Рослина із запахом гниючої плоті стала основою для веганських кальмарів

Іспанський важковаговик на ринку морепродуктів Angulas Aguinaga разом зі стартапом Vrave виводить на ринок альтернативні кальмари, створені із коньяку.

Коньяку – японська рослина, яка має давню історію. Інші її назви – «диявольський язик», «лілія вуду», «зміїна пальма» або «слонячий ям». Рослина зацвітає у квітні і поширює навколо запах гниючої плоті. Таким способом «диявольський язик» приваблює комах, що переносять пилок для подальшого запилення.

Із кореневища рослини створюють різноманітну їжу. Ще у 1846 році в Японії вийшла книга «Konnyaku Hyakusen» (100 рецептів з коньяку), що свідчить про популярність цієї рослини у місцевій кухні. 

Зараз коньяку стає привабливим інгредієнтом для рослинних альтернатив м’ясу та іншої їжі у всьому світі. Наприклад, нідерландська компанія Сlean Foods створює з нього макарони для схуднення.

Кальмари на основі коняьку будуть випускатися в Іспанії та продаватися через супермаркети.

Рікард Пучдемон, генеральний директор і засновник Vrave, говорить, що вони також шукають дистриб’юторів для експорту інноваційних кальмарів до Великобританії, Франції та Португалії.

Розробку рослинного продукту Vrave разом з Angulas Aguinaga розпочали майже два роки тому. Зараз вони прагнуть перевірити придатність продукту ринку та отримати зворотній зв’язок від споживачів. 

Нагадаємо, раніше вчені надрукували кальмарів з водоростей та відходів виробництва локшини.

Джерела: JustFood, Angulas Aguinaga

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Австрійська компанія створила морозиво із плодів мавпячого дерева

У складі морозива – справжні плоди баобаба (Adansonia digitata), який широко поширений у лісах і саванах Африки на південь...

Кухонний «комбайн»: смарт-сад вирощує обід прямо на кухонному столі

Установка створена на кшталт домашньої кавомашини, де замість капсул з кавою використовуються рослинні капсули з насінням Smart Soil. Вони...

Вчені створили костюм, у якому власник вирощує собі обід теплом свого тіла

Костюм виготовлений із пластику з низьким вмістом вуглецю та має спереду куполоподібний тераріум з борошняними черв’яками. Коли власник костюму...

Заморіть черв’ячка. Попит на їжу з комах драйвитимуть пенсіонери та вегани

Такими очікуваннями поділився Седрік Ауріол, співзасновник французької біотехнологічної компанії Agronutris.Нещодавно Agronutris отримала дозвіл на продаж комах та продукції з...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Українські суперфуди: які місцеві продукти стають світовим трендом?

Здорове харчування перестало бути лише трендом зі сторінок модних...

Сир та м’ясо із водоростей: ізраїльтяни запустять великий «рослинний» завод

Завод, розташований на півдні Ізраїлю, стане демонстраційним центром для...

Кавовий гігант випускатиме мед, створений бджолами, які й запилюють каву

Лінійка під назвою Nespresso Bloom включає продукти на основі...

У ковбасі майбутнього м’ясо замінять на цвіркунів. Продати допоможе маркетинг

Про це розповідає Аарон Т. Досі, доктор філософії, президент,...

Покоління Pepsi. Легендарний бренд перейшов на «функціональні» напої для підлітків

Напої Frutly випускаються у трьох смаках: полуниця з ківі,...

Вибір редактора
В продовження теми