Молоко, м’ясо, яйця та морепродукти з пробірки: в США будують конвеєр для їжі майбутнього

GEA, глобальний постачальник технологій та обладнання для виробників продуктів харчування, ініціював будівництво нового технологічного центру в США.

Великий завод планується запустити у 2025 році. Він буде зосереджений на альтернативних білках – рослинній, мікробній та клітинній їжі.

На базі центру працюватимуть переважно стартапи. У GEA говорять, що це допоможе їм реалізувати інноваційні проєкти за невеликих початкових інвестицій та перейти від лабораторних умов виробництва до комерційних масштабів.

Виробничий об’єкт буде зосереджений на всьому, що може замінити традиційну їжу тваринного походження – молоко, м’ясо, яйця, морепродукти.

В тому числі тут побудують пілотні лінії для культивування клітин і точної ферментації.

Площа заводу складе 1200 квадратних метрів

Однією з відмінних рис нового об’єкта є його прихильність до сталого розвитку. Центр працюватиме без використання викопного палива. 

Потребу в електроенергії GEA планує забезпечити шляхом використання наземної фотоелектричної системи, яка здатна генерувати 290 МВт-год на рік. У компанії говорять, що це перевищує енергетичні потреби центру щонайменше на 25%, тож надлишок електроенергії перенаправлять у мережу.

Паралельно технологічний об’єкт функціонуватиме як освітній центр, спрямований на навчання кваліфікованої робочої сили для майбутнього харчових технологій. GEA уже планує співпрацю з місцевими коледжами та університетами, щоб поглибити знання студентів з біопереробки та донести на практиці базову науку про альтернативне виробництво білка.

Нагадаємо, раніше newfood.ua розповідав які тренди впливають на те, як ми харчуватимемося у майбутньому.

Джерела: GEA, Food Ingredients First

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Легендарний кавовий гігант випустив інноваційний енергетик для імунітету

Напій був розроблений через North American Coffee Partnership (NACP), спільне підприємство між Starbucks і PepsiCo для створення кави та...

Стартап додав відходи цукрової тростини у хліб, щоб покращити тісто

Род Льюїс, генеральний директор компанії, говорить, що разом з бізнес-партнером вони виявили високий рівень харчових відходів під час подорожі...

10 000 хлібин отримали мешканці прифронтових територій від Good Bread за підтримки Corteva та GlobalGiving

Міжнародна науково-технологічна сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience у партнерстві з GlobalGiving виділила грант інклюзивній пекарні Good Bread на виготовлення понад...

Вчені змішали “коктейль” для геймерів: покращує швидкість, точність і зосередженість

Кофеїн є загальним вибором стимулятора для електронних ігор через його вплив на підвищену пильність і когнітивну продуктивність. Однак це...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Із капусти, селери та арахісу створили фарш для начос з терміном придатності до року

Фарш виготовляють із помідорів, моркви, цвітної капусти, селери, цибулі,...

Пластикову упаковку замінить папір, покритий білками та БАДами

Нова упаковка не містить жодного пластику. Більше того, вона...

Щоденне вживання квасолі знижує вагу та поліпшує імунітет: дослідження

Дорослі, що постійно споживають ці бобові, мають меншу необхідність...

Локшина з відходів пивоваріння отримала нагороду в Сінгапурі

Це – розробка KosmodeHealth, стартапу заступника керівника відділу харчових...

Відкрили найбільшу у світі фабрику для 3D-друку м’яса та риби

Нова фабрика під назвою “TASTE FACTORY” використовує власну розроблену...

Вибір редактора
В продовження теми