Вчителька історії пече дизайнерський хліб з картинами на скоринці

Американка та вчителька історії Ханна Пейдж 10 років створює унікальний дизайнерський хліб.

Сам хліб майстриня не продає, але навчає пекарському мистецтву своїх учнів.

Візерунки на скоринці Ханна створює з овочів та порошку таро – заміннику сухого молока

Роботи Ханни – більше, ніж просто красиві хлібці. Це – складні композиції листя, що переплітається по всій довжині багета, квіти, майстерно вирізьблені на скоринці. Іноді вона вибудовує справжню веселку кольорів, яку запікає в духовці.

Американка розповідає, що вперше почала пекти хліб, коли колега подарувала їй пічку як весільний подарунок. До інструкції користувача був покладений один-єдиний рецепт хліба, яким вона і скористалася.

Ханна згадує, що то був рецепту хліба від Джима Лахі, власника легендарної пекарні Sullivan Street у Нью-Йорку. У 2006 році автор «Нью-Йорк Таймс» Марк Біттман поділився цим рецептом на широку публіку, і він швидко захопив світ домашньої випічки. 

“Це була моя перша спроба, тоді ще з використанням покупних дріжджів”, – ділиться майстриня.

Пізніше вона створила власну закваску, яку можна використовувати все життя, постійно її підживлюючи.

“У моїй заквасці є мікроби, яких немає ні в кого іншого. Є люди, які мають закваски з середини 19 століття. Це якесь божевілля. Її передаровували з рук в руки дуже довго”, – говорить Ханна. 

З часом вона почала малювати ідеї дизайну хліба та знайомитися з класичними французькими техніками прикрашання випічки, які знаходила на сторінках книжок.

Зараз Ханна часто черпає натхнення з «химерних картинок того, що можна побачити в природі», покриваючи свої хлібини розкішними візерунками з листя та квітів або створюючи цілі сади на скоринці. 

Нагадаємо, сімейна пекарня на Прикарпатті пече давній хліб — малай та струцлі.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Українську «п’яну вишню» п’ють у 12 країнах. Скоро там з’являться і реберні

Співзасновник холдингу Андрій Худо зазначає, що розширення за межі України є пріоритетним напрямом розвитку компанії. На сьогодні вже відкрито...

Курячі нагетси обсмажують на повітрі, щоб знизити вміст жиру на 75%

Сьогодні споживачі шукають кращі варіанти комфортної їжі. Зважаючи на це, провідний американський виробник курятини створив популярну закуску з більш...

Китайський уряд інвестує у розробку альтернативного м’яса на фоні чуми свиней

Попередні одержувачі подібних фінансових асигнувань у Китаї включали розробників сонячних панелей та виробників електромобілів, і згодом стали світовими лідерами...

Через два роки перевірити якість їжі можна буде смартфоном

Вчені з Інституту електронних наносистем ім. Фраунгофера (ENAS) працюють над крихітним спектрометром вагою всього один грам з метою масового...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Сакральна компанія з Одеси створює «живі» пасти з українського мигдалю та конопель

В основі унікальної технології — обсмажування горіхів у потоці...

Британці за допомогою точного бродіння розробили молоко наступного покоління для мільйонів

Швидкозростаючий британський бренд альтернативних молочних продуктів Mighty збирає $10...

Священник пече на Хмельниччині хліб з тризубами та ремонтує машини для ЗСУ

Тарас Хом'юк став священником у 2010 році, та займався...

Американський рітейлер тестує «розумні» візки, за допомогою яких можна оплачувати товари

Американська продуктова мережа Kroger випробовує смарт-візки KroGo за технологію...

Грета проти. Веганські замінники молока знову можуть бути «вершковими»

За заборону термінів Еврокомісія проголосувала ще в жовтні 2020...

Вибір редактора
В продовження теми