Спадкоємець м’ясного бізнесу продав компанію, й інвестує в лабораторне м’ясо

Колишній власник глобального постачальника в’яленого м’яса (прошутто та салямі) компанії Daniele Давид Дукчевіч, продав родинний бізнес у США, та доєднався до когорти інвесторів у культивоване м’ясо.

Дукчевіч розповідає, що його сім’я продала компанію у 2019 році, під час пандемії COVID-19. Покупцем виступила Entrepreneurial Equity Partners, чиказька приватна компанія, що інвестує в харчову промисловість. Згідно з угодою, родина засновників продовжить брати участь у бізнесі, а компанія залишиться в Род-Айленді, де вона з’явилася в 1976 році.

Після продажу сімейного бізнесу, яким він керував разом з братом, Дукчевіч з дружиною та трьома маленькими дітьми вирішив прожити рік у Швейцарії, щоб подумати, чим займеться далі.

“Знаєте, я возив дітей до школи, і просто гуляв чудовими гірськими стежками, та слухав багато подкастів. Один із тих, який неймовірно вразив мене, стосувався клітинного сільського господарства та м’яса, вирощеного в лабораторії. Тоді вперше я почув цю концепцію, і був просто приголомшений”, – згадує спадкоємець м’ясного бізнесу.

Після революції, яку Uber вдалося зробити таксі або AirBNB з бронюванням готелів, Дукчевічу стало дійсно цікаво, який переворот нова технологія може зробити у такій традиційній сфері як виробництво свинини. 

Після цього Дукчевіч подарував $1 млн Університету Тафтса, де раніше навчався сам, на підтримку дослідницького проєкту з клітинного виробництва м’яса, та продовжує вивчати інші можливості інвестування у сектор майбутнього.

«На мою думку, найкраще, що може статися, — це світ, де тваринам не доведеться страждати», – сказав він

Джерела: Davide Dukcevich, The Plantbased Business Hour, The Providence Journal, Futurefood Finance

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Схожі теми

Україна створює перший індустріальний парк для новітньої харчової промисловості

Індустріальний парк VOLIA об’єднуватиме  три локації, які спеціалізуватимуться на окремих етапах виробництва та просування продуктів його резидентів.У Вінниці буде...

Тонни лабораторного м’яса щороку — один з піонерів ринку завершив будівництво заводу

Новий виробничий комплекс, що розташовується в Емервіллі, штат Каліфорнія, буде також відкритий для споживчих екскурсій з метою «демістифікації культивованого...

Швейцарці створили першу в світі кавомашину зі штучним інтелектом, яка заварює гарячу та холодну каву

Виробники кавомашин JURA запропонували інноваційне рішення, що подвоює асортимент фірмової кави, яку можна заварити вдома.Установка JURA Z10 готує не...

Британці змішали канабіс з чайним грибом — це допоможе кишечнику та заспокоїть

«Громадськість дедалі більше усвідомлює заспокійливу користь CBD, але з’являється низка доказів, що розкривають значно ширший потенціал канабідіолу, включаючи позитивний...

Радіація та стейк: вчені наполягають на опроміненні потенційно зараженої їжі

У ході досліджень вчені проаналізували понад дві тисячі спалахів харчових захворювань за 2009-2020 рр., викликані Campylobacter, Salmonella, E. coli...

Нове покоління підсолоджувачів для створення більш здорових та менш калорійних продуктів харчування

Сучасне суспільство ставить перед собою все більше завдань у питанні здорового способу життя та раціонального харчування. Одним з ключових...

Може вас зацікавити

Мобільна пекарня 60-х років нагодує німецьких політиків українським хлібом

Пекарня – одна із трьох подібних, що лишилися в...

Вівсяне молоко відвойовує ринок у мигдального, а соєве втратило продажів майже на $1 млрд

Як свідчать результати аналізу за останні 52 тижні, що...

Вибір редактора
В продовження теми