Молоко, м’ясо, яйця та морепродукти з пробірки: в США будують конвеєр для їжі майбутнього

GEA, глобальний постачальник технологій та обладнання для виробників продуктів харчування, ініціював будівництво нового технологічного центру в США.

Великий завод планується запустити у 2025 році. Він буде зосереджений на альтернативних білках – рослинній, мікробній та клітинній їжі.

На базі центру працюватимуть переважно стартапи. У GEA говорять, що це допоможе їм реалізувати інноваційні проєкти за невеликих початкових інвестицій та перейти від лабораторних умов виробництва до комерційних масштабів.

Виробничий об’єкт буде зосереджений на всьому, що може замінити традиційну їжу тваринного походження – молоко, м’ясо, яйця, морепродукти.

В тому числі тут побудують пілотні лінії для культивування клітин і точної ферментації.

Площа заводу складе 1200 квадратних метрів

Однією з відмінних рис нового об’єкта є його прихильність до сталого розвитку. Центр працюватиме без використання викопного палива. 

Потребу в електроенергії GEA планує забезпечити шляхом використання наземної фотоелектричної системи, яка здатна генерувати 290 МВт-год на рік. У компанії говорять, що це перевищує енергетичні потреби центру щонайменше на 25%, тож надлишок електроенергії перенаправлять у мережу.

Паралельно технологічний об’єкт функціонуватиме як освітній центр, спрямований на навчання кваліфікованої робочої сили для майбутнього харчових технологій. GEA уже планує співпрацю з місцевими коледжами та університетами, щоб поглибити знання студентів з біопереробки та донести на практиці базову науку про альтернативне виробництво білка.

Нагадаємо, раніше newfood.ua розповідав які тренди впливають на те, як ми харчуватимемося у майбутньому.

Джерела: GEA, Food Ingredients First

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Британські розробники по QR-коду підкажуть, які продукти знищать цивілізацію

Foodsteps — перша британська технологічна компанія, яка надає інформацію про відстеження викидів вуглецю та розробила схему маркування екологічного впливу...

В Україні мелють конопляне та макове борошно, яке знижує ризик серцевих захворювань

Макове борошно виготовляють з очищеного і знежиреного маку. Так продукт зберігає корисні речовини та добре засвоюється організмом. Борошно – найвищого...

Їжа за часів блекаутів та інновації наперекір усьому: оголошено спікерів головної агріфуд-події New Food Summit 2024

У топі питань, які найбільше хвилюють виробників, дистриб’юторів харчових продуктів, гравців ритейлу і HoReCa у 2024 році, — як...

Рослина із запахом гниючої плоті стала основою для веганських кальмарів

Коньяку – японська рослина, яка має давню історію. Інші її назви – «диявольський язик», «лілія вуду», «зміїна пальма» або...

IDS Ukraine за підсумками 2024 року встановила новий рекорд зі сплати податків

Компанія IDS Ukraine, провідний український виробник бутильованої води ТМ «Моршинська», «Миргородська» та інших відомих брендів напоїв, підбила підсумки 2024...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Може вас зацікавити

Колишній вчений Google та SpaceX перевинайшов сир за допомогою великих даних

Основний технологічний інгредієнт їжі майбутнього від Climax Foods –...

Корейці випустили тунця із зернових відходів, оцту та какао

Компанія виробляє альтернативне м’ясо, використовуючи перероблені інгредієнти (наприклад, зерно),...

Найпопулярнішим замовленням-2021 стали веганські ковбаски

Загалом замовлення на рослинні продукти харчування, такі як «курячі...

Heineken створив робота зі штучним інтелектом, що приносить пиво. Холодне

Останнім часом все більша кількість пивних компаній випробовує унікальні...

Миколаївська компанія пече хліб із м’яса, а ковбасу варить із водоростей та грибів

Леберкезе походить із Баварії, де щороку проводиться знаменитий Октоберфест....

Вибір редактора
В продовження теми