На участь в акселераторі подало заявки п’ять сотень компаній, діляться в EIT Food. Це ті стартапи, які кидають виклик звичайним практикам у ланцюзі створення вартості харчової продукції та працюють над розв’язанням проблем сталого розвитку.
Відібрані стартапи доєдналися до нетворку тих, хто уже має досвід у створенні інновацій, інвесторів та потужних корпоративних партнерів.
Учасники EIT Food Accelerator працюватимуть з Bayer Crop Science, Cargill, Corteva Agriscience, Peter Cremer Holding GmbH & Co. KG, DELTA FOODS SA, EFES, General Mills, Kerry, Lantmännen, Mondelēz International, Tesco тощо.
EIT Food очікує, що така підтримка допоможе стартапам подолати складнощі розробки та комерціалізації своїх інновацій, пройти необхідні технічні перевірки, ефективно охопити свою цільову аудиторію та стверджуватись як лідери галузі.
У списку тих, хто пройшов відбір:
Clean Food Group (Великобританія) – виробляє стійку здорову олію та жир методом ферментації із місцевих інгредієнтів.
Melt&Marble (Швеція) – створює альтернативні білки та жири за допомогою точного бродіння.
Nukoko (Великобританія) – розробила технологію, яка замінює какао-боби на боби фави.
Pacifico Labs (Німеччина) розробили масштабований, нейтральний до вуглецю процес ферментації біомаси, який дає змогу виготовляти альтернативні морепродукти з міцелію та мікроводоростей.
Pack2Earth (Іспанія) – розробила міцні біоматеріали з рослин і мінералів для заміни пластику в упаковці.
PFx Biotech (Португалія) – виробляє альтернативні білки жіночого грудного молока шляхом точної ферментації.
З повним переліком стартапів можна ознайомитися тут.
Нагадаємо раніше EIT Food обрав для підтримки стартапи, які розробили інноваційні порошкові інгредієнти – борошно з артишоків, порошок з білих водоростей та жолудів.
Джерела: EIT Food Accelerator, EIT Food Accelerator Network, LinkedIn, Clean Food Group, Melt&Marble, Nukoko, Pacific BioLabs, Pack 2 Earth, PFx Biotech