Міжнародна компанія виготовлятиме в Україні унікальне вино з власним генетичним кодом

В Одеській області запрацює крафтова виноробня. Інвестиції в неї вклала аргентинська компанія Vinos de La Luz, яка окрім Аргентини має свої виноробні також в Іспанії та Італії.

Виготовляти крафтове вино в Одеській області буде українська Big Wines, що входить до глобальної групи Vinos de La Luz.

Філософія компанії зводиться до того, що кожна пляшка вина є унікальною, в ній закладений генетичний код тієї місцевості, звідки походить виноград, “адже гроно винограду за кілька місяців проживає справжнє життя від народження і до перетворення його в прекрасний напій”.

Big Wines орендувала у Бородінській громаді Болградського району 84 га вже наявного виноградника, якому 17 років, та придбала 20 га для закладення нового. 

Натомість інвестори отримали пільги від місцевої влади, зокрема, звільнення від сплати земельного податку та орендної плати на період реконструкції або будівництва. За словами голови місцевої громади Івана Кюссе, це створить там сприятливі умови для розвитку підприємництва.

На виноградниках компанії зараз працює близько 20 осіб.

Наталія Бурлаченко, СЕО та власниця Big Wines, говорить, що Vinos de La Luz – це група виноробень, яка має спільний протокол якості та стратегію розвитку. За цими ж стандартами працюватимуть і на Одещині. Також компанія імпортує вино в Україну з інших держав.

Виноградник ми взяли вже засадженим. Але він не тієї якості, яка потрібна нашій виноробні. Тому зараз вклали туди інвестиції, щоб на осінь побачити перші результати й зрозуміти, яку якість сировини він може дати», – каже власниця Big Wines.

Додає, що крафтове вино, вироблене з вирощеного у громаді винограду, продаватимуть в Україні й за кордоном. 

Нагадаємо, у Київській області створюють унікальне вино за ритмами планет, з дикими дріжджами та характером ґрунту.

Джерела: Big Wines, Vinos de La Luz, Одеська ОДА,  «Юг.Today»

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Схожі теми

Стартап розклав стевію на молекули, щоб створити ідеально підсолоджувач

PureCircle розробили власні сорти стевії та пропонують найширший, з їх слів, асортимент модифікаторів смаку та підсолоджувачів. У компанії встановили, що...

Економічний фронт: Organic Ukraine Business Hub готується до виходу на британський ринок

Organic Ukraine Business Hub — експортно-орієнтований парасольковий бренд, що сьогодні в часи війни продовжує допомагати українським виробникам органіки вийти...

Діабетик створив фарш із спор грибів, щоб зробити свою дієту смачніше

Goodside Foods дебютує в сегменті безм’ясного фаршу, виготовленого з рослинного білка за допомогою ферментації. Незважаючи на те, що існує багато...

Divo Maslo давить у Запоріжжі унікальну олію за старовинною технологією

Засновники – Максим та Олена Линник – створювали преси власноручно.  Говорять, що на це знадобилося чимало інвестицій та ще...

Радіація та стейк: вчені наполягають на опроміненні потенційно зараженої їжі

У ході досліджень вчені проаналізували понад дві тисячі спалахів харчових захворювань за 2009-2020 рр., викликані Campylobacter, Salmonella, E. coli...

Нове покоління підсолоджувачів для створення більш здорових та менш калорійних продуктів харчування

Сучасне суспільство ставить перед собою все більше завдань у питанні здорового способу життя та раціонального харчування. Одним з ключових...

Може вас зацікавити

Тонна щогодини. Німці створили промислове обладнання для рослинного м’яса

Обладнання позиціонується як промислове. Компанія розраховує, що воно стане...

З’являться перші молочні продукти на лабораторній сироватці, яка повністю ідентична коров’ячій

Daisy Lab налагодила повний виробничий процес — від мікробів...

Вибір редактора
В продовження теми