Вчителька історії пече дизайнерський хліб з картинами на скоринці

Американка та вчителька історії Ханна Пейдж 10 років створює унікальний дизайнерський хліб.

Сам хліб майстриня не продає, але навчає пекарському мистецтву своїх учнів.

Візерунки на скоринці Ханна створює з овочів та порошку таро – заміннику сухого молока

Роботи Ханни – більше, ніж просто красиві хлібці. Це – складні композиції листя, що переплітається по всій довжині багета, квіти, майстерно вирізьблені на скоринці. Іноді вона вибудовує справжню веселку кольорів, яку запікає в духовці.

Американка розповідає, що вперше почала пекти хліб, коли колега подарувала їй пічку як весільний подарунок. До інструкції користувача був покладений один-єдиний рецепт хліба, яким вона і скористалася.

Ханна згадує, що то був рецепту хліба від Джима Лахі, власника легендарної пекарні Sullivan Street у Нью-Йорку. У 2006 році автор «Нью-Йорк Таймс» Марк Біттман поділився цим рецептом на широку публіку, і він швидко захопив світ домашньої випічки. 

“Це була моя перша спроба, тоді ще з використанням покупних дріжджів”, – ділиться майстриня.

Пізніше вона створила власну закваску, яку можна використовувати все життя, постійно її підживлюючи.

“У моїй заквасці є мікроби, яких немає ні в кого іншого. Є люди, які мають закваски з середини 19 століття. Це якесь божевілля. Її передаровували з рук в руки дуже довго”, – говорить Ханна. 

З часом вона почала малювати ідеї дизайну хліба та знайомитися з класичними французькими техніками прикрашання випічки, які знаходила на сторінках книжок.

Зараз Ханна часто черпає натхнення з «химерних картинок того, що можна побачити в природі», покриваючи свої хлібини розкішними візерунками з листя та квітів або створюючи цілі сади на скоринці. 

Нагадаємо, сімейна пекарня на Прикарпатті пече давній хліб — малай та струцлі.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Іспанці створили енергетик із священного дерева індіанців

Ключовий інгредієнт напою – листя йерба мате, яке природним чином містить кофеїн і вивільняє набагато більш плавну та тривалу...

Перший у світі справжній мед без бджіл з’явиться на полицях магазинів до кінця року

Вперше продукт презентували на приватній дегустації в Сан-Франциско, в якій взяли участь понад сотня інвесторів та члени спільноти з...

Бургери з шоколадом та морозиво, полите кетчупом: сучасна їжа, яка приголомшує

Намагаючись вразити споживачів незвичайними смаковими комбінаціями, компанії часто отримували справжні факапи. Тим не менш, продовжували дивувати світ.Ось найшаленіші поєднання...

Ukrainian hot chili peppers. Українська компанія виготовляє найгостріші соуси за «живою» технологією

Соуси виготовляються за технологією холодної ферментації, що дозволяє зберегти смакоароматичні і корисні властивості свіжого перцю. Холодна ферментація – власна розробка...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

МХП представила власні кулінарні рішення на міжнародній виставці SIAL 2024

Компанія фокусується на продуктах з доданою цінністю — підготовлених...

Інноваційна плитка б’є їжу електрострумом, щоб зробити її корисною

Розумна плита працює за технологією «інтегрального нагрівання» за допомогою...

Британці створили рослине молоко третього покоління

Йоркширський бренд Mighty Drinks, найбільш відомий своїм веганським гороховим...

Виробникам морозива, соків та готових страв роздадуть по 4 тис євро грантів

Гранти надаватимуться задля підтримки відновлення підприємницької діяльності на територіях...

Українські виробники їжі можуть отримати 11 млн грн на цифрові інновації

Основна мета відкритого конкурсу — розробка та тестування відповідальних...

Вибір редактора
В продовження теми