У супермаркетах з’являться рослинні стегенця зі шкірою з морських водоростей

Британський бренд рослинного м’яса THIS випустив перші гіперреалістичні курячі стегенця рослинного походження.

Гіперреалістичні рослинні стегенця поєднують три запатентовані технології, які дозволяють відтворити складну тривимірну структуру м’яса. 

У їх складі – соєвий протеїн та боби фави, перетворені на м’ясні та жирові волокна за допомогою технології екструзії. 

Жир на основі оливкової олії забезпечує соковитість м’яса. А шар морських водоростей повторює структуру та текстуру курячої шкіри

Рослинні курячі стегенця продаються в упаковках по чотири штуки, вони з’являться на полицях супермаркетів уже 13 травня. 

М’ясо можна смажити на сковороді або запікати у духовці. Рецептом приготування THIS ділиться на своєму вебсайті.

У стегенцях багато білка та клітковини, і їх можна смажити окремо, або використовувати для бургерів чи каррі

Цього року THIS уже встиг випустити три інші курячі продукти рослинного походження — шаурму, крильця та грудку. У 2023 році компанія представила рослинну смажену курку з начинкою, яка стала найкращою лінією у своїй категорії того року.

Останніми тижнями THIS також оголосив про співпрацю з виробником пирогів Pieminister, щоб випустити пиріг із ковбасками “THIS Isn’t Pork”. 

«Ми заново винаходимо спосіб, у який люди відчувають рослинну їжу, і ми неймовірно раді ділитися цим», — сказав нещодавно призначений новий генеральний директор компанії Марк Каддіган. 

Нагадаємо, раніше у ресторанах з’явилася перша рослинна ягнятина, яка смачніша за справжнє м’ясо.

Джерела: THIS, Vegconomist

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Схожі теми

Виробник культивованого краба виводить швейцарську лабораторну яловичину в Сінгапур

Сінгапур досі лишається першою і єдиною країною, яка схвалила продаж клітинного м’яса. Нову епоху в історії їжі відкрив каліфорнійський...

Гігант харчового ринку вироблятиме моцарелу з молока мікробів

Угода допоможе New Culture збільшити виробництво казеїну без вмісту продуктів тваринного походження (казеїн — це білок, який надає сиру...

“In future, we plan to proceed with the dark store model” — Olexiy Yukhimchuk, the Rocket co-founder

The Rocket, a Ukrainian food delivery business, picks up its pace and establishes its international presence. In the midst...

Стартап створив «пігулку» для імунітету із секретного інгредієнта королівського торта

Жувальні цукерки підтримують імунне здоров’я та містять утричі більше органічних ягід бузини, ніж багато провідних брендів. А також не...

Радіація та стейк: вчені наполягають на опроміненні потенційно зараженої їжі

У ході досліджень вчені проаналізували понад дві тисячі спалахів харчових захворювань за 2009-2020 рр., викликані Campylobacter, Salmonella, E. coli...

Нове покоління підсолоджувачів для створення більш здорових та менш калорійних продуктів харчування

Сучасне суспільство ставить перед собою все більше завдань у питанні здорового способу життя та раціонального харчування. Одним з ключових...

Може вас зацікавити

Альтернативний протеїн стає мейнстрімом — над штучним м’ясом працює 300 проектів

У першому кварталі 2020 року стартапи, які спеціалізуються на...

Вибір редактора
В продовження теми