Шоколад із квасолі та риба із водоростей: ЄС підтримає 50 інноваційних харчових стартапів

Спільнота харчових інновацій EIT Food, створена Європейським інститутом інновацій і технологій EIT (органом ЄС) відібрала 50 європейських та 8 бразильських стартапів для участі у акселераторі.

На участь в акселераторі подало заявки п’ять сотень компаній, діляться в EIT Food. Це ті стартапи, які кидають виклик звичайним практикам у ланцюзі створення вартості харчової продукції та працюють над розв’язанням проблем сталого розвитку. 

Відібрані стартапи доєдналися до нетворку тих, хто уже має досвід у створенні інновацій, інвесторів та потужних корпоративних партнерів. 

Учасники EIT Food Accelerator працюватимуть з Bayer Crop Science, Cargill, Corteva Agriscience, Peter Cremer Holding GmbH & Co. KG, DELTA FOODS SA, EFES, General Mills, Kerry, Lantmännen, Mondelēz International, Tesco тощо.

EIT Food очікує, що така підтримка допоможе стартапам подолати складнощі розробки та комерціалізації своїх інновацій, пройти необхідні технічні перевірки, ефективно охопити свою цільову аудиторію та стверджуватись як лідери галузі.

У списку тих, хто пройшов відбір:

Clean Food Group (Великобританія) – виробляє стійку здорову олію та жир методом ферментації із місцевих інгредієнтів.

Melt&Marble (Швеція) – створює альтернативні білки та жири за допомогою точного бродіння.

Nukoko (Великобританія) – розробила технологію, яка замінює какао-боби на боби фави. 

Pacifico Labs (Німеччина) розробили масштабований, нейтральний до вуглецю процес ферментації біомаси, який дає змогу виготовляти альтернативні морепродукти з міцелію та мікроводоростей.

Pack2Earth (Іспанія) – розробила міцні біоматеріали з рослин і мінералів для заміни пластику в упаковці.

PFx Biotech (Португалія) – виробляє альтернативні білки жіночого грудного молока шляхом точної ферментації.

З повним переліком стартапів можна ознайомитися тут.

Нагадаємо раніше EIT Food обрав для підтримки стартапи, які розробили інноваційні порошкові інгредієнти – борошно з артишоків, порошок з білих водоростей та жолудів.

Джерела: EIT Food Accelerator, EIT Food Accelerator Network, LinkedIn, Clean Food Group, Melt&Marble, Nukoko, Pacific BioLabs, Pack 2 Earth, PFx Biotech

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Випустили джина: У Фінляндії виготовили перший джин на основі вівсяного молока

На розробку продукту частково надихнув член правління Arctic Blue Туомас Кукконен, який є колишнім генеральним директором фінської вівсяної компанії.Новий...

Інноваційна розробка робить смажені страви більш хрусткими та зменшує на 50% кількість жиру для приготування

«InnoBLQ — це мікробар’єрне покриття, яке наноситься на страви в клярі, панірування та смажені продукти. Воно збільшує вихід їжі...

Китай включив у наступну п’ятирічку лабораторне м’ясо через неймовірний апетит співвітчизників

Будучи орієнтиром для майбутніх розробок, інновацій та розвитку національної економіки, план включає вирощене альтернативним способом м’ясо та «продукти майбутнього»...

Їжа майбутнього: які тренди впливають на те, як ми будемо харчуватися?

Коли ми говоримо про їжу майбутнього, то маємо на увазі здорове та корисне харчування, а також технології приготування, які...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Найбільша торгівельна мережа в Канаді почала продавати українські продукти

У торонтському супермаркеті Loblaws з’явилася спеціальна полиця з українськими товарами. На ній представлені такі бренди, як «Наш сік», Yogoda,...

Може вас зацікавити

Nestl’e запускає продуктову лінійку «Mivina» в преміум-сегменті

Як свідчать результати досліджень споживчих уподобань, тенденції та споживчі...

Німецькі вчені розробили шоколад із квашеного вівса та дріжджів

Planet A Foods заснували німецькі вчені – брат та...

Блакитні водорості стануть їжею людей майбутнього — розробники з США

“Спіруліна настільки вражаюча, що спочатку ми самі не вірили,...

На Івано-Франківщині варять сир, що врятував долину мамонтів

Брюност – це коричневий норвезький сир, який готується із...

Нідерландська селекційна компанія створила огірки, які можна смажити

Після приготування огірки лишаються твердим і хрустким Розробник стверджує, що...

Вибір редактора
В продовження теми