Компанія, в яку інвестував Ді Капріо, застосує штучний інтелект для здешевлення лабораторних стейків

Ізраїльська компанія м’яса Aleph Farms оголосила про партнерство з аналітичною платформою BioRaptor на базі штучного інтелекту, щоб знизити витрати на промислове виробництво культивованого м’яса.

Aleph Farms – перша і єдина компанія, яка отримала регуляторний дозвіл на комерційне виробництво культивованої яловичини

Промислові обсяги інноваційної продукції компанія збирається виготовляти на існуючих потужностях в Ізраїлі та в Таїланді, де побудує великий виробничий завод, орієнтований на Південно-Східну Азію.

Партнерство з BioRaptor для Aleph Farms є ключовою частиною стратегії розширення виробничих потужностей та мінімізації довгострокових ризиків. 

Внаслідок співпраці з компанією Aleph Farms розраховує оптимізувати технологічні процеси до того, як почне здійснювати значні інвестиції в інфраструктуру. 

Розробники розповідають, що  інтеграція ШІ у процес вирощування яловичини дасть можливість в режимі реального часу збирати дані щодо вирощування клітин та порівнювати отриманий результат з безліччю попередніх експериментів. Це полегшить процес відточення технології, яку можна буде масштабувати при оптимальній собівартості кінцевого продукту.

На сьогодні Aleph Farms уже спрямувала чимало зусиль у виробництво стейків без корів. Ще у 2021 році Aleph Farms залучила $105 млн інвестицій на культивування м’яса. Наступного року вона перенесла виробництво на новий завод площею 65 000 кв. футів. І вже тоді говорила про глобальні плани вивести на світовий ринок лабораторно вирощені стейки товстої нарізки. 

Зараз розмір залучених інвестицій ізраїльською компанією оцінюється у $140 млн. Її ключові інвестори – Cargill, Thai Union і Леонардо Ді Капріо

Нагадаємо, Aleph Farms уже подала заявки на схвалення лабораторних стейків до Швейцарії та Великобританії, а також має намір вийти на ринок Сінгапуру.

Джерела: BioRaptor, Aleph Farms, Vegconomist

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

У пиво та шоти доливають кленовий сік: допомагає відновитися після спорту

Якщо у 2021 році обсяг ринку кленового соку становив $335 млн, то до 2030 року очікується, що він досягне...

Тренди ресторанного бізнесу: ТОП трендів 2022 року

Незважаючи на те, яким важким минулий рік став для ресторанної галузі, у 2021 році відкрилося безліч нових закладів; а...

З мікроводоростей створили веганський чеддер. Він тягнеться, як сир та містить багато В12

Сир не тільки має гострий смак і тягнеться, як справжній, але й багатий вітаміном В12.Одна 28-грамова порція сиру містить...

Грибна бастурма. Гавайський стартап в’ялить яловичину із грибів

Генеральний директор Moku Foods Метт Фельдман почав розробляти в'ялене м'ясо з грибів на своїй домашній кухні з метою створення...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Український бренд чавить яблучні соки з канабісом та спіруліною

Сік можна, зокрема, знайти на полицях супермаркетів «Сільпо», де...

Котлета для планети. Beyond Meat готує глобальне розширення в Європі

На сьогодні продукція компанії вже присутня приблизно в 122...

На Львівщині підприємці труть варення із троянд та акацієвого меду

Соломія Братах, яка заснувала бренд зі своїм чоловіком Ігорем...

Японці розробили спосіб як адаптували гранолу до мікробіому споживача. Тест можна зробити вдома.

Рецептура проста — багаторазове запікання цілих злаків та їх...

Вибір редактора
В продовження теми