Стартап, що виростив м’ясо із клітин яйця, очікує згоди на початок його продажів

Французький стартап Vital Meat подав заявку на отримання дозволу регуляторних органів Великобританії на продаж культивованої курятини в Англії та Шотландії.

Очікується, що процес триватиме від 18 до 24 місяців

Vital Meat – одна з небагатьох компаній, яка намагається вивести на ринок Великобританії культивоване м’ясо. Раніше заявку до місцевих регуляторних органів подала також Aleph Farms, яка створює у лабораторії  яловичі стейки.

Vital Meat подав досьє інноваційного продукту в Агентство харчових стандартів (FSA) і Food Standards Scotland. Наступним кроком стане оцінка заявки вченими та експертами цих регуляторних органів.

Півроку тому Vital Meat подала подібну заявку на продаж культивованої курки у Сінгапурі. 

Vital Meat використовує фармацевтичну технологію для перетворення клітин із запліднених курячих яєць у м’ясо

Стартап прикладає чимало зусиль, щоб дійти до етапу комерціалізації унікальної їжі. Під час демонстрації в Парижі страву, схожу на м’ясні оладки із культивованої курятини Vital Meat приготував шеф-кухар Жан-Марі Бодік із ресторану Le Ciel de Rennes, відзначеного зіркою Мішлена.

Повільно готуючи на звичайній сковороді, Бодік миттєво відчув запах, який нагадує тушковану курку. Але на цьому етапі через брак клітковини в інгредієнті продукт залишився «трохи зернистим». «Як тільки ми дійшли до смаження, з’явився смак курки-гриль. Але більше це нагадує смажену курячу шкіру», – поділився тоді він.

За два роки компанія вдосконалила свій продукт. Зараз Vital Meat співпрацює з сінгапурським шеф-кухарем, а також декількома харчовими компаніями, щоб підготуватися до швидкого запуску на ринок, як тільки отримає на це дозвіл.

Джерела: Vital Meat, The Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Супермаркети продаватимуть веганські яйця, які виглядають точно як справжні

Це не перше веганське яйце, але перше, яке виглядає дійсно як куряче – зі “справжнім” жовтком та білком. Його...

Українські виробники морозива та соків прямого віджиму випустили інноваційне морозиво

Galicia «яблуко-груша» має приємний фруктовий смак та аромат, який доповнюється м'якою консистенцією морозива. Цей новий смак став чудовим доповненням...

Українське печиво з рідкісними грибами активує мозок та полегшує депресію

Їжовик відомий завдяки здатності відновлювати нейронні зв’язки, покращувати пам’ять і розумову діяльність. У компанії запевняють, що вживання цього гриба...

Астронавт відкрив у канадських преріях найбільший завод з виробництва горохового протеїну

Церемонія офіційного відкриття пройшла онлайн — її провів відомий астронавт Кріс Хедфілд, який виконав на гітарі «Космічну Одіссею» Девіда...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Українці питимуть на Новий рік пиво із шоколадом, який здобув світове золото

Для напою використали чорний шоколад із домініканської какаовели, а також ялівцеві ягоди та вишневий сік. У результаті вийшов молочний...

Майстриня із Закарпаття поєднала “дубайський шоколад” із начинкою з сала

Серед них — шоколад зі сливовим лекваром, що нагадує смак Закарпаття, а також шоколад із в'яленим м’ясом та салом...

Може вас зацікавити

Приклад меню рослинного харчування та його основні переваги

Якщо ви не готові повністю відмовитись від м'яса –...

Стартап розробив ковбасу і котлети із коноплі та рису для високоефективного харчування

Використовуючи інноваційний процес, який максимізує вміст поживних речовин, стартап...

13 українських сирів отримали бронзу, срібло та золото на найбільшому конкурсі у світі

Оксана Чернова, засновниця ProCheese Academy, говорить, що завдяки міжнародній...

Coca-Cola випустила лімітовану версію напою, створеного штучним інтелектом

Напій Y3000 було створено з використанням даних, зібраних від...

Вибір редактора
В продовження теми