Міжнародна компанія виготовлятиме в Україні унікальне вино з власним генетичним кодом

В Одеській області запрацює крафтова виноробня. Інвестиції в неї вклала аргентинська компанія Vinos de La Luz, яка окрім Аргентини має свої виноробні також в Іспанії та Італії.

Виготовляти крафтове вино в Одеській області буде українська Big Wines, що входить до глобальної групи Vinos de La Luz.

Філософія компанії зводиться до того, що кожна пляшка вина є унікальною, в ній закладений генетичний код тієї місцевості, звідки походить виноград, “адже гроно винограду за кілька місяців проживає справжнє життя від народження і до перетворення його в прекрасний напій”.

Big Wines орендувала у Бородінській громаді Болградського району 84 га вже наявного виноградника, якому 17 років, та придбала 20 га для закладення нового. 

Натомість інвестори отримали пільги від місцевої влади, зокрема, звільнення від сплати земельного податку та орендної плати на період реконструкції або будівництва. За словами голови місцевої громади Івана Кюссе, це створить там сприятливі умови для розвитку підприємництва.

На виноградниках компанії зараз працює близько 20 осіб.

Наталія Бурлаченко, СЕО та власниця Big Wines, говорить, що Vinos de La Luz – це група виноробень, яка має спільний протокол якості та стратегію розвитку. За цими ж стандартами працюватимуть і на Одещині. Також компанія імпортує вино в Україну з інших держав.

Виноградник ми взяли вже засадженим. Але він не тієї якості, яка потрібна нашій виноробні. Тому зараз вклали туди інвестиції, щоб на осінь побачити перші результати й зрозуміти, яку якість сировини він може дати», – каже власниця Big Wines.

Додає, що крафтове вино, вироблене з вирощеного у громаді винограду, продаватимуть в Україні й за кордоном. 

Нагадаємо, у Київській області створюють унікальне вино за ритмами планет, з дикими дріжджами та характером ґрунту.

Джерела: Big Wines, Vinos de La Luz, Одеська ОДА,  «Юг.Today»

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Битва титанів: Nestlé запускає рослинне молоко та готується до протистояння з головним конкурентом

Замінник рослинного молока під брендом Wunda для початку з’явиться у Франції, Нідерландах та Португалії, а потім вийде на інші...

Безалкогольне ігристе вино з канабісом знімає стрес і покращує настрій

Хоча напій не містить тетрагідроканабінолу (головного психоактивного компонента канабісу), у складі ігристого є терпенові інгредієнти з «терапевтичними властивостями» –...

Австралійці створили першу у світі веганську суміш для немовлят

Sprout Organic стверджує, що після п’яти років розробки високоякісних органічних інгредієнтів вони створили першу у світі суміш для немовлят,...

Дві найбільш технологічні компанії світу інвестують в роботів, які ходитимуть за продуктами

Ця новина співпала з не менш цікавою подією: Tesla презентувала попередній огляд робота-гуманоїда Optimus.Після презентації генеральний директор Tesla Ілон...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Медійний гігант відкриє «космічний» ресторан на висоті 220 миль над землею

Ресторан буде розташований у тематичному парку Epcot у «країні»...

Харчовий гігант тестує робот-автомат, який готує піцу за три хвилини

Таким чином найбільша у світі харчова компанія прагне вивести...

Стартап з Ізраїлю створив балакучого робота-бармена зі штучним інтелектом

GKI Group продемонструвала свою розробку на американській виставці CES...

Китайські вчені створили м’ясо з одноклітинних організмів. Воно підвищує імунітет.

Кошти від Гонконгського фонду інновацій та технологій (ITF) будуть...

Супермаркети вперше почнуть продавати рибу із 3D-принтера

Це буде цільне філе лосося на основі мікропротеїну, розроблене...

Вибір редактора
В продовження теми