Спадкоємець м’ясного бізнесу продав компанію, й інвестує в лабораторне м’ясо

Колишній власник глобального постачальника в’яленого м’яса (прошутто та салямі) компанії Daniele Давид Дукчевіч, продав родинний бізнес у США, та доєднався до когорти інвесторів у культивоване м’ясо.

Дукчевіч розповідає, що його сім’я продала компанію у 2019 році, під час пандемії COVID-19. Покупцем виступила Entrepreneurial Equity Partners, чиказька приватна компанія, що інвестує в харчову промисловість. Згідно з угодою, родина засновників продовжить брати участь у бізнесі, а компанія залишиться в Род-Айленді, де вона з’явилася в 1976 році.

Після продажу сімейного бізнесу, яким він керував разом з братом, Дукчевіч з дружиною та трьома маленькими дітьми вирішив прожити рік у Швейцарії, щоб подумати, чим займеться далі.

“Знаєте, я возив дітей до школи, і просто гуляв чудовими гірськими стежками, та слухав багато подкастів. Один із тих, який неймовірно вразив мене, стосувався клітинного сільського господарства та м’яса, вирощеного в лабораторії. Тоді вперше я почув цю концепцію, і був просто приголомшений”, – згадує спадкоємець м’ясного бізнесу.

Після революції, яку Uber вдалося зробити таксі або AirBNB з бронюванням готелів, Дукчевічу стало дійсно цікаво, який переворот нова технологія може зробити у такій традиційній сфері як виробництво свинини. 

Після цього Дукчевіч подарував $1 млн Університету Тафтса, де раніше навчався сам, на підтримку дослідницького проєкту з клітинного виробництва м’яса, та продовжує вивчати інші можливості інвестування у сектор майбутнього.

«На мою думку, найкраще, що може статися, — це світ, де тваринам не доведеться страждати», – сказав він

Джерела: Davide Dukcevich, The Plantbased Business Hour, The Providence Journal, Futurefood Finance

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Революція в доставці їжі за допомогою роботів та автономних автомобілей

Роботизовані системи та автономні автомобілі вже давно вийшли за рамки науково-фантастичних фільмів і стали повсякденною реальністю для багатьох компаній...

У 2024 році топ-трендом буде гречка, рослинні морепродукти і кава з грибами

Про це свідчить звіт бакалійного ритейлера натуральних та органічних інгредієнтів Whole Foods Market, який уже 9-рік підряд з’ясовує тренди,...

Пепероні без м’яса: гіганти ресторанної індустрії відзначили Новий рік переходом на рослинне меню

Запуски нових продуктів відбуваються у міру зростання попиту на рослинну дієту.  Світовий ринок рослинного м’яса зростатиме більш ніж на 20%...

Спілки харчових компаній можуть отримати до 5,5 млн грн на експорт

Експортним альянсом організатори програми називають об’єднання не менше як 5 підприємств для спільного просування та збуту своєї продукції на...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Попкорн, вирощений на мікробному азоті: «кліматичні» закуски завойовують Amazon

Сьогодні сільськогосподарська спільнота використовує понад 100 млн тонн синтетичних...

Доставка їжі: тенденції, секрети, фішки, майбутнє ринку онлайн-доставки продуктів

Основні екологічні тренди продуктового ритейлу:Відмова від пластику; Етичне...

Не гудуть. ТОП-10 компаній, які планують нажитися на їстівних хробаках та цвіркунах

BUG смажить сушені цвіркуниПіонер у світі розробки рецептур продуктів...

Штучний інтелект зімітував нюх комах, щоб перевіряти безпечність їжі

Scentian Bio створила біосенсорну платформу, яка працює на штучному...

12 пісних страв на Різдво: як урізноманітнити святкове меню

Кутя Найголовніша страва Різдва – кутя. Це те, що несе...

Вибір редактора
В продовження теми