Шоколад із квасолі та риба із водоростей: ЄС підтримає 50 інноваційних харчових стартапів

Спільнота харчових інновацій EIT Food, створена Європейським інститутом інновацій і технологій EIT (органом ЄС) відібрала 50 європейських та 8 бразильських стартапів для участі у акселераторі.

На участь в акселераторі подало заявки п’ять сотень компаній, діляться в EIT Food. Це ті стартапи, які кидають виклик звичайним практикам у ланцюзі створення вартості харчової продукції та працюють над розв’язанням проблем сталого розвитку. 

Відібрані стартапи доєдналися до нетворку тих, хто уже має досвід у створенні інновацій, інвесторів та потужних корпоративних партнерів. 

Учасники EIT Food Accelerator працюватимуть з Bayer Crop Science, Cargill, Corteva Agriscience, Peter Cremer Holding GmbH & Co. KG, DELTA FOODS SA, EFES, General Mills, Kerry, Lantmännen, Mondelēz International, Tesco тощо.

EIT Food очікує, що така підтримка допоможе стартапам подолати складнощі розробки та комерціалізації своїх інновацій, пройти необхідні технічні перевірки, ефективно охопити свою цільову аудиторію та стверджуватись як лідери галузі.

У списку тих, хто пройшов відбір:

Clean Food Group (Великобританія) – виробляє стійку здорову олію та жир методом ферментації із місцевих інгредієнтів.

Melt&Marble (Швеція) – створює альтернативні білки та жири за допомогою точного бродіння.

Nukoko (Великобританія) – розробила технологію, яка замінює какао-боби на боби фави. 

Pacifico Labs (Німеччина) розробили масштабований, нейтральний до вуглецю процес ферментації біомаси, який дає змогу виготовляти альтернативні морепродукти з міцелію та мікроводоростей.

Pack2Earth (Іспанія) – розробила міцні біоматеріали з рослин і мінералів для заміни пластику в упаковці.

PFx Biotech (Португалія) – виробляє альтернативні білки жіночого грудного молока шляхом точної ферментації.

З повним переліком стартапів можна ознайомитися тут.

Нагадаємо раніше EIT Food обрав для підтримки стартапи, які розробили інноваційні порошкові інгредієнти – борошно з артишоків, порошок з білих водоростей та жолудів.

Джерела: EIT Food Accelerator, EIT Food Accelerator Network, LinkedIn, Clean Food Group, Melt&Marble, Nukoko, Pacific BioLabs, Pack 2 Earth, PFx Biotech

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

Андрій Черуха, власник компаній Etnodim та Eat me at: «Карантин зіграв для нашого продукту позитивну роль»

Звідки з’явилася ідея виготовляти рослинне м’ясо? Яка була еволюція його рецептури?Ідея з’явилася ще у 2014 чи 2015 році. Ми...

ЄС визнав безпечними рослинні яйця компанії, що першою у світі почала продавати культивоване м’ясо

Очікується, що це дозволить американській компанії вивести свій продукт на ринок Європи уже в середині 2022 році, як тільки...

Херсонський маслозавод випустив «середземноморську бринзу», що містить більше кальцію

Фетакса належить до розсільних сирів, має м’яку кремову консистенцію На смак він нагадує популярний крем-сир «Філадельфія», але вирізняється щільнішою текстурою,...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

«Яготинське» і «Яготинське для дітей» оновили паковання для дев’яти продуктів

Упаковка Tetra Gemina Aseptic поєднує в собі функціональність та екологічність. Нова форма зі скошеним дашком забезпечує легкість використання та...

Пиво та сидр займають понад 90% обсягу на ринку слабоалкогольних напоїв в Україні – дослідження

Моніторинг ринку слабоалкогольних напоїв в Україні свідчить про значні зміни у сфері, що зумовлені як глобальними тенденціями, так і...

Може вас зацікавити

Пеппероні для робота. Domino’s офіційно запускає безпілотну доставку піци

Відтепер покупці, які роблять замовлення на веб-сайті Domino's, самі...

На автоматі: Цього року Walmart запустить маршрут доставки повністю без водія

Сума інвестицій не розголошується. Проте відомо, що це є...

Рослинне м’ясо для собак — штучний інтелект створив принципово новий продукт

Компанія використає частину фінансування, щоб відкрити уже друге виробниче...

Йогурт з кісточок абрикосів — інноваційний продукт нового року

Продукт має горіховий, вершковий смак та вже перевірений на...

Борис Шестопалов

Український підприємець у сфері агріфуд, ідеолог екосистеми VOLIA, співзасновник...

Вибір редактора
В продовження теми