Продажі рослинного м’яса зросли у півтора рази, але споживачі хочуть різноманітності

Продажі рослинного м’яса протягом 2020-2023 рр. зросли на 47%, а споживання на душу населення – на 28%, свідчать дані свіжого звіту Food Frontier, незалежного аналітичного центру з альтернативних білків в Австралії та Новій Зеландії.

Аналіз показує, що промисловість рослинного м’яса розвивається, незважаючи на виклики, пов’язані з вливання у ринок нової категорії їжі, економічні труднощі, інфляцію та слабке інвестиційне середовище.

«Незважаючи на економічні проблеми, з якими стикаються компанії з виробництва рослинного м’яса тут і за кордоном, стає очевидно, що галузь розвивається», – говорить доктор Саймон Іссом, генеральний директор Food Frontier.

При цьому, на його погляд, Австралія краще справляється з негативними ринковими факторами у сегменті рослинного м’яса, ніж інші ринки.

Згідно з галузевими даними Deloitte Access Economics, у 2023 фінансовому році в Австралії було продано м’ясних продуктів рослинного походження на $272,5 млн — на $148,9 для роздрібної торгівлі та 123,6 для сегменту громадського харчування. Сукупний середній темп зростання з 2020 року – 14%.

Підприємства громадського харчування відчувають значне збільшення попиту на м’ясні продукти рослинного походження, а оптовий ринок стабільно зростає на 59% з 2020 року. Ресторатори бачать ще більший потенціал до зростання, якщо виробники розширяться та досліджуватимуть інші сегменти, окрім вже звичних рослинних гамбургерів.

«Успіх сектору рослинного м’яса залежить від бізнесу», – додав Саймон Іссом

Нагадаємо, раніше штучний інтелект створив рослинне м’ясо для собак, а ізраїльський стартап розробив перше у світі рослинне філе лосося, яке копіює справжню рибу.

Джерела: Food Frontier, Vegconomist

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Українська компанія створила унікальне обладнання для ковбаси без оболонки

Автоматична система включає шестерневий шприц з відкритим бункером об’ємом 100 літрів, який працює як ефективна помпа. У комплекті також...

Kraft Heinz створила морозиво зі смаком макаронів та сиру

Обмежений тираж десерту Kraft Macaroni & Cheese містить в основі французьке морозиво Van Leeuwen, виготовлене з вершків, молока, тростинного...

Автономні роботи з доставки їжі атакують «останню милю»

Останнім часом спостерігається стрімкий прогрес розвитку автономної доставки на останньому етапі, тобто безпосередньо до споживача.Так, у новому звіті Allied...

Ветеран алкогольної індустрії разом з лауреатом Греммі створили міцну комбучу. З персиками

Mate Maker виготовляє напій на основі чайного гриба з 6% вмістом спирту. Міцна комбуча доступна у трьох смаках: манго-персик, кривавий...

Український бренд Jaffa випустив Ice Coffee — натуральну холодну каву

Продукт створено для сучасних споживачів, які цінують якість, натуральність, зручність і естетику. Це відповідь на глобальний тренд кави «to...

Alviva Group збільшує експорт кондитерської продукції

Продуктові лінійки мусово-йогуртових тортів та еклерів бренду Tarta розроблені з урахуванням потреб міжнародного ринку та відповідають останнім трендам у...

Mars контролюватиме походження морепродуктів у кормах

Компанія Mars стала першою у світі серед виробників кормів для домашніх тварин, яка офіційно зобов’язалася дотримуватися стандартів Глобального діалогу...

Nestlé використовує відходи какао-бобів для збільшення виробництва шоколаду

Швейцарська компанія Nestlé оголосила про впровадження інноваційної технології переробки какао-плодів, яка дозволяє використовувати до 30% частин, що раніше йшли...

Може вас зацікавити

Ізраїльський стартап створив перше у світі рослинне філе лосося, яке копіює справжню рибу

Це стало результатом запатентованої унікальної технології виробництва Згодом філе можна...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до...

В Ізраїлі штучний інтелект «доїть» молоко із бактерій

Запатентована технологія точного бродіння Imagindairy відтворює ідентичні природні версії...

Вірусний апокаліпсис зумовив шалений ріст ринку альтернативного молока та м’яса

Про це йдеться у свіжому звіті, опублікованому провідною компанією...

Діабетик винайшов із плодів монаха замінник цукру без неприємного післясмаку

Американський стартап B.T. Sweets, заснований у 2019 році, представив...

Вибір редактора
В продовження теми