Південна Корея створює Кремнієву долину для вирощування м’яса із стовбурових клітин

Південна Корея створює унікальну «спеціальну нерегульовану зону», де харчові технологічні підприємства зможуть без обмежень досліджувати та розробляти культивоване м’ясо.

spot_img

Уряд очікує, що усунення регулювання допоможе швидшому росту інновацій і розвитку клітинного сільського господарства. 

Для участі у майже п’ятирічному проєкті відібрано десять компаній, які вирощують харчові продукти клітинним способом. Їх виробництво буде локалізовано у Кьонсан-Пукто, провінції Південної Кореї.

Вартість створення спеціальної зони оцінюють у 19,9 мільярдів вон ($14млн)

Відсутність регулювання, наприклад, означатиме, що компанії, які працюють в обмеженій зоні в Кьонсан-Пукто, можуть використовувати біопсії та тканини тварин, забитих в той же день, для масового виробництва високоякісних продуктів, культивованих з окремих клітин. 

Учасники процесу говорять, що постачання свіжих клітин має вирішальне значення для комерціалізації продуктів, вирощених у біореакторах, так само як і подолання проблем зі смаком і текстурою.

Однією з компаній-учасників спеціальної зони є Tissen Bio Farm, яка використовуватиме власний метод 3D біофабрикації для масового виробництва м’яса.

Компанія уже має прототип 10-кілограмової мармурової яловичини, отриманої клітинним способом.

Поки що жоден харчовий продукт, вирощений у біореакторах, не був схвалений для продажу в Південній Кореї. Очікується, що спеціальна зона прискорить розвиток подібних інновацій у країні.

Нагадаємо, раніше чеська компанія з виробництва культивованої свинини Mewery оголосила про можливість виходу на промислові об’єми.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Хліб з поживністю м’яса: пекарі експериментують з інноваційним борошном

Основною метою співпраці є використання високопротеїнового борошна на основі дріжджів, яке Equii розробила за допомогою передових наукових досліджень та...

Молоко за рецептом від штучного інтелекту буде краще звичайного

Ginkgo Bioworks, як платформа для клітинного програмування та біозахисту, використовуватиме свої потужності з виробництва білка та платформу генеративного штучного...

Жодного дня без кетчупу і майонезу. Чим шкідливі магазинні соуси, і як їх замінити?

Спагетті – тільки з кетчупом? До риби – неодмінно тартар? А овочі краще смакуватимуть з майонезом (який насправді нічого...

Нідерландська компанія вирощує свинину із стовбурових клітин за 8 днів

Meatable може виростити високоякісну свинину із клітин за вісім днів Перший продукт компанії надійде в роздрібну торгівлю в 2025 році,...

Австралійці створили дитячу суміш із кокоса. Майже як материнське молоко

Співпраця з Університетом Квінсленду, батьками та медичними фахівцями дозволила створити продукт, що максимально наближений до материнського молока та забезпечує...

Запорізький виробник варить із кизилу дропси та фарширує ягоди анчоусами

Кизилові дропси виготовляють з кизилового та яблучного пюре з додаванням меду та йогурту.  Солодощі не містять цукру, але багаті на...

Може вас зацікавити

Для любителів ресторанної їжі створили заморожені макарони швидкого приготування

Компанія Beroni запропонувала споживачам практично ресторанну їжу – заморожені...

Ветеранська сокарня чавить сік, який можна зберігати рік без консервантів

Це сучасне виробництво працює за простим ефективним алгоритмом: спочатку...

Вибір редактора
В продовження теми