Понеділок, 2 Грудня, 2024
інше

    Мед без бджіл, баранина із пробірки та сухі коктейлі — кращі стартапи, що розробляють нову їжу

    Понад 50 стартапів, що виготовляють їжу та напої наступного покоління, ввійшли в оновлений рейтинг FoodTech 500 – перший у світі список найбільш інноваційних та піонерських компанії, що створюють нову стійку продовольчу систему.

    Крім них у рейтингу – інноватори у сфері сільського господарства, вирощування комах, постачання ресурсів, доставки їжі, взаємодії з покупцями та багато іншого.

    newfood.ua вибрав з цього списку найцікавіші харчові стартапи, які формують майбутнє ринку їжі.

    Meati Foods – стартап, заснований колишньою виконавчою директоркою Cargill. Meati Foods доволі гучно заявив про себе на ринку альтернативної їжі. Зокрема, він створив м’ясне філе, яке на 95% складається з міцелію. Під час запуску передзамовлення на “курячі” котлети їх розкупили менш ніж за 24 години. Зараз грибне філе активно просувається на ринок.

    Nobell Food – дітище, яке фінансує інвестиційний підрозділ Білла Гейтса. Nobell Foods створює найефективнішу у світі фабрику з глибокої переробки соєвих бобів, “запрограмованих” на виробництво молочного білка – казеїну

    Umiami – французький стартап, що відтворює волокнисту текстуру нарізаного цільного м’яса, використовуючи рослинні інгредієнти, зокрема горох і сою. Це – перша компанія у світі, яка створює рослинні харчові матриці з довгими вирівняними волокнами та товщиною до 10 см.

    Planet A Foods – німецький стартап, який розробив процес бродіння, що перетворює звичайний овес та дріжджі на інгредієнти вищої цінності – пальмову олію та какао. 

    MeliBio – американський стартап, який відтворив мед без участі у цьому процесі бджіл. Нещодавно він заручився підтримкою штучного інтелекту, аби зробити продукт ще більш корисним.

    Magic Valley – австралійська компанія, що першою у світі взялася виростити культивовану баранину. У своїй технології Magic Valley використовує плюрипотентні стовбурові клітини, інакше їх називають «головними клітинами», які можуть створювати нескінченні копії самих себе.

    Havredals – шведська компанія, що створює альтернативну їжу на основі вівса. Виробник запевняє, що клітковина вівса знижує рівень холестерину в крові, а отже і ризик серцево-судинних захворювань. Havredals створює з інгредієнту м’ясо та напої, подібні молоку.

    Bruno Cell – італійська компанія, що намагається зробити більш доступним клітинне м’ясо. Компанія сповідує філософію Джордано Бруно, який не вірив у нескінченність Всесвіту та пропагував світ без необхідності вбивати тварин.

    Drype – ще один італійський стартап, який прагне до екологічних методів виробництва. Компанія створила сухі алкогольні коктейлі, виробництво яких продукує на 92% менше вуглецю. Сухі коктейлі довго зберігаються, легко транспортуються та перед споживанням міксуються з водою.

    Повний рейтинг можна переглянути тут

    Джерело

    НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

    введіть свій коментар!
    введіть тут своє ім'я

    Схожі теми

    Американський стартап MeliBio розробив прототип синтетичного меду

    Американський стартап MeliBio створив прототип, який «нагадує за смаком, текстурою і взякості» бджолиний мед, пише Fast Company. За словами...

    8 найкращих веганських протеїнових порошків

    Якщо ви хочете перекусити на ходу або швидко відновити енергію після тренування, є багато різноманітних білкових порошків на рослинній...

    Замовлення веганської їжі зросли удвічі, а на Різдво кожен п’ятий не їстиме м’яса

    Особливо помітний стрибок спостерігався після Всесвітнього місяця веганів у листопаді 2020 року.«Це фантастично бачити, що попит на веганську їжу...

    Український виробник настоює сир на віскі та змішує з лавандою

    “Мукко” у 2015 році заснував Назар Кміль – колишній футболіст, який займався професійним спортом з 8 років, а після...

    Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

    Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

    Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

    5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

    Може вас зацікавити

    Неможливе можливо: Impossible Foods готується до виходу на IPO з оцінкою в $10 млрд

    Наступного року компанія проведе первинне публічне розміщення – традиційне...

    Український виробник настоює сир на віскі та змішує з лавандою

    “Мукко” у 2015 році заснував Назар Кміль – колишній...

    Вибір редактора
    В продовження теми