Шоколад із квасолі та риба із водоростей: ЄС підтримає 50 інноваційних харчових стартапів

Спільнота харчових інновацій EIT Food, створена Європейським інститутом інновацій і технологій EIT (органом ЄС) відібрала 50 європейських та 8 бразильських стартапів для участі у акселераторі.

На участь в акселераторі подало заявки п’ять сотень компаній, діляться в EIT Food. Це ті стартапи, які кидають виклик звичайним практикам у ланцюзі створення вартості харчової продукції та працюють над розв’язанням проблем сталого розвитку. 

Відібрані стартапи доєдналися до нетворку тих, хто уже має досвід у створенні інновацій, інвесторів та потужних корпоративних партнерів. 

Учасники EIT Food Accelerator працюватимуть з Bayer Crop Science, Cargill, Corteva Agriscience, Peter Cremer Holding GmbH & Co. KG, DELTA FOODS SA, EFES, General Mills, Kerry, Lantmännen, Mondelēz International, Tesco тощо.

EIT Food очікує, що така підтримка допоможе стартапам подолати складнощі розробки та комерціалізації своїх інновацій, пройти необхідні технічні перевірки, ефективно охопити свою цільову аудиторію та стверджуватись як лідери галузі.

У списку тих, хто пройшов відбір:

Clean Food Group (Великобританія) – виробляє стійку здорову олію та жир методом ферментації із місцевих інгредієнтів.

Melt&Marble (Швеція) – створює альтернативні білки та жири за допомогою точного бродіння.

Nukoko (Великобританія) – розробила технологію, яка замінює какао-боби на боби фави. 

Pacifico Labs (Німеччина) розробили масштабований, нейтральний до вуглецю процес ферментації біомаси, який дає змогу виготовляти альтернативні морепродукти з міцелію та мікроводоростей.

Pack2Earth (Іспанія) – розробила міцні біоматеріали з рослин і мінералів для заміни пластику в упаковці.

PFx Biotech (Португалія) – виробляє альтернативні білки жіночого грудного молока шляхом точної ферментації.

З повним переліком стартапів можна ознайомитися тут.

Нагадаємо раніше EIT Food обрав для підтримки стартапи, які розробили інноваційні порошкові інгредієнти – борошно з артишоків, порошок з білих водоростей та жолудів.

Джерела: EIT Food Accelerator, EIT Food Accelerator Network, LinkedIn, Clean Food Group, Melt&Marble, Nukoko, Pacific BioLabs, Pack 2 Earth, PFx Biotech

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Смажену індичку на святковому столі пропонують замінити молюсками та водоростями

Фактично, 39% респондентів – віком від 18 до 30 років — сказали, що ніколи не їдять індичку, 88% «терпіти...

Американці першими виростили в лабораторії мармурову свинячу вирізку

Переважна більшість компаній, що вирощують культивоване м’ясо, зосереджуються на виготовленні ковбас або гамбургерів, бо виробляти м’ясо, яке імітує звичайні...

Точна ферментація: створили солодкий протеїн, що замінить цукор

Інноваційний «солодкий протеїн» виготовляють з тропічних рослин Малайзії, Китаю та Африки. Раніше такі білки практично не застосовувались через особливості...

Каліфорнійці створили мультитекстурний чай, що смакує краще, якщо його жувати

Joyba Bubble Tea — це інноваційний мульти-текстурний чай з фруктовим смаком, у якому бульбашки «проявляються» під час жування.«Ми створили...

Один завод замінить 30 тис. корів: інвестори вкладають шалені гроші в їжу з мікробів

Компанія очікує отримати дозвіл на нову їжу від ЄС до 2026 року. Завод буде побудований у 2025-му.Останній раунд фінансування...

Новий кулінарний рекорд України встановили в «Музеї Їжі» від родини брендів МХП

Попередньо замариновані курячі гомілки смажили на 30 мангалах досвідчені кухарі. Процес підготовки та грилювання зайняв понад чотири години. Контролювали...

Може вас зацікавити

Схрумати хробака: вчені ЄС підтвердили безпечність білку з личинок комах

Європейське управління з безпеки харчових продуктів (EFSA — Далі)...

Водорості зі зміненими генами виробляють продукт, схожий на справжнє м’ясо

Отримані волокнисті нитки будуть використовуватися в рослинному м’ясі або...

Вибір редактора
В продовження теми