компаніями, щоб підготуватися до швидкого запуску на ринок, як тільки отримає на це дозвіл.

Джерела: Vital Meat, The Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Французьке гібридне молоко відкрило нову категорію на ринку молочних продуктів

Сучасні споживачі прагнуть збагачення асортименту продуктів харчування, що відрізнятимуться чудовим смаковим та здоровим харчовим профілем.Компанія Triballat Noyal пропонує потенційне...

Найменший у світі овоч може стати наступним суперфудом для схуднення

Про це заявили Ефі Еяль, генеральний директор Mankai та доктор Айріс Шай, ад’ютант-професор харчування Гарвардської школи громадського здоров’я TH...

Шведи додали у веганське м’ясо перший у світі жир на основі грибів

Вперше в галузі рослинного м’яса компанія запустила унікальний інгредієнт, який дозволяє відтворити соковитість та смак стейку, подібно до жиру...

Інвестор шукає 10 стартапів для запуску молочного лабораторного інкубатора

Pascual Innoventures має на меті стати інвестором на початковій стадії для цих стартапів, щоб надалі тісно співпрацювати з ними Оскільки...

Один завод замінить 30 тис. корів: інвестори вкладають шалені гроші в їжу з мікробів

Компанія очікує отримати дозвіл на нову їжу від ЄС до 2026 року. Завод буде побудований у 2025-му.Останній раунд фінансування...

Новий кулінарний рекорд України встановили в «Музеї Їжі» від родини брендів МХП

Попередньо замариновані курячі гомілки смажили на 30 мангалах досвідчені кухарі. Процес підготовки та грилювання зайняв понад чотири години. Контролювали...

Може вас зацікавити

Морепродукти із гороху та водоростей підкорюють найбільший ринок Європи

Hooked Foods виклала веганську рибу на полицях відразу 400...

Євген Клопотенко: «Спогади дитинства — одна з найважливіших складових смачної їжі»

Євген Клопотенко — рок-стар української кулінарії. Саме він захистив...

Вибір редактора
В продовження теми