Вчителька історії пече дизайнерський хліб з картинами на скоринці

Американка та вчителька історії Ханна Пейдж 10 років створює унікальний дизайнерський хліб.

Сам хліб майстриня не продає, але навчає пекарському мистецтву своїх учнів.

Візерунки на скоринці Ханна створює з овочів та порошку таро – заміннику сухого молока

Роботи Ханни – більше, ніж просто красиві хлібці. Це – складні композиції листя, що переплітається по всій довжині багета, квіти, майстерно вирізьблені на скоринці. Іноді вона вибудовує справжню веселку кольорів, яку запікає в духовці.

Американка розповідає, що вперше почала пекти хліб, коли колега подарувала їй пічку як весільний подарунок. До інструкції користувача був покладений один-єдиний рецепт хліба, яким вона і скористалася.

Ханна згадує, що то був рецепту хліба від Джима Лахі, власника легендарної пекарні Sullivan Street у Нью-Йорку. У 2006 році автор «Нью-Йорк Таймс» Марк Біттман поділився цим рецептом на широку публіку, і він швидко захопив світ домашньої випічки. 

“Це була моя перша спроба, тоді ще з використанням покупних дріжджів”, – ділиться майстриня.

Пізніше вона створила власну закваску, яку можна використовувати все життя, постійно її підживлюючи.

“У моїй заквасці є мікроби, яких немає ні в кого іншого. Є люди, які мають закваски з середини 19 століття. Це якесь божевілля. Її передаровували з рук в руки дуже довго”, – говорить Ханна. 

З часом вона почала малювати ідеї дизайну хліба та знайомитися з класичними французькими техніками прикрашання випічки, які знаходила на сторінках книжок.

Зараз Ханна часто черпає натхнення з «химерних картинок того, що можна побачити в природі», покриваючи свої хлібини розкішними візерунками з листя та квітів або створюючи цілі сади на скоринці. 

Нагадаємо, сімейна пекарня на Прикарпатті пече давній хліб — малай та струцлі.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

У 2021 році буде складено Глобальний індекс продовольства

Глобальний індекс харчових інновацій дозволить порівняти фактори, що сприяють інноваціям у харчовій, алкогольній та агропродовольчій галузях у 10 провідних...

Українську «п’яну вишню» п’ють у 12 країнах. Скоро там з’являться і реберні

Співзасновник холдингу Андрій Худо зазначає, що розширення за межі України є пріоритетним напрямом розвитку компанії. На сьогодні вже відкрито...

Жінки можуть отримати 40 тис. грн на створення нового бізнесу

Грантова програма організована завдяки проєкту «Посилення ґендерного реагування та запобігання насильству щодо жінок і дівчат у гуманітарній кризі та...

Американці вперше виростили в лабораторії рибу, яку неможливо було виростити на фермі

Щоб поділитися досягненням зі світом команда стартапу навіть провела дегустацію продукту у своїй лабораторії харчових інновацій у Північній Кароліні.«Розробка...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Найбільша торгівельна мережа в Канаді почала продавати українські продукти

У торонтському супермаркеті Loblaws з’явилася спеціальна полиця з українськими товарами. На ній представлені такі бренди, як «Наш сік», Yogoda,...

Може вас зацікавити

Coca-cola створила швидкорозчинні кубики кави та чаю

Нова лінійка представлена у трьох варіантах: ячмінний та зелений...

Шоколадний гігант розробив інноваційну упаковку, яка контролюватиме розмір порцій продукту

Упаковка дозволить споживати її вміст невеликими порціями: з’ївши пів...

«Чорні кухні»: Ресторатор Дмитро Борисов про те, як галузь пристосовується до локдаунів

«Сподіваюся, що до кінця року ми побудуємо повноцінну IT-інфраструктуру,...

Батлхантер для PepsiCo: автомат навчили сортувати пляшки

Автомат вміщує 1000 пластикових пляшок, 850 алюмінієвих банок та...

Вибір редактора
В продовження теми