Найбільша інвестиція в альтернативне м’ясо — $0,4 млрд отримали стейки з грибів

Харчовий технологічний стартап Meati, що базується в США, завершив раунд залучення фінансування Series на суму $100 млн, що є найбільшою інвестицією в альтернативний білок з 2022 року.

Загальна сума інвестицій у стартап з моменту заснування сім років тому складає $365 млн

“Ми використаємо фінансування для різноманітних цілей, у тому числі для підтримки високого темпу зростання та розширення роздрібних продажів”, — говорить нещодавно призначений генеральний директор Meati Філ Грейвс. 

Meati займається виробництвом альтернативного м’яса — курячих котлет та яловичих стейків — на основі інгредієнта MushroomRoot, отриманого із грибного міцелію.

Її продукти можна знайти на полицях 2000 магазинів роздрібного гіганта Kroger. Протягом року кількість точок продажу має розширитися до 10 тис. 

Однією із цілей компанії є також розширити обізнаність споживачів про її унікальні продукти, які дуже відрізняються від доступних на ринку рослинних альтернатив.

Лінійка Meati включає курячі котлети, нагетси, стейки (класичні та карне асада) та в’ялене м’ясо. Інноваційні продукти мають «надзвичайний харчовий профіль», зокрема, високий вміст білка та клітковини завдяки основі з міцелію. 

“Наш основний інгредієнт – це продукт, який корениться в природі. Він не генетично модифікований. Ми просто беремо щось від природи, удосконалюємо це, додаємо поживні речовини та мінерали, і отримуємо альтернативний білковий продукт, еквівалентний сотням корів, за 4-5 днів”, – поділився Грейвс.

Нагадаємо, раніше під час запуску передзамовлення на “курячі” котлети Meati їх розкупили менш ніж за 24 години

Джерела: Meati Foods, TechCrunch

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Схожі теми

Пепероні без м’яса: гіганти ресторанної індустрії відзначили Новий рік переходом на рослинне меню

Запуски нових продуктів відбуваються у міру зростання попиту на рослинну дієту.  Світовий ринок рослинного м’яса зростатиме більш ніж на 20%...

«Міцний» сік з яєчним білком та грибами заспокоює нервову систему

BUILD – перший у світі “міцний” сік з підвищеним вмістом протеїну, створений для задоволення зростального попиту на функціональні напої.BUILD...

Виробники їжі загортатимуть продукти в упаковку з міцелію та конопель

Запатентований компанією відновлюваний матеріал під назвою MycoComposite виготовляється з міцелію (корені грибів), та деяких сільськогосподарських відходів, що інакше пішли...

Дослідження: до 2030 року 10% м’яса в світі стане штучним

За даними аналітиків J’son&Partners Consulting, до 2025 року фудтеч виросте до $ 390 млрд. Найбільш значні темпи зростання в...

Радіація та стейк: вчені наполягають на опроміненні потенційно зараженої їжі

У ході досліджень вчені проаналізували понад дві тисячі спалахів харчових захворювань за 2009-2020 рр., викликані Campylobacter, Salmonella, E. coli...

Нове покоління підсолоджувачів для створення більш здорових та менш калорійних продуктів харчування

Сучасне суспільство ставить перед собою все більше завдань у питанні здорового способу життя та раціонального харчування. Одним з ключових...

Може вас зацікавити

Нове покоління підсолоджувачів для створення більш здорових та менш калорійних продуктів харчування

Сучасне суспільство ставить перед собою все більше завдань у...

Пиво, зварене з роботом-пивоваром, взяло золото на найбільшому конкурсі у світі

Американський портер Крістіана Чендлера, приготований за допомогою BEERMKR, обійшов...

Вибір редактора
В продовження теми