Компанія, в яку інвестував Ді Капріо, застосує штучний інтелект для здешевлення лабораторних стейків

Ізраїльська компанія м’яса Aleph Farms оголосила про партнерство з аналітичною платформою BioRaptor на базі штучного інтелекту, щоб знизити витрати на промислове виробництво культивованого м’яса.

Aleph Farms – перша і єдина компанія, яка отримала регуляторний дозвіл на комерційне виробництво культивованої яловичини

Промислові обсяги інноваційної продукції компанія збирається виготовляти на існуючих потужностях в Ізраїлі та в Таїланді, де побудує великий виробничий завод, орієнтований на Південно-Східну Азію.

Партнерство з BioRaptor для Aleph Farms є ключовою частиною стратегії розширення виробничих потужностей та мінімізації довгострокових ризиків. 

Внаслідок співпраці з компанією Aleph Farms розраховує оптимізувати технологічні процеси до того, як почне здійснювати значні інвестиції в інфраструктуру. 

Розробники розповідають, що  інтеграція ШІ у процес вирощування яловичини дасть можливість в режимі реального часу збирати дані щодо вирощування клітин та порівнювати отриманий результат з безліччю попередніх експериментів. Це полегшить процес відточення технології, яку можна буде масштабувати при оптимальній собівартості кінцевого продукту.

На сьогодні Aleph Farms уже спрямувала чимало зусиль у виробництво стейків без корів. Ще у 2021 році Aleph Farms залучила $105 млн інвестицій на культивування м’яса. Наступного року вона перенесла виробництво на новий завод площею 65 000 кв. футів. І вже тоді говорила про глобальні плани вивести на світовий ринок лабораторно вирощені стейки товстої нарізки. 

Зараз розмір залучених інвестицій ізраїльською компанією оцінюється у $140 млн. Її ключові інвестори – Cargill, Thai Union і Леонардо Ді Капріо

Нагадаємо, Aleph Farms уже подала заявки на схвалення лабораторних стейків до Швейцарії та Великобританії, а також має намір вийти на ринок Сінгапуру.

Джерела: BioRaptor, Aleph Farms, Vegconomist

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Харчовий стартап, що отримав найбільшу інвестицію, замінить 10% сиру в Європі на нетваринний

У фінансуванні взяли участь Elevat3 Capital та Lowercarbon Capital під керівництвом EQT Ventures.Окрім прискорення комерційного виробництва та розширення наукової...

Стейк замість герані. У 2050 році вирощування клітинного м’яса вдома стане нормою

Окремі компанії, як то Shojin DIY Meat Community, взагалі націлені на пошук технологій, які будуть настільки доступними і простими,...

Перша країна у світі дозволила стейки, вирощенні з клітин корови

Це робить Ізраїль, який все ще перебуває в центрі регіонального конфлікту, третьою країною у світі, яка дозволила культивоване м’ясо. Першим...

Автономний робот розвозить суп рамен по дзвінку з мобільного

Робот Yatai дебютував у кампусі Microsoft у Редмонді, штат Вашингтон, в рамках інноваційної події, організованої програмним гігантом.Вперше про мобільний...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

АВК створила безглютеновий десерт зі зниженою калорійністю

«Ніжний злаковий бісквіт з натуральною вишневою начинкою та делікатною...

Стартап запускає фуа-гра з кеш’ю та кокосової олії, яка отримала мішленівське визнання

Продукт створений у трьох варіантах — з традиційним смаком,...

Перша фабрика лабораторного м’яса з’явиться у Канаді у 2024 році

The Better Butchers хоче стати першою компанією в Канаді,...

Технологічний стартап з доставки їжі залучив півмільярда доларів інвестицій

Як повідомив Мікі Куусі, генеральний директор та співзасновник компанії,...

У Львові варять борщ з вином, сливовим лекваром та лимонами

У новому меню – п'ять унікальних смаків борщу, кожен...

Вибір редактора
В продовження теми