Міжнародна компанія виготовлятиме в Україні унікальне вино з власним генетичним кодом

В Одеській області запрацює крафтова виноробня. Інвестиції в неї вклала аргентинська компанія Vinos de La Luz, яка окрім Аргентини має свої виноробні також в Іспанії та Італії.

Виготовляти крафтове вино в Одеській області буде українська Big Wines, що входить до глобальної групи Vinos de La Luz.

Філософія компанії зводиться до того, що кожна пляшка вина є унікальною, в ній закладений генетичний код тієї місцевості, звідки походить виноград, “адже гроно винограду за кілька місяців проживає справжнє життя від народження і до перетворення його в прекрасний напій”.

Big Wines орендувала у Бородінській громаді Болградського району 84 га вже наявного виноградника, якому 17 років, та придбала 20 га для закладення нового. 

Натомість інвестори отримали пільги від місцевої влади, зокрема, звільнення від сплати земельного податку та орендної плати на період реконструкції або будівництва. За словами голови місцевої громади Івана Кюссе, це створить там сприятливі умови для розвитку підприємництва.

На виноградниках компанії зараз працює близько 20 осіб.

Наталія Бурлаченко, СЕО та власниця Big Wines, говорить, що Vinos de La Luz – це група виноробень, яка має спільний протокол якості та стратегію розвитку. За цими ж стандартами працюватимуть і на Одещині. Також компанія імпортує вино в Україну з інших держав.

Виноградник ми взяли вже засадженим. Але він не тієї якості, яка потрібна нашій виноробні. Тому зараз вклали туди інвестиції, щоб на осінь побачити перші результати й зрозуміти, яку якість сировини він може дати», – каже власниця Big Wines.

Додає, що крафтове вино, вироблене з вирощеного у громаді винограду, продаватимуть в Україні й за кордоном. 

Нагадаємо, у Київській області створюють унікальне вино за ритмами планет, з дикими дріжджами та характером ґрунту.

Джерела: Big Wines, Vinos de La Luz, Одеська ОДА,  «Юг.Today»

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Штучний інтелект допоможе відновити рецепт з минулого століття

Коли досвідченому підприємцю та засновнику стартапу Ювалю Кляйну було всього шість років, він спробував напій, який змінив хід його...

Німці будуватимуть біореактори для вирощування лабораторного м’яса у національних масштабах

Компанія стверджує, що закрила найбільший раунд початкового фінансування в індустрії клітинного сільського господарства в Європі. The Cultivated B. виходить із...

Водорості зі зміненими генами виробляють продукт, схожий на справжнє м’ясо

Отримані волокнисті нитки будуть використовуватися в рослинному м’ясі або сирі з мінімальною обробкою для забезпечення необхідної текстури.Вчені розповідають, що...

Пармський молочник. Чому ентузіаст суперфуду увійшов в історію як світовий шахрай

5 травня 2002 року стало справжнім святом для мешканців міста Парма, що на півночі Італії. Чудовий удар Андріана Муту,...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Здорова їжа має межу витрат, а закуски стають повсякденними. ТОП-6 трендів в області харчування

Такі висновки зробили аналітики Pollock Communications та Today's Dietitian...

Пошукова видача: Google і Burger King починають спільний проект

Творці всесвітньовідомого пошукового сервісу планують продавати снеки і бутерброди...

Доходи із відходів. Упаковка з авокадо збільшує термін зберігання продуктів

Упаковка включатиме бар’єрні етикетки та антиоксидантні добавки, які захищатимуть...

Південна Корея створює Кремнієву долину для вирощування м’яса із стовбурових клітин

Уряд очікує, що усунення регулювання допоможе швидшому росту інновацій...

Вибір редактора
В продовження теми