Шоколад із квасолі та риба із водоростей: ЄС підтримає 50 інноваційних харчових стартапів

Спільнота харчових інновацій EIT Food, створена Європейським інститутом інновацій і технологій EIT (органом ЄС) відібрала 50 європейських та 8 бразильських стартапів для участі у акселераторі.

На участь в акселераторі подало заявки п’ять сотень компаній, діляться в EIT Food. Це ті стартапи, які кидають виклик звичайним практикам у ланцюзі створення вартості харчової продукції та працюють над розв’язанням проблем сталого розвитку. 

Відібрані стартапи доєдналися до нетворку тих, хто уже має досвід у створенні інновацій, інвесторів та потужних корпоративних партнерів. 

Учасники EIT Food Accelerator працюватимуть з Bayer Crop Science, Cargill, Corteva Agriscience, Peter Cremer Holding GmbH & Co. KG, DELTA FOODS SA, EFES, General Mills, Kerry, Lantmännen, Mondelēz International, Tesco тощо.

EIT Food очікує, що така підтримка допоможе стартапам подолати складнощі розробки та комерціалізації своїх інновацій, пройти необхідні технічні перевірки, ефективно охопити свою цільову аудиторію та стверджуватись як лідери галузі.

У списку тих, хто пройшов відбір:

Clean Food Group (Великобританія) – виробляє стійку здорову олію та жир методом ферментації із місцевих інгредієнтів.

Melt&Marble (Швеція) – створює альтернативні білки та жири за допомогою точного бродіння.

Nukoko (Великобританія) – розробила технологію, яка замінює какао-боби на боби фави. 

Pacifico Labs (Німеччина) розробили масштабований, нейтральний до вуглецю процес ферментації біомаси, який дає змогу виготовляти альтернативні морепродукти з міцелію та мікроводоростей.

Pack2Earth (Іспанія) – розробила міцні біоматеріали з рослин і мінералів для заміни пластику в упаковці.

PFx Biotech (Португалія) – виробляє альтернативні білки жіночого грудного молока шляхом точної ферментації.

З повним переліком стартапів можна ознайомитися тут.

Нагадаємо раніше EIT Food обрав для підтримки стартапи, які розробили інноваційні порошкові інгредієнти – борошно з артишоків, порошок з білих водоростей та жолудів.

Джерела: EIT Food Accelerator, EIT Food Accelerator Network, LinkedIn, Clean Food Group, Melt&Marble, Nukoko, Pacific BioLabs, Pack 2 Earth, PFx Biotech

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Штучний інтелект слідкує за свіжістю готових обідів та вивчає харчову поведінку споживачів

Компанія співпрацює з сертифікованими комерційними кухнями, щоб приготувати та доставити корисні страви на робочі місця.Платформа на основі штучного інтелекту...

Сімейна ферма на Житомирщині вимочує козиний сир у червоному вині — стає делікатесом

Червоний сир має назву Мурсія аль Віно. Щоб отримати необхідний колір, смак та букет аромату, протягом визрівання сир двічі...

В Україні мелють конопляне та макове борошно, яке знижує ризик серцевих захворювань

Макове борошно виготовляють з очищеного і знежиреного маку. Так продукт зберігає корисні речовини та добре засвоюється організмом. Борошно – найвищого...

Сектор інноваційної їжі переповнений поглинаннями: тільки за січень – чотири великі угоди

Зокрема, американський бренд безмолочних кавових вершків Nutpods був придбаний нещодавно створеним інвестиційним підрозділом CPG MPearlRock. Компанія виробляє кавові вершки, вівсяне...

У Франції почали шити люксові сумки зі шкіри, вирощеної із клітин

Шляхом нового фінансування компанія планує збільшити команду та розробити обладнання для масштабування виробництва.Faircraft базується в Парижі й вже працює...

Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

Тренди у споживанні м’яса в Україні: виклики та перспективи

У сучасному світі м’ясна індустрія зазнає значних змін під впливом соціальних, економічних і технологічних факторів. Споживчі вподобання змінюються разом...

Може вас зацікавити

Лише два виробники рослинних бургерів за рік врятували мільйон тварин

Некомерційна організація World Animal Protection (WAP) зібрала дані та...

Шведи знайшли спосіб зробити зерно таким же поживним, як м’ясо

Цей прорив допомагає вирішити одну з основних проблем рослинної...

Тісто з цвітної капусти: харчовий гігант запускає новий бренд їжі для схуднення

Vital Pursuit – їжа для тих, хто активно зосереджений...

Перша у світі культивована риба сьогодні стала доступною для дегустації

Рибні тефтелі виготовлені шляхом поєднання культивованих морепродуктів Umami з...

Вибір редактора
В продовження теми