У супермаркетах з’являться рослинні стегенця зі шкірою з морських водоростей

Британський бренд рослинного м’яса THIS випустив перші гіперреалістичні курячі стегенця рослинного походження.

Гіперреалістичні рослинні стегенця поєднують три запатентовані технології, які дозволяють відтворити складну тривимірну структуру м’яса. 

У їх складі – соєвий протеїн та боби фави, перетворені на м’ясні та жирові волокна за допомогою технології екструзії. 

Жир на основі оливкової олії забезпечує соковитість м’яса. А шар морських водоростей повторює структуру та текстуру курячої шкіри

Рослинні курячі стегенця продаються в упаковках по чотири штуки, вони з’являться на полицях супермаркетів уже 13 травня. 

М’ясо можна смажити на сковороді або запікати у духовці. Рецептом приготування THIS ділиться на своєму вебсайті.

У стегенцях багато білка та клітковини, і їх можна смажити окремо, або використовувати для бургерів чи каррі

Цього року THIS уже встиг випустити три інші курячі продукти рослинного походження — шаурму, крильця та грудку. У 2023 році компанія представила рослинну смажену курку з начинкою, яка стала найкращою лінією у своїй категорії того року.

Останніми тижнями THIS також оголосив про співпрацю з виробником пирогів Pieminister, щоб випустити пиріг із ковбасками “THIS Isn’t Pork”. 

«Ми заново винаходимо спосіб, у який люди відчувають рослинну їжу, і ми неймовірно раді ділитися цим», — сказав нещодавно призначений новий генеральний директор компанії Марк Каддіган. 

Нагадаємо, раніше у ресторанах з’явилася перша рослинна ягнятина, яка смачніша за справжнє м’ясо.

Джерела: THIS, Vegconomist

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

На Житомирщині варять авторський сир з бузиною, медом та аджикою

Крафтове виробництво у селі Великий Браталів Любарської громади заснував сировар Сергій Іванкевич. Займатися цією справою професійно він почав з...

Суші з риби трирічної витримки: в Японії відродили 400-річний рецепт

У невеликому автентичному магазинчику з власним виробництвом протягом 18 поколінь виготовляють унікальну рибну закуску нарезуші — ферментовані суші.Загальновживані нарезуші...

Світовий бренд створив інноваційні суміші для насичення організму водою

Продукт доступний  у трьох смаках: лимон-лайм, зелений виноград і білий персик.Сай Чалуваді, віцепрезидент відділу досліджень і розробок Liquid IV,...

Мільйон літрів молока без корів — німці будують гігантський завод

Головна мета проєкту — зробити культивоване молоко доступним за ціною, порівнянною з традиційним, що допоможе зменшити екологічний слід молочної...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Лише два виробники рослинних бургерів за рік врятували мільйон тварин

Некомерційна організація World Animal Protection (WAP) зібрала дані та...

У лабораторії виростили найрідкіснішу ікру по $1000 за кг

Ікра — це «одинарні клітини», тому нема потреби «упаковувати»...

Швейцарські вчені «одягли» банани у нановолокно, щоб подовжити термін зберігання

Целюлозне волокно EMPA, на розробку якого витратили рік, не...

Британці розробили воду, яка укріплює кістки та робить шкіру пружною

Напій без цукру та містить 20 г білка колагену...

Желе з біореактора: стартапи шукають нові способи створення желатину

Textura Tempo позиціонується як «новий тип желатину», може використовуватися...

Вибір редактора
В продовження теми